Hoe een bad schoon te maken in 6 eenvoudige stappen

Vrouw reinigt haar badkuip

Sop snuiven in de badkuip is een van de kleine geneugten van het leven… tenzij je je badkuip al een tijdje niet hebt schoongemaakt. Of je nu dagelijks of jaarlijks van baden houdt, leren hoe je een bad moet schoonmaken, kan ervoor zorgen dat je bad er net zo fris uitziet als je je voelt als je eruit komt.

Je vraagt je misschien af waarom je een bad moet schoonmaken – blijft het niet schoon omdat er altijd zeep en water in stroomt? Niet bepaald. Dit is waarom het slim is om te leren hoe je je bad regelmatig kunt schoonmaken, samen met een stapsgewijze handleiding om het op de juiste manier te doen.

6 stappen om uw bad schoon te maken

De reden dat we moeten leren hoe we een bad moeten schoonmaken, is om het vuil dat van ons lichaam komt te verwijderen, samen met de opeenhoping van zeepschuim dat zich rond het bad verzamelt wanneer het water wegloopt. Het creëren van een regelmatig reinigingsschema maakt het sneller om elke keer te doen, in plaats van urenlang te schrobben na twee jaar zeepophoping. Het houdt ook het keramiek van de kuip veel langer glanzend.

Stap 1: Bereid je schoonmaakmiddelen voor

Hier zijn enkele producten en hulpmiddelen die u nodig hebt om uw bad schoon te maken:

  • Middelgrote reinigingsemmer: Gebruik een specifieke emmer voor het reinigen om water en reinigingschemicaliën gescheiden te houden van andere huishoudelijke toepassingen.
  • Zuiveringszout: Zuiveringszout is een fantastische reiniger, ontgeurenisator en vlekkenverwijderaar.
  • Azijn: Combineer azijn met zuiveringszout voor een natuurlijke afvoerreiniger.
  • Kuip- en tegelreiniger: Een kuip- en tegelreiniger kan helpen bij het verwijderen van minerale ophoping.
  • Afwasmiddel: Afwasmiddel is een uitstekende algemene reiniger in combinatie met water.
  • Ammoniak: Ammoniak, of bleekmiddel, is een zware reiniger die kleding en andere oppervlakken kan bevlekken. Het is giftig, dus gebruik het alleen als het gebied een grondige reiniging nodig heeft en ventileer het gebied goed.
  • Schrob spons: Een scrubspons is niet-schurend en absorbeert water en chemicaliën.
  • Stijve reinigingsborstel: Een stijve borstel helpt bij het opruimen van opgebouwde gebieden van vuil.
Lees ook:   Alles wat u moet weten over het kiezen van Frontpoint Home Security

Stap 2: Dump een emmer water in het bad

Vul een emmer met heet water – de hitte versnelt het proces. Gooi de emmer over het bad en laat het uitlekken. Verwijder indien nodig eventuele afvoerverstoppingen met een mengsel van zuiveringszout en witte azijn.

Stap 3: Strooi zuiveringszout

Zuiveringszout is het hoofdbestanddeel van de schoonmaakwereld. Groezelige vlekken en ophopingen worden weggepoetst – of krijgen op zijn minst een goede start – met wat zuiveringszout. Strooi het over de natte kuip.

Pro tip: Als je een extra vuil bad hebt, probeer dan een bad en tegelreiniger te gebruiken voor een diepere en snellere reiniging.

Stap 4: Schrob het bad naar beneden

Vul vervolgens je emmer met meer heet water en een paar eetlepels afwasmiddel. Neem een niet-schurende schrobspons en het afwasmiddel en schrob het geheel rond het bad. Gebruik een stijve reinigingsborstel om hardnekkige vlekken te verwijderen. Gebruik de emmer om plekken weg te spoelen die al gewassen zijn, of die nog een rondje schrobben nodig hebben.

Pro tip: Als je schimmel of meeldauw in of rond je bad hebt groeien, gebruik dan een spuitfles met een mengsel van water en bleekmiddel. Laat het een paar minuten intrekken voordat je het bad schrobt. Zorg ervoor dat u het bleekmiddel wegspoelt voordat u andere chemicaliën gebruikt.

Stap 5: Spoel het bad af

Het is belangrijk om niet te schrobben bij het vuil en het zeepresten en het vervolgens weer in het bad te laten uitharden. Gebruik de douchekop of blijf de emmer vullen en giet deze over het bad om het uit te spoelen terwijl u schoonmaakt.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van drainvliegen, stap voor stap

Stap 6: Geef het een glans

Het keramiek is niet het enige deel van het bad dat moet worden schoongemaakt. Voltooi het proces door de kraan, handgrepen en rond de afvoer te polijsten. Doe dit met een schone doek en een beetje van alle schoonmaakmiddelen die je hebt gebruikt bij het schoonmaken van het bad. Droog ze af om ze te laten glanzen.

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u uw bad op natuurlijke wijze kunt reinigen

Chemische reinigingsmiddelen kunnen effectief zijn bij het reinigen van uw bad, maar ze zijn niet de enige optie. U kunt een natuurlijke kuip- en tegelreiniger gebruiken om de klus te klaren. Er zijn meerdere opties voor natuurlijke kuip- en tegelreinigers, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om er een te vinden die aan uw behoeften voldoet. Het gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen helpt om schadelijke chemicaliën uit onze septische systemen te houden en minder schade toe te brengen aan onze waterbronnen.

Er zijn ook biologisch afbreekbare, milieuvriendelijke afwasmiddelopties die zowel in de badkamer als in de keuken kunnen worden gebruikt. Een combinatie van azijn en zuiveringszout is ook een geweldige allesreiniger.

Veelgestelde vragen

Kan zuiveringszout worden gebruikt om mijn badkuip schoon te maken?
Absoluut. Zuiveringszout is een zeer effectieve reiniger en vlekverwijderaar, vooral als het gaat om badkameroppervlakken. Strooi het zuiveringszout na het natmaken op het hele oppervlak en schrob het vervolgens af. Combineer het met azijn om badkuipafvoeren te ontstoppen.

Wat moet ik doen als er schimmel in mijn bad zit?
Wanneer u uw badkamer schoonmaakt, investeer dan in producten die schimmel doden. Een bleekmiddel- en watermengsel is effectief. Als het aanhoudt of schadelijk lijkt voor uw gezondheid, moet u mogelijk het afdichtmiddel rond het bad vervangen of een professional inschakelen.

Lees ook:   Doorbreek deze slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer en transformeer uw leefruimte

Hoe krijg ik mijn badkuip weer wit?
Maak het bad nat met water en strooi zuiveringszout over het hele gebied. Gebruik een emmer gevuld met afwasmiddel en water samen met een schrobspons om het af te schrobben en eventuele vlekken te verwijderen. Een kuip- en tegelreiniger die bleekmiddel gebruikt, kan ook helpen vlekken af te breken.

Wat veroorzaakt bruine vlekken in een badkuip?
Roodbruine vlekken in een bad of een doucheruimte zijn afkomstig van opgelost ijzer en andere mineralen in je water die oxideren met zuurstof. Wanneer het zich op de bodem van het bad nestelt, vormt het deze vlekken. Het volgen van een reinigingsschema en het gebruik van vlekverwijderende reinigingsmiddelen voorkomt dat de bruine vlekken zich vormen.