Hoe zich te ontdoen van zilvervisjes

Zilvervisje in boek

Er zijn veel soorten ongedierte die buitenaardse verschijningen hebben. Maar als er een wedstrijd was die ongedierte rangschikte op basis van hoe vreemd ze eruit zien, zou de zilvervis zeker bovenaan de lijst staan. De ongewone manier waarop deze plaag eruit ziet – plus hoe snel hij kan bewegen – maakt het zenuwslopend om over je badkamer- of keukenvloer te rennen. Gelukkig zijn er opties om zilvervisjes uit je huis te verwijderen en te voorkomen dat ze terugkeren.

Hoe zien zilvervisjes eruit?

Zilvervisjes zijn kleine, gesegmenteerde plagen met lichamen die plat lijken en volwassen zilvervisjes kunnen uitgroeien tot een lengte van 1/4 inch. Deze plaag is bedekt met schubben die het een zilver metallic uiterlijk geven. Op het hoofd hebben zilvervisjes lange antennes en, uitstekend uit het laatste buiksegment, hebben zilvervisjes drie staartachtige aanhangsels. Dit ongedierte kan snel bewegen en is goed in het verbergen in scheuren en spleten in uw huis.

Zilvervisjes van dichtbij

HHelene / Shutterstock

Hoe kom je aan zilvervisjes?

Zilvervisjes komen je huis binnen op zoek naar voedsel en water. Deze kleine plagen doen het het beste in vochtige omgevingen en zijn vaak te vinden in badkamers, kelders en onder gootstenen. De temperatuurgecontroleerde omgeving van de meeste huizen biedt omstandigheden die geschikt zijn voor een zilvervisplaag.

Zilvervisjes komen vaak huizen binnen op zoek naar voedsel, maar het is misschien niet het voedsel dat je verwacht. Dit ongedierte gedijt op zetmeelrijke stoffen zoals ongekookte pasta en ontbijtgranen, evenals items zoals papier, boeken en behang. Zilvervisjes kunnen van buitenaf je huis binnenkomen of liften via kartonnen dozen of plastic containers die al besmet zijn.

Een zilvervisjesplaag veroorzaakt geen enkele vorm van schade aan mensen. Deze plagen hebben echter wel het vermogen om eigendommen te beschadigen. Zilvervisjes kunnen gaten maken in boeken, papier en ander zetmeelrijk materiaal dat ze kunnen vinden om op te snacken.

Hoe lang kunnen zilvervisbesmettingen duren?

Zilvervisjes kunnen lang leven. Volgens experts van het Penn State College of Agricultural Sciences kunnen zilvervisjes meer dan drie jaar leven en in die tijd meer dan 50 nakomelingen produceren. De omstandigheden waarin deze plagen leven, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de lengte van hun leven en de tijd die het hen kost om volwassen te worden en zich voort te planten. Als zilvervisjes zich in een vochtrijke omgeving bevinden met zetmeelrijk voedsel in de buurt, kunnen ze uw huis jarenlang blijven besmetten.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van muizen in 5 stappen

Hoe zich te ontdoen van zilvervisjes, stap voor stap

Zodra je begrijpt wat zilvervisjes veroorzaakt, kun je stappen ondernemen om ze kwijt te raken. Als u zilvervisjes in uw huis vindt, volgt u de stapsgewijze handleiding hieronder over het doden van zilvervisjes.

Stap 1: Voorkom vochtproblemen in uw huis.

Zilvervisjes gedijen in vochtige omgevingen. Zilvervisjes worden vaak gevonden in de badkamer vanwege het hoge vochtgehalte. Als u problemen heeft met vocht in andere delen van uw huis, kunt u overal zilvervisjes tegenkomen. Laat lekken repareren en breng een luchtontvochtiger aan om overtollig vocht in de lucht te verwijderen.

Stap 2: Bewaar zetmeelrijke voedingsmiddelen op de juiste manier.

Zilvervisjes geven er de voorkeur aan zich te voeden met zetmeelrijke stoffen, waaronder droge pasta en granen. Om te voorkomen dat zilvervisjes in uw voedselvoorziening terechtkomen, moet u ervoor zorgen dat zetmeelrijk voedsel op de juiste manier wordt bewaard in dikke plastic of metalen containers.

Stap 3: Verzegel inbreuken waardoor zilvervisjes zich kunnen verstoppen.

Zilvervisjes hebben kleine, platte lichamen waardoor ze zich in smalle scheuren en spleten kunnen wurmen. Het dichten van scheuren en spleten rond uw huis met behulp van kit kan helpen voorkomen dat zilvervisjes erin komen.

Producten die u kunt gebruiken om een zilvervisbesmetting te behandelen

  • Korrelig aas: Zilvervisaas gebruikt boorzuur om zilvervisjes te doden. Boorzuur kan zilvervisjes doden wanneer het wordt ingenomen, maar het heeft ook het vermogen om het ongedierte uit te drogen, wat dodelijk is.
  • Vloeibaar insecticide: Vloeibaar insecticide kan rond de binnen- en buitenrand van uw huis worden gespoten om een lange lijst van veel voorkomende plagen, waaronder zilvervisjes, te doden.
  • Ongediertedodend stof: Insecticide in poedervorm dat diatomeeënaarde bevat, is een optie. Siliciumdioxide is het actieve ingrediënt dat dodelijk is voor zilvervisjes in veel ongediertedodende stofproducten.
  • Ongediertevernevelaar:
Lees ook:   8 essentiële tips voor gazonverzorging bij warm weer

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van zilvervisjes afkomt

Als u huisdieren of kinderen in uw huis heeft, aarzelt u misschien om chemische reinigingsmiddelen of behandelingsopties voor zilvervisjes te gebruiken. Gelukkig zijn er andere opties. U kunt wijzigingen aanbrengen in uw omgeving, huismiddeltjes gebruiken of een nummer proberen van niet-chemische producten om u te helpen op natuurlijke wijze van zilvervisjes af te komen.

Het aanbrengen van veranderingen in de omgeving van uw huis is een natuurlijke manier om zilvervisjes kwijt te raken en te voorkomen dat ze terugkeren. Zilvervisjes hebben een vochtrijke omgeving en toegang tot zetmeelrijk voedsel nodig om te overleven. U kunt de luchtvochtigheid in uw huis verlagen door eventuele waterproblemen aan te pakken en te investeren in een luchtontvochtiger. Bovendien kunt u de voedselopties die zilvervisjes in uw huis beschikbaar hebben verminderen door ontbijtgranen, ongekookte pasta en ander gedroogd voedsel goed te bewaren. Zilvervisjes voeden zich ook met papier, boeken en andere items die cellulose bevatten, dus zorg ervoor dat u oude kranten, kartonnen dozen of boeken verwijdert die een handige maaltijd kunnen bieden.

Je kunt je eigen kleverige vallen maken of kant-en-klare vallen kopen. Zilvervisjes bewegen snel, maar ze zijn klein, wat betekent dat kleverige vallen ze in hun sporen kunnen stoppen. Om zelf een kleverige val te maken, breng je vaseline aan op een stuk kartonpapier of dun karton. Wanneer de zilvervisjes over de val rennen, worden ze opgehangen in de vaseline. Je kunt ook kant-en-klare kleverige vallen kopen en ze overal in je huis plaatsen waar je zilvervisjes hebt opgemerkt.

Wanneer een professionele verdelger bellen om zilvervisjes te behandelen

Zilvervisjes zijn geen bedreiging voor de gezondheid van mensen, maar ze hebben wel het potentieel om je voedselvoorraad te besmetten en schade toe te brengen aan je bezittingen. Als je een ernstige zilvervisbesmetting hebt, kun je gaten in papier en boeken rond je huis opmerken. Bij ernstige plagen kunnen zilvervisjes een bedreiging vormen voor op papier gebaseerde aandenkens in uw huis, zoals liefdesbrieven, kaarten en tekeningen uit de kindertijd. Als je hebt geprobeerd om zilvervisjes uit je huis te roeien zonder succes, dan is het tijd om een professionele verdelger te bellen.

Lees ook:   Hoe zelfgemaakte tapijtreiniger te maken en te gebruiken

Hoe zilvervisjes uit uw huis te houden

Zilvervisjes uit je huis houden begint met het aanpassen van de omgeving om het minder uitnodigend te maken voor de plaag. Dicht alle duidelijke inbreuken rond uw huis af die zilvervisjes kunnen binnenlaten met behulp van kit en weerstrippen. Pak vochtproblemen in uw huis aan die een vochtige omgeving creëren door lekken te repareren en een luchtontvochtiger in te brengen. Bewaar voedselproducten die zilvervisjes aantrekken op de juiste manier en gooi onnodige op papier gebaseerde items weg. Door deze veranderingen in uw omgeving aan te brengen en indien nodig chemische of natuurlijke behandelingsmethoden toe te passen, kunt u zilvervisjes uit uw huis houden.

De bottom line op zilvervisjes

De bottom line op zilvervisjes is dat ze niet gevaarlijk zijn voor mensen, maar ze vormen een bedreiging voor uw droge voedselvoorraad en papieren items in uw hele huis. Hun wormachtige lichamen en merkbare zilveren kleur maken het gemakkelijk om zilvervisjes in uw huis te identificeren. Dit ongedierte heeft een vochtige omgeving nodig om te overleven en daarom vind je vaak zilvervisjes in je badkamer, kelder of onder kasten. Het aanpassen van de omgeving van uw huis is de belangrijkste stap die u kunt nemen om een zilvervisjesplaag te voorkomen. Er zijn zowel chemische als natuurlijke opties voor het elimineren van zilvervisjes of, als u een zilvervisbesmetting ontwikkelt die niet reageert op doe-het-zelfbehandeling, kunt u de hulp inroepen van een ongediertebestrijder.

Veelgestelde vragen

Waar zijn zilvervisjes een teken van?

Zilvervisjes zijn een teken van overtollig vocht in uw huis.

Kunnen zilvervisjes ziekten verspreiden naar mensen?

Van zilvervisjes is niet bekend dat ze ziekten naar mensen verspreiden.

Wanneer zijn zilvervisjes het meest actief?

Zilvervisjes zijn ’s nachts het meest actief en blijven indien mogelijk uit het zicht.