Hoe zich te ontdoen van stinkdieren en ze voorgoed weg te houden

Portret van stinkdier in gras

We ruiken vaak een stinkdier voordat we het zien. De geur die afkomstig is van een stinkdier is zowel onaangenaam als onmiskenbaar. En als je je huis probeert te verkopen of naar een nieuw huis verhuist, moet je echt weten hoe je stinkdieren weg kunt houden.

Gelukkig, als je een ongewenste bezoeker hebt die in je tuin kampeert, zijn er verschillende effectieve, milieuvriendelijke en humane stinkdierafschrikmiddelen op de markt. Lees verder voor een stapsgewijze handleiding over hoe je van stinkdieren afkomt.

Hoe zien stinkdieren eruit?

Stinkdieren zijn gemakkelijk te herkennen: ze hebben zwarte lichamen met witte strepen die over hun rug lopen en borstelige staarten. Deze nachtactieve zoogdieren zijn ongeveer zo groot als een huiskat, met een volwassen stinkdier van gemiddeld 13 tot 34 centimeter lang, inclusief zijn staart.

Zoals alle dieren in het wild zijn stinkdieren vatbaar voor hondsdolheid. Het stinkdier is een van de vier wilde dieren (naast wasberen, vleermuizen en vossen) die worden beschouwd als primaire dragers van het rabiësvirus. Van stinkdieren is ook bekend dat ze de bacteriële ziekte leptospirose dragen.

Hoe kom je aan stinkdieren?

De eerste stap om te weten hoe je stinkdieren weg kunt houden, is begrijpen hoe je stinkdieren in je tuin krijgt. Om te beginnen zullen stinkdieren foerageren voor voedsel in je vuilnisbakken en vuilniszakken, dus als je ze naar de garage verplaatst of opsluit, kun je stinkdieren op afstand houden. Bovendien houden stinkdieren ervan om te foerageren voor voedsel (vooral engerlingen) en worden ze aangetrokken door vers geplante werven of vers gelegde zoden, omdat dit het voor hen gemakkelijker maakt om te graven.

Stinkdieren gebruiken ook graag ondergrondse holen om te rusten, zich te verstoppen, te bevallen en hun jongen groot te brengen. En hoewel stinkdieren hun eigen holen kunnen en zullen graven, zullen ze over het algemeen verhuizen naar verlaten holen gegraven door eekhoorns, vossen of coyotes. En het is vermeldenswaard dat stinkdieren graag hun holen maken onder veranda’s en andere donkere, lage ruimtes – dus het blokkeren van deze gebieden zal helpen om stinkdieren weg te houden.

Het hebben van een stinkdierprobleem kan een aantal behoorlijk grote ongemakken veroorzaken. Uw huisdieren lopen het risico om bespoten te worden en de geur in uw huis te brengen. Uw gazon kan ook een puinhoop worden vol lelijke gaten en holen die uw zode en uw perfecte huis kunnen vernietigen.

Lees ook:   De beste huisbeveiligingssystemen volgens het excellentmovers-team

Hoe controleer je op stinkdieren?

Stinkdieren hebben klauwen die perfect zijn om te graven. Als u 3- tot 4-inch diepe gaten in uw tuin en gazon vindt, is de kans groot dat u stinkdieren op jacht hebt naar engerlingen. Deze nachtdieren zijn ’s nachts het meest actief en graven in zachte grond.

Je hebt echter meer kans om een stinkdier te ruiken dan dat je er een ziet. De onmiskenbare geur is een andere identificatie bij het controleren op stinkdieren. Als je sporen, tuinerosie en die penetrante geur vindt, kun je er gerust van uitgaan dat stinkdieren de boosdoener zijn.

Je kunt ook je tuin controleren op stinkdieruitwerpselen. Hun uitwerpselen zijn meestal twee centimeter lang, een halve centimeter breed en bevatten de overblijfselen van de insecten die stinkdieren graag eten.

Hoe zich te ontdoen van stinkdieren, stap voor stap

Je hebt je onderzoek gedaan om te leren hoe je stinkdieren weg kunt houden en hebt je best gedaan om je eigendom een stinkdiervrije zone te houden. Helaas heeft het stinkdier andere plannen. Zodra je je realiseert dat je een stinkdier in je tuin hebt gekampeerd, moet je weten hoe je van stinkdieren af kunt komen.

Stap 1: Gebruik een elektronisch afweersysteem

Ultrasone pulsen of sprays van water die uit elektronische afweersystemen komen, kunnen allerlei soorten dieren uit uw tuin afstoten, inclusief stinkdieren. Afstotende systemen kunnen tussen de $ 25 en $ 50 kosten en zijn te vinden in de meeste bouwmarkten en online.

Stap 2: Gebruik felle lichten

Stinkdieren zijn nachtdieren en hun ogen zijn erg gevoelig voor licht. Het gebruik van een bewegingsgeactiveerd licht of felle LED-lampjes op een timer zal stinkdieren ’s nachts wegjagen.

Stap 3: Wijzig de habitat van het stinkdier

Om te voorkomen dat stinkdieren onder gebouwen leven, zijn structurele aanpassingen en / of hekken nodig om de toegang te blokkeren. Gebruik beton, plaatwerk, kippengaas of hout om de openingen te sluiten.

Stap 4: Verwijder de voedselbron

Stinkdieren smullen van engerlingen die te vinden zijn in tuinen en zoden. Grub control-behandeling zal helpen hun voedselbron te elimineren. Gooi afval altijd op de juiste manier weg en houd vogel- en huisdiervoer ingesloten.

Lees ook:   12 stappen om zelf een sprinklersysteem te installeren

Stap 5: Schakel de professionals in

Soms kost het wegwerken van stinkdieren meer dan de hierboven genoemde opties. Als het je niet lukt om stinkdieren weg te houden, neem dan contact op met een ongediertebedrijf. Als het stinkdier zich onregelmatig of onregelmatig gedraagt, neem dan contact op met uw lokale natuurbeheerder.

Producten die u kunt gebruiken om een stinkdierplaag op te lossen

  • Ultrasone animal repeller – Dit product ontlaadt een combinatie van ultrasone geluiden en LED-verlichting om de ongewenste stinkdieren in uw tuin af te weren. Het is milieuvriendelijk, niet giftig en 100% veilig voor dieren en mensen.
  • Volledig natuurlijke knaagdierafstotende spray – Dit natuurlijke afweermiddel gemaakt met pepermuntolie laat stinkdieren zich afvragen wat er is gebeurd met hun felbegeerde vuilnisbelt of huis onder uw dek of kruipruimte. Pepermuntolie is een natuurlijk afschrikmiddel dat het gedrag van dieren rond uw eigendom verandert.
  • Yard Enforcer Motion-Activated Sprinkler – Deze sprinkler stoot stinkdieren op humane wijze af en houdt ze uit planten, tuinen en tuinen met behulp van een onschadelijke straal water.
  • Zonne-ultrasoon dierenafweermiddel – Dit door zonne-energie aangedreven stinkdierafschrikmiddel biedt een humane manier om van ongedierte af te komen. De ultrasone geluiden creëren een onaangename leefomgeving voor de stinkdieren. Het apparaat is stil, omdat de frequentie zo hoog is dat het niet detecteerbaar is voor een menselijk oor.

Wanneer een professional bellen om van stinkdieren af te komen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en het stinkdier je tuin niet heeft verlaten, is het misschien tijd om een professional te bellen.

Als het stinkdier zich abnormaal gedraagt, probeer dan niet zelf van het stinkdier af te komen. Het stinkdier wordt beschouwd als een van de primaire dragers van het rabiësvirus. Als u vermoedt dat het stinkdier hondsdolheid heeft, vraag dan advies aan uw lokale dierencontrole of het staatsagentschap voor dieren in het wild. Symptomen van hondsdolheid zijn agressiviteit, overdag actief zijn en epileptische aanvallen.

Een andere reden om een professional te bellen is als je vermoedt dat het stinkdier baby’s heeft gekregen. Skunk kits hebben de neiging om in hun hol te blijven totdat ze volwassener zijn, dus het kan moeilijk zijn om volledig van je stinkdierprobleem af te komen als je geen professional belt.

Lees ook:   Hoe muren in uw huis schoon te maken

Hoe stinkdieren uit je huis te houden

Houd uw huis skunk-vrij door een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. Verminder voedselbronnen (zoals open vuilnisbakken) door ervoor te zorgen dat uw vuilnisbakken goed passende deksels hebben of gesloten zijn. Selecteer vogelvoeders met zaadvangers. Verwijder alle voedsel dat buiten voor huisdieren is geplaatst voor de avond. En gooi nooit tafelresten in je compostbak. Al deze items worden gezien als een smakelijke snack voor een skunk-familie.

De bottom line op stinkdieren

Als u zich nog steeds zorgen maakt over hoe u stinkdieren weg kunt houden, kunt u gemakkelijk een onaangename stinkdierontmoeting voorkomen door uw eigendom vrij te houden van factoren zoals engerlingen en andere voedselbronnen die stinkdieren aantrekken. Maar als een stinkdier besluit om in te trekken, kun je van deze ongewenste gast afkomen door een veilig en humaan stinkdierafweermiddel te gebruiken. Als u echter het gevoel heeft dat het stinkdier zich vreemd gedraagt, kan het hondsdolheid hebben, dus neem contact op met uw lokale natuurautoriteit voor hulp.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je stinkdieren in een tuin?

Stinkdieren worden aangetrokken door afval, voedsel voor vogels of huisdieren, waterbronnen en beschutting onder huizen of schuren. Houd een oogje in het zeil voor mogelijke plekken waar een stinkdier zijn thuis zou willen maken.

Hoe spot je stinkdierholen?

Stinkdieren graven zich in op een breed scala aan locaties, waaronder onder dekken, veranda’s, omgevallen bomen, regenpijpen en rotspalen. Wees je bewust van sporen, een muskusachtige geur of gaten in je tuin en tuin. Dit zijn veelbetekenende tekenen van een stinkdier dat rondhangt.

Hoe verplaats je stinkdieren op humane wijze?

Er zijn tal van effectieve milieuvriendelijke en humane stinkdierafschrikmiddelen op de markt, zoals ultrasone geluidstransmitters of volledig natuurlijke pepermuntsprays. Koop nooit stinkdierafschrikmiddelen gemaakt van roofdierurine, omdat deze producten in onmenselijke omstandigheden worden gemaakt.

Hoe voorkom je dat stinkdieren terugkeren?

Preventie is de sleutel tot het weghouden van stinkdieren. Sluit alle gebieden onder uw huis, garage of schuur af waar een stinkdier zich kan ingraven. Houd vuilnisbakken altijd goed gesloten. Gazononderhoud, inclusief engerlingenpreventie, zal stinkdieren die foerageren naar voedsel verminderen.