Laat de bedwantsen niet bijten: feit van fictie scheiden

Orkin heeft onlangs zijn lijst met de steden met de meeste bedwantsen vrijgegeven. (De lijst is gebaseerd op de steden waarin het bedrijf de meest residentiële en commerciële bedwantsbehandelingen heeft uitgevoerd.) De top 10 steden, in volgorde, zijn Baltimore, Washington DC, Chicago, Los Angeles, Columbus OH, Cincinnati, Detroit, New York, San Francisco / Oakland / San Jose en Dallas / Fort Worth.

Er zijn veel misvattingen over deze bugs. Of je nu in een van deze steden woont of niet, dit is wat je moet weten om dit ongedierte uit je bed te houden.

Mythe # 1: Bedwantsen kunnen vliegen

Bedwantsen overal

Astronaut Image / Getty Images

Gelukkig kunnen ze niet vliegen. “Bedwantsen kunnen niet vliegen omdat ze geen vleugels hebben”, aldus Sydney Crawley, Ph.D. volksgezondheidsentomoloog bij Scotts Miracle-Gro. “In plaats daarvan kruipen ze en reizen ze gemiddeld een meter per minuut,” vertelt Crawley aan Freshome, eraan toevoegend dat ze ook niet kunnen springen.

Mythe #2: Ze bijten alleen ’s nachts

Bedwantsen passen zich aan

LEK_3DPHOTO/Getty Afbeeldingen

Bedwantsactiviteit heeft de neiging om ’s nachts te pieken, maar Crawley zegt dat ze op elk moment van de dag kunnen bijten. “Dit geldt vooral als de primaire gastheer ’s nachts actief is en overdag sessiel.” Crawley zegt zelfs dat deze bugs zich zullen aanpassen aan de gewoonten van de gastheer. “Motivatie om een bloedmaaltijd te nemen, kan hen ertoe aanzetten om op elk moment te bijten.”

Mythe # 3: Ze zijn te klein om te zien

Bedwantsen zijn klein

Anna Cor / Zumbansen / EyeEm / Getty Images

Bedwantsen zijn inderdaad zichtbaar. “Hoewel bedwantseieren en eerste instars (nieuw uitgekomen bedwantsen) erg klein zijn, zijn ze nog steeds groot genoeg om met het blote oog te zien,” zegt Crawley. “Na de eerste instar zullen juveniele bedwantsen nog 4 keer vervellen voordat ze de volwassen levensfase bereiken. Eerste tot vijfde instars variëren van 1,3 mm tot 4-5 mm en volwassenen variëren van ongeveer 4-7 mm groot.”

Lees ook:   16 landschapsontwerpideeën voor uw voor- en achtertuin

Mythe # 4: Ze geven de voorkeur aan onhygiënische omstandigheden

Bedwantsen schoon netjes

Gabriela Tulian / Getty Afbeeldingen

Het is mogelijk om bedwantsen te hebben, zelfs als je huis brandschoon is, omdat deze insecten niet discrimineren, volgens Crawley. “Bedwantsen geven de voorkeur aan kleine scheuren en spleten die in elk huis te vinden zijn,” zegt Crawley. “Populaties van bedwantsen zullen blijven groeien in huizen waar de juiste eliminatiestrategieën niet worden uitgevoerd, ongeacht het niveau van netheid.” Toegegeven, je moet nog steeds je huis schoonmaken, vooral de negen smerigste delen van het huis.

Mythe # 5: Ze bewonen alleen beddenframes en banken

Bedwantsen koffer

KIJK Fotografie / Getty Images

Hoewel ze van bedframes en banken houden, zijn bedwantsen volgens de National Pest Management Association (NPMA) te vinden in knuffels, koffers, rolstoelen, portemonnees en aan de binnenkant van bedlampjes.

Mythe # 6: Ze zijn meestal te vinden in hotels en appartementen

Bedwantsen ziekenhuis

Ariel Skelley / Getty Afbeeldingen

Dit zijn misschien de twee plaatsen die de meeste media-aandacht krijgen, maar ze zijn niet de enige plek waar je dit ongedierte zult vinden. Volgens de NPMA zijn de 3 meest voorkomende plaatsen waar ze worden gevonden eengezinswoningen (91%), appartementen / condominiums (89%) en hotels / motels (68%).

Maar raad eens waar ze nog meer opduiken? Verpleeghuizen (59%), scholen en kinderdagverblijven (47%), kantoren (46%), studentenhuizen (45%), ziekenhuizen (36%) en openbaar vervoer (19%).

Mythe # 7: Als je ze niet ziet, moet je ze niet hebben

Bedwantsen merk

Vlajs / Getty Afbeeldingen

Je ziet de bugs misschien niet altijd zelf, maar je kunt zien wat ze achterlaten en je kunt ze ook voelen. Ze hebben bijvoorbeeld de neiging om fecale vlekken achter te laten op uw matras, muren en bekleding (variërend in kleur van rood tot roodbruin).  Je kunt ook lege eierschalen zien. Een ander teken is de aanwezigheid van bijtsporen op je armen, benen en andere delen van je lichaam. Bovendien, als er veel insecten zijn, kunt u een zoete geur gaan detecteren.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van mieren en ze voorgoed weg te houden

Tips om bedwantsen te vermijden

“Inspecteer thuis meubels, vooral matrassen, boxsprings en bedframes,” zegt Crawley. Ze waarschuwt mensen om heel voorzichtig te zijn bij de aankoop van tweedehands meubels. “Voordat u gebruikte meubels in huis haalt, inspecteert u deze grondig om er zeker van te zijn dat er geen bedwantsen aanwezig zijn.”

Wanneer u op reis bent, moet u er rekening mee houden dat deze vervelende insecten graag gratis reizen – in uw koffer. Doorzoek uw hotelkamer zorgvuldig en inspecteer de matrasnaden, banken, stoelen en achter het hoofdeinde. Als u bedwantsen vindt, beveelt de NPMA kleedkamers aan naar een ander gebied te verplaatsen, omdat kamers naast, boven of onder might ook besmet zijn.

Bedwantsen nemen niet mee naar huis

Nikada / Getty Afbeeldingen

“Doorzoek alle tassen, bagage en kleding grondig voordat je terugkeert en zorg er speciaal voor dat je de naden inspecteert, omdat ze een veel voorkomende schuilplaats zijn voor bedwantsen,” zegt Crawley. “Wanneer je thuiskomt, zet je kleding en tassen in de droger op hoog vuur voor minimaal twee volledige cycli op hoog vuur om ervoor te zorgen dat alle potentiële bedwantsen en eieren zijn gedood.”

Of je nu thuis bent of op reis, ze beveelt ook een product aan zoals de Ortho Home Defense Bed Bug Trap. “Deze detectoren kunnen binnen een uur bepalen of er bedwantsen aanwezig zijn.”

Heb je nog extra tips om te voorkomen dat deze beestjes in je bed komen? Laat het ons weten in de comments.