Vakantietips voor huisdieren: hoe huisdieren uit de buurt van decor en andere gevaren te houden

Twee boston terriers in kerstkostuums voor de kerstboom.

Of het nu je hond is die op kerstversieringen kauwt of je kat die met klatergoud speelt, je favoriete vakantiedecoraties kunnen gevaarlijk zijn voor je favoriete harige vrienden. Maar met de juiste veiligheidsmaatregelen kunt u onverwachte dierenartsrekeningen voorkomen. Hier zijn onze beste vakantietips voor huisdieren, zodat u uw viervoetige geliefden veilig kunt houden (en uw seizoen vrolijk en helder).

Hoe je je harige vrienden dit seizoen veilig kunt houden: 10-vakantietips voor eigenaren van gezelschapsdieren

Steun uw boom

Je hebt waarschijnlijk veel schattige foto’s gezien van katten en honden die tussen de takken van een omgevallen boom naar buiten steken. Hoewel dat goed is voor een giechel online, is het zeker geen scenario waarin je thuis wilt komen. Als het gaat om vakantietips voor huisdieren, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je boom wat extra ondersteuning te geven. Door het in een verzwaarde pot te plaatsen, het op een voetstuk te plaatsen of gewoon gewichten aan de basis toe te voegen, kan het rechtop blijven staan. Verplaats voor extra veiligheid je meest kwetsbare ornamenten naar de hoogste takken.

Vermijd eetbare boomdecoraties zoals popcornslingers of snoepornamenten. Hoewel ze er misschien schattig uitzien, kunnen ze uw huisdier naar de boom trekken. En voeg niets toe aan uw boomwater om het te behouden, omdat uw huisdieren het kunnen opschudden. Een boomrok kan een bijzonder nieuwsgierig huisdier ervan weerhouden het water van de boom te drinken.

Stop hun cadeautjes weg

Als je een bot of kattenkruid hebt ingepakt, leg het dan niet onder de boom met de rest van de cadeautjes. Je huisdieren kunnen die smakelijke lekkernijen van binnen ruiken en de verleiding kan te groot worden om te verdragen. En als je huisdier eenmaal een cadeautje heeft uitgepakt, is het moeilijker om de rest te beschermen. Bewaar in plaats daarvan de geschenken van huisdieren op een veilige, ontoegankelijke locatie totdat het tijd is om ze te openen.

Jessica Peterson / Getty Images

Koorden vastbinden

Het aanspannen van vakantieverlichting kan erg leuk zijn. Je zorgen maken over de elektrische veiligheid van die snoeren is beslist minder, daarom is dit een van de belangrijkste vakantietips voor huisdieren.

Lees ook:   Moderne badkamerontwerpideeën voor privéluxe

Om te voorkomen dat uw kauwgelukkige huisdier lichtsnoeren krijgt, kunt u de koorden hoger aan de muur en uit de weg van uw huisdieren monteren. U kunt ze ook bedekken met een heavy-duty cover, of uw plug-in lampen verwisselen voor lampen op batterijen. Het is gemakkelijk om de batterijpakketten weg te stoppen van huisdieren door ze in boomtakken, kousen of andere beschermde gebieden te proppen.

Let op je vakantieplanten

Veel van de vakantieklassiekers zijn potentieel schadelijk voor huisdieren, waaronder poinsettia’s, hulst en maretak. Voordat u iets in huis haalt voor de feestdagen, voert u een snelle Google-zoekopdracht uit om te controleren of het veilig is voor uw huisdieren. Je zult misschien verrast zijn door de resultaten , maar je zult blij zijn dat je de potentiële risico’s nu hebt geleerd, in plaats van via een reis naar de dierenarts. Het is gemakkelijker om deze giftige items helemaal over te slaan dan om je zorgen te maken over manieren om huisdieren het hele seizoen weg te houden van het vakantiedecor.

Ga vlamloos

Kaarsen zijn een feesttraditie – en gevaar. Een open vuur is behoorlijk riskant als je huisdieren hebt rondzwerven, vooral als je gasten hebt, die je harige vrienden overstimuleren en je afleiden van hun activiteit. Voorkom deze potentiële catastrofe door echte kaarsen in te ruilen voor kaarsen op batterijen. De nieuwste opties zien er schokkend uit als echte vlammen en kunnen zelfs worden geparfumeerd. Het verwisselen van je kaarsen geeft je één ding minder om je zorgen over te maken tijdens de hectische feestdagen.

Jessica Peterson / Getty Images

Een drop-off zone maken

Hoewel u zich bewust bent van de gevaren die de feestdagen voor uw huisdieren met zich meebrengen, zijn uw gasten dat misschien niet. En tijdens de feestdagen is het niet ongewoon om chocolade in een jaszak of tas te hebben, of verleidelijk klatergoud om een geschenk te toppen. Wanneer u gastheer bent, wijst u een kamer aan waar iedereen zijn jassen, tassen en geschenken kan plaatsen. Voeg een bord toe aan de deur (je kunt het versieren met vakantieflair!) dat iedereen eraan herinnert om de deur dicht te houden. Op die manier beschermt u uw huisdieren tegen risico’s die u niet kunt beheersen.

Lees ook:   5 doe-het-zelfprojecten om uw huis energiezuiniger te maken

Beveilig uw prullenbak

Met al het bakken en koken voor de feestdagen dat je voor je hebt, zal je afval zich waarschijnlijk vullen met een aantal behoorlijk verleidelijke restjes. Als je een huisdier hebt dat graag door de prullenbak loopt, is dit een tijd van het jaar die het waard is om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om dat te voorkomen. Botten zijn vooral interessant voor huisdieren, maar wanneer ze worden gekauwd, kunnen ze uiteenvallen en een ernstige bedreiging vormen tijdens de spijsvertering. Verplaats uw afval naar een ontoegankelijk gebied, leg er iets zwaars op of investeer in een vuilnisbak met een veilig deksel om uw huisdieren te beschermen.

Vergeet het klatergoud

This is misschien wel een van de belangrijkste vakantietips voor eigenaren van gezelschapsdieren. Klatergoud is misschien mooi om naar te kijken, maar het kan ongelooflijk gevaarlijk zijn voor je huisdieren. Of het nu een kat of een hond is, uw huisdier kan in de verleiding komen om het klatergoud te eten, wat een ravage kan aanrichten in hun spijsverteringsstelsel en u bij de dierenarts kan brengen met een ernstig, ernstig probleem. Vergeet het klatergoud volledig zolang je huisdieren in huis hebt om enge ongelukken te voorkomen.

Een gekruiste hond kijkt in een tas met kerstcadeautjes
Brigitte Blättler/ Getty Afbeeldingen

Houd de drank buiten bereik

Je weet hoeveel je hond absoluut alles eet – alcohol is niet anders. Je hond kan een vleugje van je spiked eggnog of hete toddy vangen en niet in staat zijn om een smaak te weerstaan, maar alcohol zal hem geen plezier doen. Bewaar je drank waar je huisdieren er niet bij kunnen, zodat je ze niet per ongeluk ziek maakt. Alcohol beïnvloedt dieren anders dan mensen en kan resulteren in een reis naar de dierenarts met een zieke pup.

Geef ze een veilige haven

Vakanties kunnen net zo overweldigend zijn voor uw huisdieren als voor u. Er kan veel gebeuren in uw huis, tussen versieren, koken en het ontvangen van familie. Als je een huisdier hebt dat gemakkelijk stress ervaart – en zich daardoor gedraagt – zorg er dan voor dat ze een veilige ruimte hebben om zich te verbergen.

Lees ook:   Zijn boerderij wastafels nog steeds trendy?

Sommige dieren kunnen scheuren in vakantiedecor of geschenken of voedsel, simpelweg vanwege de stress van dit alles, dus zet een gezellig nest op voor uw huisdier om te verbergen. Een gelukkig huisdier is een goed opgevoed huisdier!

Waar het op neer komt

Met een beetje voorbereidingswerk en een verzameling vakantietips voor huisdieren, kunnen jij en je bontfamilie een gelukkig seizoen hebben. Zorg ervoor dat je er alles aan doet om je huisdieren weg te houden van vakantiedecor en gevaarlijke dingen – zoals snoep en drank – en geef ze een veilige plek om weg te stelen wanneer de festiviteiten te veel voor hen worden!

Veelgestelde vragen

Q:

Hoe houd ik de huisdieren uit de buurt van mijn kerstboom?

Een:

De beste optie hiervoor is om uw huisdieren helemaal geen toegang tot de boom te geven. Zet een barrière op, of het nu een poort is of iets dergelijks, of sluit een deur naar de kamer waarin de boom zich bevindt, zodat uw huisdieren er niet eens bij kunnen komen.

Q:

Is een kerstboom giftig voor katten?

Een:

Ja, kerstbomen kunnen mild giftig zijn voor katten als ze het bijten. De oliën in de boom kunnen irritatie in de mond van uw kat veroorzaken, dus laat ze niet op dennennaalden of boomstammen kauwen.

Q:

Hoe houd ik mijn hond uit de buurt van kerstcadeaus?

Een:

Zet een barricade op zodat je hond niet bij de cadeautjes kan komen. Je kunt ook pas op kerstochtend cadeautjes onder de boom leggen of buiten bereik van je hond houden.