Verveeld met uw interieurs? Hier zijn 4 goedkope manieren om uit uw interieurontwerp sleur te komen

Het overkomt de besten van ons. Soms, ondanks onze beste bedoelingen om een visueel interessante kamer te creëren, komen we vast te zitten in een interieurontwerpsleur. Wanneer dit gebeurt, is er geen andere keuze dan de dingen op te schudden en je best te doen om een nieuwe look te creëren. Gelukkig hoeft dit proces niet per se de bank te breken. We hebben je vier goedkope manieren gebracht om je interieur nieuw leven in te blazen. Lees hieronder verder om te zien hoe je het kunt laten gebeuren.

interieur sleur

Probeer het meubilair te herschikken. Beeld: Jodie Johnson/Shutterstock

Herschik uw kamers

Het klinkt misschien eenvoudig, maar soms hoef je alleen maar je bestaande meubels en accessoires te herschikken om een nieuwe look te creëren. Om te beginnen, blijf bij één kamer tegelijk, zodat je niet overweldigd raakt, maar overweeg voor de verandering eens alles in dat kamer eerlijke spel. Herwerk de lay-out van het meubilair. Zet je accessoires op verschillende plekken. Schakel de kunstwerken op de muren om.

De sleutel om dit te laten werken is het houden van een open geest. Soms kan een nieuwe lay-out zo vreemd en misplaatst aanvoelen dat het verleidelijk kan zijn om je lay-out meteen weer terug te zetten naar hoe het eerder was. We raden je aan om minstens een paar dagen te wachten voordat je aan deze drang toegeeft. Het kan een paar dagen duren om te wennen aan uw nieuwe installatie, maar u zult waarschijnlijk merken dat u blij bent dat u het hebt afgewacht.

bewerken

Bewerk onnodige rommel. Beeld: Photographee.eu/Shutterstock

Oefenen met bewerken

In interieurontwerp is minder soms meer. We hebben het er al over gehad waarom elke kamer wat negatieve ruimte moet bevatten en nu is het perfecte moment om die resolutie goed te maken. Denk erover na om de kamer een nieuwe look te geven door een deel van de onnodige rommel weg te werken, vooral als je het type persoon bent dat graag vasthoudt aan veel kansen en eindes.

Lees ook:   Trend Alert: glazen deur koelkasten zijn het nieuwe roestvrij staal

Om dit te doen, ga je door de kamer en pak je alle items op waarvan je denkt dat ze als rommel kunnen worden beschouwd, één voor één. Vraag jezelf dan af: Welk doel dient dit in de kamer? Als je geen gemakkelijk antwoord hebt voor het item, is het misschien tijd om te overwegen het stuk te doneren of weg te gooien als het in slechte staat is. Uiteindelijk moet je een schoner ogende, gestroomlijnde versie van de ruimte hebben.

Oppervlakken

Stileer uw oppervlakken om de kamer er afgewerkt en doelgericht uit te laten zien. Beeld: Alena Ozerova/Shutterstock

Style je oppervlakken

Het stileren van je oppervlakken is een geweldige manier om het uiterlijk van een kamer op te frissen. Het is immers een truc die interieurontwerpers gebruiken om de ruimte echt af te maken en een ontwerp er doelgericht uit te laten zien. Als je kale tafels en planken rond je huis hebt hangen, kun je ze gebruiken om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Het beste van alles is dat, afhankelijk van welke decoritems en accessoires je in huis hebt liggen, je misschien geen geld hoeft uit te geven om dit te laten gebeuren.

Deze manoeuvre draait allemaal om het creëren van groeperingen. Volg bij twijfel de regel van drie. Oneven genummerde groeperingen wekken meer visuele interesse dan even genummerde groeperingen. In het bijzonder lijkt drie het ideale aantal voor een groepering in tegenstelling tot één, vijf of zelfs zeven, omdat een enkel item te eenvoudig kan aanvoelen, terwijl de laatste twee het risico lopen overdreven rommelig te lijken.

Lees ook:   5 manieren waarop manden een revolutie teweeg kunnen brengen in uw voorraadkastorganisatie

Wanneer u items selecteert die in uw groep moeten worden opgenomen, wilt u ervoor zorgen dat ze verschillend genoeg zijn om visuele interesse te wekken, terwijl u nog steeds een rode draad hebt om ze aan elkaar te knopen. Neem bijvoorbeeld de foto hierboven. Hoewel alle accessoires verschillende vormen hebben, hebben ze een verenigend monochroom kleurenschema.

accessoires

Schakel bij twijfel je accessoires uit. Beeld: Nieuw Afrika/Shutterstock

Verwissel je accessoires

Dit laatste kost je misschien wat, maar als je echt in een interieurontwerp zit, is het verwisselen van accessoires een trefzekere manier om de ruimte nieuw leven in te blazen. Het beste van alles is dat, hoewel een paar kussens en wat kunst aan de muur een uitgave zijn, ze centen op de euro kosten in vergelijking met het opnieuw inrichten van de kamer van boven naar beneden. Als je erover nadenkt, ben je nog steeds zuinig.

De sleutel hier is om je te concentreren op het brengen van accessoires in de ruimte die echt een impact zullen hebben. Kies degenen die in een gedurfde accentkleur komen of breng een dosis patroon in. Het spreekt natuurlijk bijna voor zich dat je ook wilt dat deze nieuwe accessoires anders zijn dan je oude om een frisse look te krijgen.