25 ideeën voor het decoreren van kelders om een multifunctionele woonruimte te creëren

Kelder woonkamer

Of uw kelder nu een kleine kamer is of een hele verdieping van uw huis in beslag neemt, er zijn tal van opties als het gaat om het effectief gebruiken van de ruimte. Het maximaliseren van de efficiëntie betekent ook het meeste uit de kamer halen, wat kan betekenen dat er functionele opslag wordt gecreëerd voor zelden gebruikte decoraties of dat een bruikbare familiekamer wordt toegevoegd. Deze ideeën voor het decoreren van de kelder bieden manieren om uit te breiden hoe u en uw gezin leven en de ruimte gebruiken. Denk eerst na over wat je nodig hebt van de kamer. Wilt u bezoekers van buiten de stad in een comfortabele kamer plaatsen, ontspannen met vrienden of de ultieme speelkamer voor kinderen creëren? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, er zijn veel decoratie-ideeën om u te helpen het te laten gebeuren. De kelder kan echter vaak een meer uitdagende ruimte zijn om te verbouwen, omdat het vaak een onafgewerkte kamer is. Ongeacht hoe donker en onheilspellend uw ruimte kan zijn, we hebben een handvol ideeën voor het decoreren van de kelder die u zullen helpen een kamer te creëren waar u naar uitkijkt om tijd door te brengen.

Bepaal welke lay-out het beste werkt

Kelder woonkamer

laughingmango / Getty Images

Shop deze producten nu: Lederen bank – Grote vaas Decor – Area Rug

Zodra u uw budget hebt bepaald en hoe u van plan bent de ruimte te gebruiken, bepaalt u een plattegrond die u zal helpen deze uit te voeren. Als u een logeerkamer wilt maken, wilt u waarschijnlijk ook een badkamer toevoegen en moet u dienovereenkomstig plannen. Als uw ruimte groot is, kunt u deze verdelen in verschillende kamers die aan verschillende behoeften voldoen, wat ze ook mogen zijn. Als het klein is, kunt u het nog steeds gebruiken voor meerdere functies met de juiste planning.

Lees ook:   Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Gebruik neutrale kleuren

Kelder woonkamer

snorkulencija / Getty Images

Shop deze producten nu: Ronde salontafel – opslag voor mediaconsoles

Sterke en gedurfde kleuren springen in het oog door drama toe te voegen, maar ze zorgen er ook voor dat een ruimte er kleiner uitziet en aanvoelt. Als u ze in uw kelder gebruikt, kunnen de plafonds lager lijken en de muren het gevoel hebben dat ze zich sluiten. Vertrouw in plaats daarvan op lichtneutrale kleuren zoals grijs, taupe en wit die de ruimte groter laten aanvoelen. Gebruik vergelijkbare kleuren voor grotere meubelstukken zoals planken, banken en tafels. Voeg kleur en karakter toe aan je accessoires en bekledingen, zoals kussens, gordijnen, vloerkleden en vazen.

Kies voor Open Concept

Open plattegrond kelder

PC Fotografie / Getty Images

Koop nu deze producten: TV

Als uw kelder aan de kleinere kant is, houd het gebied dan open door te voorkomen dat u muren toevoegt. Definieer verschillende ruimtes of zones door kleur en decor te gebruiken, zodat uw kelder meerdere doelen goed kan dienen. De ene helft van uw kelder kan bijvoorbeeld een ontspanningsruimte voor volwassenen worden als deze wordt verankerd door een comfortabele sectionaal, een groot vloerkleed en verlichting met dimmerschakelaars. De andere helft kan een knutselruimte zijn met een grote en stevige tafel, opbergplanken en helderdere taakverlichting.

Zie het Licht

Slaapkamer in de kelder

drewhadley / Getty Images

Shop nu deze producten: Deken

Kelderramen zijn vaak kleiner dan elders in het huis omdat de ruimte gedeeltelijk of volledig ondergronds is. Verlichting zorgt er niet alleen voor dat de kamer groter aanvoelt, maar het felle licht compenseert ook het gebrek aan ramen. Inbouwverlichting bespaart ruimte, hoewel u misschien niet de plafondruimte (of het budget) hebt om het te huisvesten. Gebruik in plaats daarvan wandkandelaars, tafellampen en staande lampen. Om licht te reflecteren, hang je spiegels strategisch in de kamer.

Lees ook:   11 slimme manieren om uw bonuskamer te gebruiken

Opslagoplossingen maken

Kelder woonkamer

Anatoli Igolkin / Getty Images

Shop deze producten nu: Grote vaas Decor – Area Vloerkleed

Hoewel uw kelder ook een hoger doel kan hebben, dient deze vaak als een algemene opslagruimte. Neem planken en kasten op en zorg ervoor dat opslageenheden van de vloer naar het plafond gaan om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw ruimte haalt. Koop meubels die dubbel werk doen, zoals poefs met een verborgen compartiment of bijzettafels met laden. Wijd het ene uiteinde van uw kelder aan algemene opslag door dat gebied te verbergen met een kamerhoge wandbekleding in dezelfde kleur als de omliggende muren.