Ideeën voor het decoreren van kleine keukens om uw ruimte groter te laten voelen

tartanparty/ Shutterstock

Groter is niet altijd beter, vooral als we het over keukens hebben. Kleine keukens zijn meestal efficiëntere werkruimten dan grote. Ruimte en een goed ontwerp zijn niet exclusief voor een grote keuken – alles wat je nodig hebt zijn een aantal goede kleine keukenontwerpideeën die je kleine ruimte georganiseerd, functioneel en mooi houden.

Als je je keuken kunt organiseren, kun je je leven organiseren. – Louis Parrish

We hebben een aantal moderne kleine keukenideeën samengesteld die de volgende problemen aanpakken met goede ontwerpoplossingen. De drie meest voorkomende klachten in de kleine keuken zijn rommel, gebrek aan aanrechtruimte en een donkere keuken.

MONNKA/ Shutterstock

Rommel

Rommel is meestal een bijwerking van het niet hebben van voldoende opslagruimte. Vaak is meer opslag niet de oplossing – het vereenvoudigen en opruimen van uw keuken is dat wel. Ga door je kasten en laden (vooral de achterkant) en doneer of gooi alles wat je al een tijdje niet hebt gebruikt. Vraag jezelf af of je echt een kersenpittengereedschap of een eiersnijmachine nodig hebt. Zodra u de kasten hebt opgeruimd, ruimt u de tellers op door de items op te slaan die visuele rommel veroorzaken.

Afrika Studio/ Shutterstock

Gebrek aan counterruimte

Je hebt wat counterruimte teruggewonnen, maar heb je nog steeds het gevoel dat het niet genoeg is? Dat is een veel voorkomend probleem. We hebben ideeën voor het maximaliseren (en zelfs toevoegen) van meer aanrechtruimte aan uw kleine keuken, inclusief een truc om van uw gootsteen een snijplank te maken (hierboven afgebeeld).

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

Een donkere keuken

Donkere kamers voelen kleiner aan, dus fleur je muren op met een frisse verflaag in een lichte tint. Als je van je rijke, donkere kasten houdt, voeg dan verschillende soorten verlichting toe. Gebruik verlichting onder de kast om het werkgebied op te fleuren en uw kasten te accentueren. Goede verlichting zorgt ervoor dat een keuken groter lijkt, ongeacht de kleur. Probeer enkele van de volgende verlichtingsideeën:

 • Voeg LED-stripverlichting toe aan planken en onder uw kasten om uw aanrechtruimte te verlichten; gewoon schillen, plakken en inpluggen.
 • Vervang gloeilampen door de nieuwste energiezuinige versies.
 • Kies hanglampen die kunnen worden vastgeklikt op bestaande railverlichtingssystemen om de verlichting van uw kamer te bedekken.
 • Vervang verouderde verlichtingsarmaturen.
 • Voeg een spiegel toe aan een keukenmuur of overweeg een spiegelende backsplash toe te voegen om licht te reflecteren.
 • Fleur de muren op: Voor een snelle kleine keukenrenovatie kunt u overwegen uw muren in lichtgroen, blauw of lichtgeel te schilderen. Maak vervolgens de kastdeuren en -muren allemaal één kleur. Terwijl onze ogen over een kamer zwerven, kunnen consistente kleuren een kamer groter laten lijken dan hij is, terwijl abrupte veranderingen onze ogen kunnen laten denken dat de kamer kleiner is.
Archideaphoto/ Shutterstock

Decoratie-ideeën voor kleine keukens die gemakkelijk te implementeren zijn:

 • Potrekken
 • Kookgereedschap Wandopslag
 • Hideaway Meubilair
 • Meer Counter Space
 • Extra rekken
Lees ook:   Moderne verlichtingsarmaturen die je dit weekend kunt doen

1. Potrekken

Hoewel de meeste kleine keukens niet de ruimte hebben die nodig is voor grote, rechthoekige potrekken, zijn er opties voor kleinere ruimtes. Potrekken hoeven niet aan het plafond te hangen; sommige kunnen aan de muur worden gemonteerd, zoals de pegboard-muur hierboven.

2. Kookgereedschap Wandopslag

Laat je inspireren door enkele van de drukste restaurantkeukens, die industriële wandbeslag en rekken gebruiken voor het opbergen van keukengerei. Enkele ideeën voor het opbergen van gebruiksvoorwerpen en gereedschappen aan de muur:

 • Hang rekken op voor keukengerei. Een eenvoudige staaf met enkele haken kan gereedschappen bevatten met een lus of gat erin. Er zijn manden die aan het rek kunnen worden gehangen om kleinere items op te bergen
 • Schilder en hang een pegboard op en gebruik het om je gereedschap op te hangen. Houd de items geordend op kleur of gebruik.
 • Gebruik muurmagneten om messen en kruidenpotten in op te bergen.

3. Opbergmeubels

Probeer een creatieve aanpak om de functionaliteit van uw kleine keuken te maximaliseren. Vind manieren om een multifunctionele ruimte te creëren met praktische meubelstukken die nuttig zijn, maar gemakkelijk uit de weg kunnen worden opgeborgen. Enkele ideeën zijn:

 • Rugloze barkrukken die kunnen wegstoppen.
 • Uitrol keukenkastjes of tafels.
 • Neerklapbare, aan de muur gemonteerde tafels of snijplanken.

4. Meer tellerruimte

Als het uw doel is om een eigentijdse keukenruimte te creëren, is een van de belangrijkste ontwerpelementen minimalistische, overzichtelijke aanrechtbladen. Dit ziet er niet alleen modern uit, maar het vergroot ook het aanrechtgebied, waardoor het gemakkelijker wordt om voor te bereiden en te koken. De eerste stap is om alle kleine apparaten en aanrechtartikelen op te bergen. Enkele andere ideeën voor increasing counter ruimte omvatten:

 • Een low-profile keramische kookplaat. De elektrische kookplaten van vandaag zijn strak en modern. Ze hebben het extra voordeel dat ze bijna gelijk zijn met de tellers, zodat u er een snijplank of andere items op kunt plaatsen wanneer ze niet in gebruik zijn.
 • Een kookplaatafdekking. Als u een gasfornuis heeft, kunt u er een hoes voor kopen, zodat u veilig aan uw fornuis kunt werken wanneer deze niet in gebruik is. Sommige afdekkingen worden geleverd als houten slagersblokoppervlakken.
 • Een rollend slagersblok of karretje als extra toonbankruimte. Koop er een met wielen, of voeg zelf een set toe, zodat je hem uit de weg kunt rijden wanneer je hem niet gebruikt. Voeg een paar eenvoudige krukken toe aan je rollende slagersblok voor een instant ontbijtbar.
Lees ook:   Container Gardens: Landschapsarchitectuur voor huurders

5. Extra rekken

Zoek plaatsen om rekken toe te voegen voor extra opslag. Een rij smalle planken, toegevoegd aan een kookeiland, kan perfect zijn voor kookboeken. Zoek naar extra plaatsen, waaronder hoeken, of over een toonbank. We hopen dat dit bericht je heeft geïnspireerd om je kleine keuken op te frissen. Wat is je favoriete idee voor het decoreren van kleine keukens?