10 tips voor het omgaan met stress tijdens een verhuizing

Jonge vrouw in een leeg appartement die om zich heen kijkt

Verhuizen is stressvol. Het maakt niet uit hoe vaak je het doet, het is nog steeds een enorme onderneming om je leven ingepakt en op een vrachtwagen te laden. Uit een enquête bleek zelfs dat verhuizen stressvoller was dan een relatiebreuk of het wisselen van carrière. Om de overgang een beetje gemakkelijker te maken, probeer je enkele van deze tips voor het verminderen van verhuisstress.

1. Begin vroeg

Vaak stapelt stress zich meer op wanneer we de taken waar we gestrest over zijn uitstellen. Hoe eerder je kunt beginnen met je bewegende taken, hoe meer speelruimte je hebt voor de onverwachte taken die onvermijdelijk zullen opkomen.

Begin met de voorbereidingen zodra je weet dat je gaat verhuizen. Enkele goede dingen om vroeg aan te pakken, zijn het krijgen van offertes van verhuizers, het inpakken van niet-essentiële items zoals boeken en kleding buiten het seizoen, het indienen van uw adreswijzigingsverzoek bij de USPS® en rondkijken voor een nieuw internetplan.

2. Verdeel taken in behapbare brokken

Als je nadenkt over de onderneming die voor je ligt – je hele leven verplaatsen – lijkt het waarschijnlijk behoorlijk overweldigend. Hoe meer u zich kunt concentreren op kleinere taken, hoe meer vertrouwen u krijgt om de verhuizing aan te pakken.

“Het opsplitsen van taken helpt ons om grote taken als toegankelijker en beter uitvoerbaar te zien, en vermindert onze neiging om taken uit te stellen of uit te stellen, omdat we gewoon niet weten waar we moeten beginnen,” zei Melissa Gratias, Ph.D., een productiviteitscoach en spreker op de werkplek.

Lees ook:   Veiligheidstips voor verplaatsen die iedereen moet kennen

Een geweldige manier om jezelf op het goede spoor te houden voor en na je verhuizing is om alles op te schrijven wat je moet doen. Deze MYMOVE checklists zijn een goed startpunt:

  • Pre-Move Checklist
  • Overal waar u uw adres moet wijzigen wanneer u verhuist
  • Maand Een Checklist
  • Maand twee Checklist
  • Maand Drie Checklist

3. Plan je afscheid in

Als je naar een nieuwe stad of staat verhuist, ga je veel tijd besteden aan afscheid nemen in een periode waarin je niet veel tijd over hebt. Je kunt voorkomen dat je laatste week een vlaag van inpakken en meetups wordt door ze een beetje te spreiden. Begin met het plannen van diners en afscheidsfeesten zodra je weet dat je gaat verhuizen en zorg ervoor dat je jezelf voldoende tijd geeft om verhuistaken in te passen.

4. Maak een verhuisbudget

Het kost veel om te verhuizen. Van huurtrucks tot dozen tot borgen, verhuizen kan uw spaargeld snel leegmaken. De beste manier om ervoor te zorgen dat u niet te veel stresst over hoeveel u uitgeeft, is door een verhuisbudget te maken en u daar zo goed mogelijk aan te houden. U kunt ook geld besparen op uw verhuizing door offertes van verschillende verhuizers te vergelijken, bezittingen te verkopen die u niet mee wilt nemen en vrienden en familie om hulp te vragen.

5. Denk na over het inhuren van professionals

Als het in uw budget past, is het inhuren van professionele verhuizers een van de snelste manieren om de stress van een verhuizing te verlichten. Ze kunnen het inpakken, het rijden en het lossen aan, zodat je je alleen maar zorgen hoeft te maken om jezelf daar te krijgen. Dat gezegd hebbende, kunnen de extra kosten ook wat extra stress veroorzaken, dus het is belangrijk om af te wegen of het in uw verhuisbudget past.

Lees ook:   Container verplaatsen zonder toegestane goederen
Afstand Professionele verhuizers* Autoverzending Totaal
465 euro N.V.T 465 euro
100 mijlen 2.059 euro N.V.T 2.059 euro
500 mijlen 2.538 euro 631 euro 3.169 euro
1.000 mijlen 3.512 euro 1.099 euro 4.611 euro
3.000 mijlen 5.404 euro 2.373 euro 7.777 euro

*Gemiddelde van offertes via MYMOVE voor appartement met 2 slaapkamers

6. Bewaar al uw belangrijke documenten op een veilige plaats

Niets zal uw verhuisstress verhogen als een verwoede zoektocht door al uw dozen om een zoekgeraakt document te vinden. Terwijl u aan het inpakken bent, wijst u een doos aan voor al uw essentiële documenten zoals uw paspoort, lease, geboorteakte en belastingafschriften.

7. Pak een zelfzorgbox in

Het kost veel extra moeite om je zelfzorgroutines bij te houden in de chaos van het verhuizen, maar dit kan je helpen je stress te beheersen. Om ervoor te zorgen dat je benodigdheden niet verloren gaan in de shuffle, pak je een zelfzorgbewegende verhuisdoz in met dingen als fitnessapparatuur, geurkaarsen en dagboeken.

8. Wijs een “heiligdom” -ruimte aan terwijl u uitpakt

De kans is groot dat je nieuwe plek een paar weken een hindernisbaan van dozen zal zijn. Het is belangrijk om een kamer (of hoek van een kamer) opzij te zetten die onaangetast is door de rommel – een plek waar je kunt ontspannen wanneer de moving stress eist zijn tol. Vul het met dingen die je ontspannend vindt, zoals een leesstoel of geurkaars.

9. Geef prioriteit aan je slaap

Je slaap zal waarschijnlijk worden verstoord wanneer je beweegt – vooral op de eerste nacht. Onderzoekers van Brown University ontdekten dat de kwaliteit van de slaap merkbaar slechter is tijdens de eerste nacht in een nieuwe omgeving, waarbij delen van de hersenen de hele nacht actiever blijven en meer kans hebben om wakker te worden vanwege geluiden.

Lees ook:   Leer hoe u kunt inpakken voor een verhuizing

Je lichaam nestelt zich meestal na een dag of twee in zijn nieuwe slaapomgeving, maar het is een goed idee om meteen te werken aan een goede nachtrust. Je kunt dit doen door een positieve slaaproutine te creëren, slaapgadgets en -apps te gebruiken of ervoor te zorgen dat je op een matras slaapt dat voor jou werkt.

10. Doe rustig aan voor jezelf

Verhuizen is een van de meest stressvolle levensgebeurtenissen die je kunt doormaken, en het is normaal om je overweldigd te voelen. Hoe meer je kunt accepteren dat stress deel uitmaakt van het proces, hoe minder urgent het zal voelen. Studies hebben aangetoond dat gewoon praten over negatieve emoties met iemand die je vertrouwt, diepgaande verlichting kan bieden. Als je het gevoel hebt dat je met iemand moet praten, neem dan contact op met een vriend of familielid, therapeut of crisislijn.