De essentie van modern leven boven LA: luxe herenhuis in Hollywood

rappensuncle / Getty Afbeeldingen

Met uitzicht op unieke panorama’s vanaf de gezegende en zorgvuldig gekozen locatie op een pittoreske heuvel in Hollywood, Californië, is dit luxe herenhuis een uniek modern huis. Met de naam van de straat waarop het oprijst, werd het luxe herenhuis Oriole Way bedacht door de in Californië gevestigde studio McClean Design. Verspreid over drie niveaus die een fascinerende verzameling uitzichten op het centrum van Los Angeles bieden, werd het elegante moderne huis bedacht voor zowel sociaal vermaak als privé-ontspanning. Met een plattegrond die vanuit elke ruimte toegang heeft tot het beste panoramische uitzicht, opent het huis zich naar de stad beneden.

Architecten leggen uit welke uitdagingen ze moesten overwinnen om de dromen van de eigenaar waar te maken: “De uitdaging was om het huis op de heuvel te enten en een geschikte toegangservaring en voldoende leefruimte te creëren, rekening houdend met de steile topografie. Onze oplossing was om de garage en parkeerplaats te scheiden van de ingang van het huis. Dit maakte gebruik van de straathelling om voetgangers toe te laten op het hoogste niveau van het huis, terwijl we de mogelijkheid kregen om een met water en licht gevulde binnenplaats te creëren.”

rappensuncle / Getty Afbeeldingen

Licht, luchtig en vrolijk, de eengezinswoning toont slaapkamers op de eerste verdieping, waardoor de hoofdslaapkamer op een hoger terrein op het hoogste niveau ligt. Een ruime thuisbioscoop, een fitnessruimte en een wijnkamer werden ook ontworpen om in het lagere niveau te passen, terwijl de belangrijkste sociale ruimtes (woon-, eet- en keuken) op het hoofdingangsniveau werden geplaatst. Boven, op het derde niveau, creëren extra slaapkamers een gastvrije ruimte, terwijl een zolderruimte en een dakterras direct boven de hoofdslaapkamer het panoramische uitzicht uitbreiden.

Lees ook:   Geweldige opvouwbare douche voor kleine badkamers

Materialen en vormen verweven zich tot een verbazingwekkende moderne woning: “De woonkamer met twee verdiepingen is een zeldzaamheid in de buurt en in combinatie met licht dat van alle kanten komt, geeft het huis een uitgebreid gevoel. Het palet voor het huis is strak Hollywood; zwart-wit, glanzend en suède, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van marmer, donker graniet en chroom, evenals hoogglans kasten en op maat gemaakt behang.” Met een uniek overloopzwembad dat zich uitstrekt langs het hoofddek, schittert dit luxe huis van dankbaarheid voor zijn locatie, materialen en artistieke interpretatie van het moderne leven.