5 Home Remedies voor DIY Ant Control

Mieren kruipen op een blauwe keukenmuur

Het is niet ongebruikelijk dat mieren tijdens de warme lente- en zomermaanden in huizen verschijnen. Bedrijfseigenaren, huiseigenaren en verhuurders kunnen het een uitdaging vinden om te voorkomen dat deze insecten naar binnen komen en problemen veroorzaken. Er zijn echter huismiddeltjes voor mieren die u kunnen helpen om er met succes vanaf te komen. Deze methoden zijn effectief voor diegenen die liever geen chemicaliën gebruiken voor mierenbestrijding.

5 huismiddeltjes voor mieren

1. Kaneel

Kaneel voor mieren klinkt misschien ongebruikelijk, maar het is een effectief huismiddeltje dat helpt om ze voorgoed uit huizen te houden. Kaneel werkt als een natuurlijk afschrikmiddel voor mieren omdat ze niet van de sterke geur houden. Deze doe-het-zelf mierendoder werkt effectiever wanneer je kruidnagel of etherische olie met de kaneel mengt, omdat het een sterkere geur produceert.

Stapsgewijze handleidingen voor huismiddeltjes voor mieren zoals deze omvatten het toevoegen van tussen 1/4 en 1/2 theelepel essentiële olie van kaneel aan een kopje water. Week wattenbollen of een klein stukje doek in het mengsel. Breng het mengsel vervolgens aan op alle oppervlakken waar je mieren hebt gezien. Blijf het gebruiken totdat u geen tekenen van een besmetting meer ziet.

Voor degenen die liever verse kaneel gebruiken, strooi deze specerij gewoon in deuropeningen, toegangspunten en vensterbanken. Het poeder is ook effectief wanneer u het in scheuren, gaten of gaten plaatst waar mieren uw huis kunnen binnenkomen. Je kunt ook kaneelstokjes gebruiken om mieren af te schrikken. Plaats ze op het pad van de mier als een manier om ze in hun sporen te stoppen. Kaneel kan echter onveilig zijn voor huisdieren, dus kies een andere methode als je katten en honden thuis hebt.

Lees ook:   Gazon- en landschapsprojecten die u zeker aan de professionals moet overlaten

2. Citroensap

Als je liever mieren afstoot in plaats van ze te doden, is het gebruik van citroensap een uitstekende optie. Dit natuurlijke huismiddeltje werkt omdat de geur en zuurgraad van citroen het reukvermogen van een mier beïnvloeden. Zonder dat kunnen ze hun oorspronkelijke pad niet vinden.

De citrusgeur moet mieren ervan weerhouden een nieuw geurspoor te creëren. Dit pad helpt andere mieren te weten waar er een voedselbron is. Het gebruik van dit afschrikmiddel voor mieren omvat het doen van citroensap in een spuitfles. Spuit vervolgens alle toegangspunten van uw huis naar beneden. Gebruik dagelijks citroensap totdat je geen mieren meer ziet.

Een andere methode voor het gebruik van citroensap is het weken van wattenbollen. Plaats de met citroensap doordrenkte wattenbollen in de buurt van alle toegangspunten van uw huis en andere gebieden waar u mierenactiviteit ziet.

3. Zuiveringszout en poedersuikermengsel

Het gebruik van een mix van zuiveringszout en poedersuiker is een uiterst effectieve manier om doe-het-zelf mierenvallen te maken. Om deze mierenbestrijdingsmethode te laten werken, moet je suiker van banketbakkers gebruiken. Anders kunnen de mieren de suiker van het zuiveringszout scheiden. Huismiddeltjes voor mieren zoals deze werken omdat ze het mengsel terugbrengen naar hun kolonies. De natuurlijke zuurgraad in het lichaam van een mier reageert met het zuiveringszout en zorgt ervoor dat ze afsterven.

Deze methode omvat het mengen van gelijke delen zuiveringszout en banketbakkerssuiker met een paar druppels water. Idealiter zou het een kruimelig mengsel moeten zijn dat je overal kunt strooien waar je mieren ziet, inclusief toegangspunten, deuropeningen en ramen.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over het kiezen van Frontpoint Home Security

Je kunt deze doe-het-zelf mierenvallen ook maken door een pasta te maken van gelijke delen zuiveringszout en suiker en water. Maak het niet te dun, anders kunnen de mieren het niet terugbrengen naar hun kolonies. Leg het mengsel op kleine stukjes karton of papier waar je mierenactiviteit ziet.

4. Koffiedik

Zelfgemaakte mierendoder met koffiedik is handig omdat deze gemakkelijk verkrijgbaar zijn in coffeeshops en huizen in het hele land. Nadat je elke ochtend koffie hebt gezet, is dit een geweldige methode om het gemalen te hergebruiken. Hoewel deze methode geen mieren zal doden, werkt het als een natuurlijk afschrikmiddel, omdat mieren niet van de geur van gemalen koffie houden.

Wanneer mieren deze doe-het-zelf mierenvallen naderen, ruiken ze het gebruikte koffiedik en marcheren ze recht in de andere richting. Dit is een optimale methode voor degenen die liever geen mieren doden. Voordat u het gebruikte koffiedik ergens in uw huis plaatst, moet u ze volledig laten uitdrogen.

Breng het terrein om de paar dagen aan, en vooral nadat het regent. Plaats de gronden in scheuren, openingen of gaten waar je mierenactiviteit ziet. Het is effectief om gronden rond de omtrek van uw huis te verspreiden, evenals in uw tuinbed. Omdat koffiedik cafeïnevergiftiging bij katten en honden kan veroorzaken, moet u deze doe-het-zelf mierenvallen uit de buurt van huisdieren houden.

5. Pepermunt

Veel insecten, waaronder mieren, houden niet van de geur van pepermunt. Het heeft een sterke geur die net zo werkt als het gebruik van citroensap als eennt afschrikwekkend omdat het de geursporen maskeert die mieren van nature achterlaten. Huismiddeltjes voor mieren zoals deze werken niet als een zelfgemaakte mierenmoordenaar. Het voorkomt gewoon dat ze uw huis opnieuw binnenkomen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van Maden, stap voor stap

Het beheersen van mierenactiviteit met pepermunt omvat een paar verschillende methoden. De meest eenvoudige methode is het mengen van water met essentiële olie van pepermunt. Het enige wat je nodig hebt is ongeveer tien druppels van de olie in een standaard formaat spuitfles met water. Spuit dat mengsel vervolgens langs kieren, deuren, ramen en andere gebieden waar je mierenactiviteit ziet. Het spuiten van de oplossing en het wegvegen ervan is een effectieve methode om de natuurlijke paden van de mier te elimineren.

Voor iedereen die liever geen spray gebruikt, werken wattenbollen gedrenkt in pepermunt goed. Waar je mierenactiviteit ook ziet, plaats de met pepermunt doordrenkte watjes. Het plaatsen van muntplanten langs de omtrek van uw huis is een uitstekende manier om te voorkomen dat mieren binnenkomen. Deze plant voorkomt ook de aantasting van andere insecten, waaronder muggen en spinnen. Merk op dat essentiële oliën, waaronder pepermuntolie, bekend staan als giftig voor huisdieren.

Waar het op neer komt

Het is niet nodig om chemische mierenbestrijdingsoplossingen of -vallen aan te schaffen om te voorkomen dat ze in uw huis komen. Waar je ook mierenactiviteit ziet, je kunt een van deze vijf huismiddeltjes voor mieren gebruiken. Er zijn hier geweldige opties, zelfs als je huisdieren hebt, en al deze keuzes zullen een mooi aroma aan je huis toevoegen.