Beste kanaalloze verwarmings- en koelsystemen

Man op de bank die geniet van een kanaalloze koelunit

Als het gaat om het verwarmen en koelen van uw huis, zijn centrale airconditioners en ovens niet de enige twee opties. Kanaalloze verwarmings- en koelsystemen, ook wel mini-splitsystemen genoemd, bieden superieure prestaties met een kleinere voetafdruk. Deze HVAC-systemen worden geleverd met een aan de muur gemonteerde binnenunit en een buitenunit bestaande uit een compressor.

Mini-splits zijn ideaal voor het koelen of verwarmen van kleine ruimtes zoals appartementen en huistoevoegingen zoals zolders, garages en afgewerkte kelders. Een multi-zone systeem bestaande uit 2-6 binnenunits kan echter snel meerdere kamers in uw huis koelen of verwarmen met behulp van een enkele compressor.

Als u uw oude en inefficiënte HVAC-systeem wilt vervangen door een nieuw, raadpleeg dan deze handleiding om te leren hoe u een perfect kanaalloos verwarmings- en koelsysteem voor uw huis kunt kiezen en de beste kanaalloze merken kunt ontdekken. We raden ook aan om met de lokale HVAC-professional in uw regio te praten om meer advies te krijgen over dimensionering en installatie.

Wat maakt de beste kanaalloze verwarmings- en koelsystemen?

Met eindeloze opties op de markt kan het kiezen van het juiste kanaalloze systeem dat voldoet aan uw budget- en prestatievereisten een uitdaging zijn. In dit gedeelte worden de factoren uitgelegd waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van merken die mini-split verwarmings- en koelsystemen aanbieden.

Prijs

De prijs van een kanaalloos systeem is de factor die u waarschijnlijk als eerste zult overwegen. De meeste gesplitste systemen kosten $ 800 – $ 6.000 en bieden verschillende niveaus van energie-efficiëntie en functies. Een energiezuinig model kost meer, maar levert uiteindelijk maandelijkse besparingen op de energierekening op. Ook komen veel mini-splitsingen huiseigenaren in aanmerking voor belastingkredieten of nutskortingen, wat extra besparingen oplevert.

Energie-efficiëntie en prestaties

Niet alle kanaalloze systemen garanderen hetzelfde prestatieniveau en energie-efficiëntie. Deze systemen zijn er in verschillende capaciteiten om ruimtes van verschillende groottes te koelen of te verwarmen. Zorg ervoor dat u de werkelijke BTU’s (British Thermal Units) berekent die nodig zijn om uw kamer koud of warm te houden. Het installeren van een groot systeem verspilt energie, terwijl een minder krachtige eenheid continu moet werken om de temperatuur te handhaven, wat leidt tot hogere energierekeningen. Als zodanig is de grootte van de eenheid van belang bij het selecteren van een kanaalloos systeem. De meeste merken geven de koel- / verwarmingscapaciteit van elke eenheid weer, samen met de grootte ervan.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van stinkdieren en ze voorgoed weg te houden

Elk systeem heeft zijn eigen SEER-classificaties (Seasonal Energy-Efficiency Ratio) en HSPF-classificaties (Heating Seasonal Performance Factor). Hoe hoger deze beoordelingen, hoe energiezuiniger het systeem zal zijn. Wanneer u een kanaalloos systeem voor uw huis koopt, moet u ook op zoek gaan naar eenheden die ENERGY STAR-gecertificeerd zijn. Dit label zorgt ervoor dat het systeem energiebesparingen biedt zonder afbreuk te doen aan prestaties en comfort.

Compressor Type

Het type compressor dat een kanaalloos verwarmings- en koelsysteem gebruikt, heeft ook invloed op de totale energiebesparing. Een splitsysteem maakt gebruik van een roterende compressor of compressor met variabel toerental. Een roterende compressor wordt in- en uitgeschakeld om de vereiste temperaturen te handhaven en werkt op vol of zonder stroom. Aan de andere kant werken compressoren met variabel toerental, ook bekend als invertercompressoren, op verschillende snelheden om optimale temperaturen in de kamer te behouden. Compressoren met variabel toerental helpen u te besparen op de energierekening en garanderen het hele jaar door totaal comfort.

Extra functies

Afgezien van basiskoel- en verwarmingsfuncties, wilt u misschien ook geavanceerde functies in uw splitsysteem overwegen. Geavanceerde functies zijn onder meer instelbare luchtstroom, wi-fi-compatibele bewaking en bediening op afstand, vochtigheidsregeling en programmeerbare timers.

Recensies van klanten

De meeste gerenommeerde merken vermelden getuigenissen van klanten op hun website. Deze beoordelingen zijn een geweldige manier om de claims van het bedrijf over zijn producten te verifiëren. Zoek specifiek naar beoordelingen over installatie, prestaties en klantenondersteuning om duidelijkheid te krijgen voordat u investeert in een kanaalloos verwarmings- en koelsysteem.

Garanties

De meeste bekende merken bieden garanties variërend van 5-12 jaar op hun splitsystemen. Het kiezen van een model met een betere garantieperiode zorgt ervoor dat u betrouwbare prestaties uit uw verwarmings- en koelsysteem haalt zonder u zorgen te hoeven maken over vervangingskosten voor onderdelen.

Lees ook:   Hoe zich veilig te ontdoen van wespen, stap voor stap

Beste kanaalloze verwarmings- en koelsystemen

Hier is een lijst met vijf top kanaalloze verwarmings- en koelsystemen.

Mitsubishi Electric MUZ-FH

Mitsubishi Electric biedt enkele van de meest energie-efficiënte en betrouwbare kanaalloze verwarmings- en koelsystemen op de HVAC-markt. De muz-fh single-zone serie modellen bieden superieure prestaties, met 33.1 SEER en 12.5 HSPF.

THese ENERGY STAR-gecertificeerde splitsystemen zijn verkrijgbaar met meerdere opties voor binnenunits en menselijke detectietechnologie om geconditioneerde lucht naar warme / koude plekken in de kamer te leiden. Deze mini-split-systemen kosten $ 980 – $ 1.300, exclusief de binnenunit. Het bedrijf biedt zeven jaar garantie op de compressor en vijf jaar garantie op onderdelen.

Daikin LV-serie

Daikin is een van de grootste HVAC-merken ter wereld. Het bedrijf biedt een reeks energie-efficiënte mini-split verwarmings- en koelsystemen voor residentiële toepassingen. De LV-serie units combineren uitstekende prestaties en efficiëntie en bieden tot 24,5 SEER en 12,5 HSPF. Deze systemen verdienden in 2017 ook het ENERGY STAR Most Energy-Efficient Mark.

Het splitsysteem wordt ook geleverd met een groot aantal functies, waaronder zelfdiagnose en automatische ontdooiing. Lv-serie kanaalloze verwarmings- en koelsystemen hebben een gemiddelde klantbeoordeling van 4,8 op de website van Daikin. Deze eenheden kosten $ 1.300 – $ 2.000, afhankelijk van de koel- / verwarmingscapaciteit die u kiest. Daikin biedt een beperkte garantie van 12 jaar op onderdelen bij productregistratie.

Fujitsu Halcyon RLS3Y

Fujitsu is een ander gerenommeerd merk in de HVAC-markt dat hoogwaardige splitsystemen produceert voor residentiële toepassingen. De Halcyon RLS3Y-serie single-zone kanaalloze systemen bieden uitzonderlijke energie-efficiëntie met een SEER tot 33,0 en HSPF tot 14,2.

De krachtige buitenunit kan efficiënt werken in verwarmingsmodus, zelfs bij temperaturen zo laag als -5 graden Fahrenheit. Het ENERGY STAR-gecertificeerde systeem wordt ook geleverd met een invertercompressor om extra te besparen op uw energierekening en tegelijkertijd het hele jaar door optimaal comfort te bieden. De systemen uit de RLS3Y-serie kosten $ 1.600 – $ 1.800. Klanten krijgen zeven jaar garantie op de compressor en vijf jaar garantie op onderdelen.

Lees ook:   Wat u moet weten over Brinks Home Security systemen

Gree Saffier

Gree is een bekend en vertrouwd HVAC-merk dat verschillende hoogwaardige en energiezuinige kanaalloze systemen biedt. De Sapphire is een ultra-hoog-efficiënt slim kanaalloos systeem van het merk met een uitzonderlijke SEER tot 38.0 en een HSPF van maximaal 15.0.

Deze units maken gebruik van tweetrapscompressoren met variabel toerental en worden geleverd met functies zoals intelligente ontdooiing, intelligente voorverwarming, zelfdiagnose en afstandsbediening. Deze eenheden bieden betrouwbare verwarming, zelfs wanneer de temperaturen zo laag als -22 graden Fahrenheit dalen. Sapphire-kanaalloze systemen kosten $ 1.400 tot $ 2.100 op basis van de eenheidsgrootte die u kiest. Gree biedt vijf jaar garantie op alle onderdelen.

Pionier WYS

Pioneer verkoopt betaalbare mini-splitsystemen voor residentiële toepassingen. Het WYS-serie wandgemonteerde kanaalloze systeem van Pioneer is zeer populair onder huiseigenaren in de VS.

Deze energie-efficiënte systemen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en maken gebruik van een invertercompressor en beschikken over functies zoals een anti-koude luchtfunctie en externe toegang. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 4,8 is het 12.000 BTU-model een van de best verkochte kanaalloze systemen uit de WYS-serie, met een SEER van 19,5 en HSPF van 9,5. Prijzen voor WYS-systemen variëren van $ 698 – $ 1.998 op basis van de koel- / verwarmingscapaciteit die u kiest. Pioneer biedt twee jaar garantie op onderdelen en vijf jaar garantie op de compressor.