Hoe slangen weg te houden van uw tuin en huis

Slang verstopt in gras

Slangen van alle soorten zijn te vinden in de meeste regio’s van de VS, dus de kans is groot dat je er een tegenkomt in je tuin. Omdat sommige mensen vaak bang zijn voor slangen (of ze nu giftig zijn of niet), kan het een uitdaging zijn om met een helder hoofd te denken als ze in de buurt zijn.

In deze gids bespreken we hoe je slangen weg kunt houden als ze eenmaal thuis zijn. Wanneer je begrijpt hoe je slangen kunt afstoten en voorkomen dat ze in je tuin komen, kun je ontmoetingen vermijden.

De kans dat een slang gevaarlijk kan zijn, hangt af van waar je woont. Slangen zoals cobra’s en ratelslangen zijn giftig en gevaarlijk voor mensen, terwijl onschadelijke slangen kousebandslangen, koningsslangen, racers en rattenslangen omvatten. Je moet altijd voorzichtig zijn met alle onbekende slangen vanwege mogelijke gevaren voor slangenbeten.

Hoe slangen uit je tuin te houden

Hier zijn enkele tips om slangen uit uw tuin te houden:

 • Vermijd puin en rotspalen: Stapel geen stenen op in landschapselementen (of laat ander puin zich ophopen), want dat zijn favoriete schuilplaatsen voor slangen.
 • Houd je gras kort: Maai je gazon regelmatig omdat slangen de neiging hebben om door hoog gras te reizen.
 • Vermijd overmatig vocht: Vermijd overbewatering van uw gazon, omdat vocht kan aantrekken wat slangen graag eten (zoals knaagdieren, vogels, insecten en amfibieën).
 • Gebruik minder mulch: Het gebruik van mulch trekt slangen aan – evenals hun prooi – dus gebruik het spaarzaam of helemaal niet.
 • Verplaats brandhoutopslag: Houd uw brandhoutopslag uit de buurt van uw huis omdat slangen zich in de kleine spleten kunnen verbergen.

Houd er rekening mee dat slangen graag op voedsel jagen, dus als je een knaagdierprobleem hebt, moet je dat probleem misschien eerst oplossen. Door gevallen fruit en andere voedselbronnen voor knaagdieren op te rapen, voorkomt u dat ze op uw terrein komen en slangen aantrekken.

Hoe slangen uit de buurt van uw huis te houden

Bepalen hoe je slangen uit de buurt van je huis kunt houden, houdt in dat je begrijpt waar ze zich graag verbergen en wat ze graag eten. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat slangen uw huis binnenkomen:

 • Dicht scheuren rond uw fundering, op looppaden en rond betonnen veranda’s.
 • Elimineer ongedierte, zoals knaagdieren, en neem preventieve maatregelen om te voorkomen dat ze terugkeren.
 • Installeer een hek met een stijf gaas dat minstens twee voet lang is en begraaf het tussen twee en vier centimeter onder het oppervlak van de grond.
 • Vogelhuisjes trekken slangen aan en zijn een ideale schuilplaats – dus houd altijd een oogje in het zeil wanneer je nadert en vermijd het installeren ervan als je tuin gevoelig is voor slangen.
 • Bevestig aluminium knipperend aan de onderkant van het buitengedeelte van het bestaande hekwerk.
 • Zorg ervoor dat alle schermen op uw deuren en ramen goed zijn geïnstalleerd.
 • Gebruik gegalvaniseerde afscherming om afvoeren en ventilatieopeningen te bedekken.
Lees ook:   Schrob deze slechte badkamerreinigingsgewoonten uit je leven

Weten waar slangen zich verbergen is een van de beste manieren om hun binnenkomst te voorkomen. Als er bijvoorbeeld stilstaand water in de buurt van uw huis is, een betrouwbare warmtebron of overvloedige knaagdieren, kunnen slangen langskomen voor voedsel of comfort. Vermijd het plaatsen van onbedekte plastic bakken of andere containers in de buurt van uw huis waar slangen zich kunnen verbergen. Slangen verschuilen zich ook graag achter apparaten en onbereikbare gebieden.

Hoe zich te ontdoen van slangen die zich hebben gevestigd

Als u merkt dat slangen in uw tuin of rond uw huis verblijven, is het laatste wat u wilt dat ze het betreden. In deze sectie bespreken we tips om van slangen af te komen zodra ze hun intrek nemen in of rond uw huis.

 • Strooi oliën: Sommige essentiële oliën schrikken slangen af omdat ze niet van de geur houden. Voorbeelden zijn kaneel, kruidnagel en eugenol.
 • Gebruik doe-het-zelf insectenwerende middelen: Stoot slangen af met behulp van doe-het-zelfoplossingen, waaronder ammoniak, mensenhaar en azijn.
 • Gebruik niet-dodelijke vallen: Zet niet-dodelijke vallen uit om slangen te vangen, zodat je ze humaan kunt vangen en ze op een nieuwe locatie ver van je huis kunt loslaten.
 • Gebruik afstotende planten: Slangen houden niet van de geur van bepaalde planten, waaronder knoflook, citroengras en goudsbloem. Bonus: Sommige van de planten die slangen niet leuk vinden, hebben ook de neiging om insecten af te weren.
 • Gebruik rook: Slangen zijn gevoelig voor bepaalde geuren en het brandend houden van een rokend vuur in een vuurkorf zal er zeker voor zorgen dat ze niet rondhangen. (Houd er echter rekening mee als u in gebieden woont met brandverboden of frequente winden en bosbranden.)
 • Houd roofdieren: Kippen, kalkoenen en varkens zullen slangen doden en / of eten, dus als je de ruimte en je gebied hebt, is eenllows boerderijdieren, overweeg om er een paar in de buurt te houden.
 • Neem contact op met ongediertebestrijdingsexperts: Soms is het het beste om de professionals het verwijderen van slangen te laten afhandelen, vooral als u niet zeker weet of de slang in uw tuin of huis giftig is of niet.
Lees ook:   Millennials die een huis kopen, zijn geobsedeerd door gazons en tuinen

Vermijd veelgemaakte fouten bij het omgaan met slangen

 • Vermijd onmenselijke tactieken zoals lijmvallen.
 • Gebruik geen mottenballen of vrij verkrijgbare chemische insectenwerende middelen. Deze zijn niet effectief, maar kunnen er ook voor zorgen dat uw familie of huisdieren ziek worden.
 • Kom niet in de buurt van een slang tenzij je er helemaal zeker van bent dat het niet giftig is.
 • Smith’s Pest Management biedt deze beschrijvingen om u te helpen de slang te identificeren: giftige slangen in de VS omvatten ratelslangen, koperkoppen, cottonmouths / watermocassins en koraalslangen en hebben vaak driehoekige hoofden, dunne verticale pupillen in gele of groene ogen en zijn er in verschillende kleuren. Niet-giftige slangen in de VS omvatten melk-, zwarte, groene of kousebandslangen en hebben vaak afgeronde of lepelvormige hoofden en afgeronde pupillen en zijn er ook in verschillende kleuren.

Veelgestelde vragen

Zijn slangen gevaarlijk?

Ondanks de angst die veel mensen hebben voor slangen, is de meerderheid van de 3.000 soorten wereldwijd onschadelijk. Wanneer je in contact komt met een slang, is het hoogstwaarschijnlijk niet gevaarlijk.

Zijn er doe-het-zelf slangenwerende middelen?

Er zijn veel doe-het-zelfoplossingen beschikbaar voor het afstoten van slangen, waaronder het planten van citroengras en knoflook of het verspreiden van essentiële oliën. Andere doe-het-zelf preventietips zijn het gemaaid houden van je gazon, het wieden van je tuin en het snoeien van je struiken en bomen.

Worden slangen aangetrokken door water in een tuin?

Water trekt het voedsel aan dat slangen graag eten, dus ja: ze jagen waarschijnlijk op voedsel in de waterpartijen van je tuin. Slangen eten vaak insecten, amfibieën en andere reptielen, dus het is belangrijk om ze op afstand te houden.

Lees ook:   Doorbreek deze slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer en transformeer uw leefruimte

Welke geuren hebben slangen niet leuk?

Er zijn veel geuren waar slangen niet van houden, waaronder rook, kaneel, teentjes, uien, knoflook en limoen. Je kunt oliën of sprays gebruiken die deze geuren bevatten of planten met deze geuren laten groeien.

Hoe komen slangen mijn huis binnen?

Slangen sluipen huizen binnen via gaten rond deuren of scheuren in je fundering. Ze zoeken ook naar gaten in je gevelbeplating en plaatsen om zich te verstoppen in grote planten die je naar binnen kunt brengen. Als u een knaagdierprobleem heeft, kunnen slangen manieren vinden om in uw kelder, zolder of kruipruimtes te komen.

Kunnen slangen over hekken klimmen?

Slangen kunnen niet klimmen in de traditionele zin van recht omhoog gaan, maar als er een rots of iets anders tegen het hekwerk is om te gebruiken, kunnen ze ongeveer de helft van hun lichaamslengte beklimmen. Als je een hek wilt om slangen buiten te houden, moet je verder in de grond graven dan je normaal zou doen, omdat slangen zeer bedreven zijn in het onder hekken komen.