Hoe gras te laten groeien voor uw nieuwe gazon

Kweek goed gras voor gazon

Je bent nu de trotse eigenaar van je eigen gazon, maar dat betekent niet dat je automatisch weet hoe je gras moet laten groeien. Een mooi gazon is iets waar je van kunt genieten. Aan de andere kant kan een tuin die vlekkerig en vol onkruid is, een ernstige bron van frustratie zijn. Om gras te laten groeien, zodat je een weelderige en mooie tuin kunt hebben, moet je eerst leren hoe je een gazon kunt zaaien.

Leren gras kweken is niet ingewikkeld. In feite kunt u uw gazon met succes zaaien door de vijf eenvoudige stappen hieronder te volgen.

Hoe een gazon in vijf stappen te zaaien

  • Stap 1: Zorg voor de juiste timing.
  • Stap 2: Maak de grond los.
  • Stap 3: Zet het zaadje uit.
  • Stap 4: Voeg voedingsstoffen toe.
  • Stap 5: Water in het zaad.

Gedetailleerde instructies voor het kweken van gras

1. Zorg voor de juiste timing

Er zijn verschillende soorten gras en ze groeien elk het beste in een bepaalde tijd van het jaar. Je moet een beetje onderzoek doen naar welk type gras het goed doet in je omgeving. De Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld verdeeld in drie zones die u helpen bepalen welk type gras u moet kiezen. De graszone van het koele seizoen omvat de bovenste tweederde van de VS. De rest van de VS is verdeeld in een overgangszone en een graszone voor het warme seizoen. In de overgangszone kunnen beide soorten gras floreren, terwijl gras in het warme seizoen het het beste doet in het onderste deel van de VS. Het gras dat u kiest, bepaalt de timing voor het planten van het zaad.

2. Maak de grond los

Grond kan na verloop van tijd verdicht raken. Als je grond verdicht is, kan dit voorkomen dat het zaad wortel kan schieten. Door de grond los te maken, kan het zaad in de grond komen, zodat het kan gaan groeien. Een proces dat u kunt gebruiken om de grond los te maken, wordt beluchting genoemd. Beluchting verwijdert kleine pluggen grond om het wortelstelsel van uw huidige gras te openen en de grond los te maken.

Lees ook:   8 essentiĆ«le (en pijnloze) voorjaarsschoonmaaktips voor uw nieuwe huis

3. Zet het zaadje uit

Wanneer de timing goed is voor uw specifieke grassoort en u stappen hebt ondernomen om de grond voor te bereiden, is het tijd om het zaad uit te zetten. U kunt een strooier kopen om u te helpen het zaad snel en gelijkmatig over uw tuin te verspreiden. Nadat je het zaad hebt verspreid, helpt het om het lichtjes in de vers losgemaakte grond te harken.

4. Voeg voedingsstoffen toe

Nadat je de grond hebt losgemaakt en het zaad hebt uitgezet, is het een goed moment om voedingsstoffen toe te voegen. De voedingsstoffen kunnen in de grond komen omdat deze wordt losgemaakt. Het toevoegen van voedingsstoffen zoals Scotts Turf Builder Starter Food voor New Grass Plus Weed Preventer geeft je gras een betere kans om wortel te schieten en helpt het te beschermen tegen de dreiging van onkruid.

5. Water in het zaad

Zodra het zaad, de meststof en de onkruidverdelger op uw tuin zijn uitgespreid, is het tijd om het zaad water te geven. Door je tuin water te geven onmiddellijk nadat je het zaad hebt uitgezet, zakt het in de grond en biedt het een essentieel element dat het nodig heeft om te beginnen met groeien. Je moet het zaad regelmatig water geven om het in je tuin te laten vestigen.

Producten en gereedschappen die je nodig hebt voor het kweken van gras

  • Beluchtingstool: Het beluchten van je tuin voordat je de zaden verspreidt, zal je kansen op succes aanzienlijk verbeteren. Nieuw gras zal het moeilijk hebben om wortel te schieten en te groeien in ernstig verdichte grond. Beluchting verlicht de verdichting en biedt ruimte voor het graszaad en voedingsstoffen om in de grond te komen. U kunt uw gazon met de hand beluchten met behulp van een hulpmiddel zoals de Goplus Rolling Lawn Aerator of de klus klaren door rond te lopen in een paar GoPPa Lawn Aerator Shoes. Als u een grote tuin heeft, moet u overwegen om een grasmaaierhulpstuk zoals de Brinly Tow-Behind Plug Aerator te gebruiken om meer ruimte in een kortere tijd te bedekken.
  • Graszaad: Het kopen van het juiste type graszaad is een essentieel onderdeel van het kweken van gras in uw tuin. Het type zaad dat u moet kopen, hangt af van waar u in de VS woont. Als je graszaad van het koele seizoen nodig hebt, overweeg dan een optie zoals Pennington Smart Seed Northeast Mix. Als je graszaad van het warme seizoen nodig hebt, kijk dan naar Scotts Turf Builder Grass Seed Centipede Seed and Mulch, dat is ontworpen voor zuidelijke gazons.
  • Zaadstrooier: Spreaders bevatten draagbare opties zoals de Scotts Whirl Hand-Powered Spreader, een push broadcast spreader zoals de Scotts EdgeGuard Mini Broadcast Spreader en de tow broadcast spreader zoals de Agri-Fab Tow Broadcast Spreader.
  • Mest: Naarmate u meer te weten komt over het kweken van gras, zult u ontdekken dat u uw gazon van extra voeding moet voorzien bij sleutelmomenten. Helemaal aan het begin van de levenscyclus is het een belangrijk moment om kunstmest aan uw tuin toe te voegen. Een product als Scotts Turf Builder Starter Food for New Grass kan uw nieuwe gras voorzien van de extra boost van voeding die het nodig heeft.
  • Sprinklers: Het hebben van sprinklers maakt het veel gemakkelijker om water te geven in het graszaad dat je uitzet. Als u geen sprinklersysteem bij u thuis heeft, kunt u individuele sprinklers zoals Melnor Turbo Oscillating Sprinkler voor uw gazon kopen.
Lees ook:   10 manieren om uw smartphone te gebruiken om uw huis te bedienen

Waar het op neer komt

Als u wilt weten hoe u gras kunt laten groeien, moet u de tijd nemen om het gazon voor te bereiden en bereid zijn om door te gaan met gazonverzorging. Voordat u graszaad neerzet, moet u ervoor zorgen dat u het in de juiste tijd van het jaar doet. Vervolgens moet je de grond losmaken voordat je het zaad verspreidt. Zodra het zaad op de grond ligt, moet je voedingsstoffen toevoegen en het regelmatig water geven.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste graszaad in een nieuw gazon?

Het beste graszaad in een nieuw gazon hangt af van waar je woont. Kies een graszaad dat is ontworpen om in uw omgeving te gedijen: gras in het koele seizoen, gras in het warme seizoen of een mengsel van beide als u zich in de overgangszone van de VS bevindt.

Ontkiemt graszaad bovenop de grond?

Graszaad moet worden gemengd met de grond om goed te kunnen ontkiemen. Je moet je gazon beluchten en het zaad erin harken voor het beste resultaat.

Kun je gewoon graszaad op het gazon strooien?

Je kunt een paar grassprieten laten opduiken als je gewoon graszaad op het gazon strooit, maar de resultaten zullen schaars zijn. Voor de beste resultaten moet je het graszaad beluchten, harken en water geven.