Het creëren van de ultieme kamer: hoe gasten zich meteen thuis voelen

Uitzoeken hoe je je eigen interieur kunt ontwerpen is één ding, maar om de een of andere reden, als het gaat om het samenstellen van een logeerkamer, voelen beslissingen extra belangrijk. Elke gastheer wil dat zijn gasten zich op hun gemak voelen. Daarnaast staat er een klein beetje trots op het spel. De mogelijkheid om bijzonder pluche gastenverblijven aan te bieden is een statussymbool.

Dat gezegd hebbende, wordt de vraag: wat is er nodig om een geweldige kamer te creëren? Welke functies zorgen ervoor dat uw gasten zich het meest thuis voelen en hen laten praten over hoeveel ze van hun verblijf hebben genoten? We zijn hier om dat uit te zoeken.

We hebben een gids samengesteld voor het creëren van de ultieme kamer. Lees verder om onze beste tips en trucs te leren voor het inrichten van je extra slaapkamer. Houd ze in gedachten terwijl u aan uw eigen ruimte werkt en we garanderen dat uw gasten denken dat ze hebben ingecheckt in een vijfsterrenhotel.

monkeybusinessimages / Getty Images

De ultieme kamer heeft temperatuuropties nodig

Iedereen heeft zijn eigen slaapvoorkeuren. Sommige mensen hebben hun slaapkamer nodig om ijskoud te zijn en anderen graven liever onder een berg dekens. Helaas kan het moeilijk zijn om voldoende nachtrust te krijgen als we niet in staat zijn om die omstandigheden te creëren.

De meeste gasten brengen liever hun nacht door met woelen en draaien dan hun gastheren te storen door te vragen de temperatuur aan te passen. Daarom is het zo belangrijk dat gasten hun kamer naar believen warmer of kouder kunnen maken.

Lees ook:   De nieuwste technologieën voor een slimme badkamer

Om dit te doen, richt u zich op het type beddengoed dat u verstrekt. Kies lakens en dekens die lichte, ademende lagen creëren. Houd vervolgens een paar zwaardere hoezen bij de hand, zodat gasten er toegang toe hebben. Afgezien van textiel, zorg ervoor dat je een ventilator toevoegt voor degenen die graag willen dat de kamer koel blijft.

Torsakarin / Getty Images

Inclusief schone handdoeken

Op een gegeven moment in het bezoek zullen je gasten zich moeten opfrissen. In plaats van bezoekers om schone handdoeken te laten vragen of zorgvuldig uw linnenkast te plunderen, koopt u een aparte set handdoeken en laat u deze in de kamer achter wanneer gasten aankomen.

Er zijn manieren om uw linnengoed dubbel te laten werken. Naast het beoogde doel, kunt u ze opnemen als onderdeel van uw algehele ontwerp. Zorg ervoor dat u een set handdoeken kiest die qua kleur of patroon vergelijkbaar zijn met de andere accenten in de kamer.

100 / Getty Images

Bedverlichting toevoegen

We hebben allemaal wel eens een moment meegemaakt waarop we in het donker over de meubels van vrienden struikelden. In plaats van uw gasten door een onbekende omgeving te laten navigeren nadat ze het licht hebben uitgeschakeld, neemt u bedverlichting op in uw kamer.

Wat betreft het kiezen van het juiste armatuur, overweeg zowel stijl als grootte. Uiteraard wilt u een optie kiezen die past bij uw gewenste esthetiek, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting in verhouding staat tot het gebied. Abbe Fenimore, de ontwerper van Studio Ten 25, zegt dat deze interieurfout maar al te vaak voorkomt. Ze raadt aan om metingen te doen van het gebied waar uw lampen zullen staan voordat u naar de winkel gaat.

Lees ook:   Deze 3D-geprinte huizen kunnen vandaag worden geprint en morgen klaar zijn om in te trekken - voor minder dan $ 10K

Als je een beetje extra geld over hebt, kun je ook overwegen om verlichting te kopen die wordt geleverd met extra functies. Denk na over het kiezen van dimbare lampen, zodat gasten hun eigen verlichtingsniveau kunnen kiezen. Lampen met stopcontacten in hun basis zijn ook een goede keuze omdat ze gasten in staat stellen hun elektronica gemakkelijk op te laden.

MangoStar_Studio / Getty Images

Zorg voor wat entertainment

Dit is een van die functies die uw kamer zal onderscheiden van anderen. Het is moeilijk om een goede nachtrust te krijgen op onbekend terrein. De meesten van ons zijn geneigd om ’s nachts wakker te liggen of wakker te worden bij het krieken van de dag. In plaats van je vrienden duimen te laten draaien terwijl ze wachten op een acceptabele tijd om uit bed te komen, biedt de ultieme kamer gasten entertainment.

In plaats van automatisch een tv toe te voegen, kunt u overwegen vormen van entertainment te kiezen die aan het decor kunnen worden toegevoegd. Bijvoorbeeld zoiets als de salontafelboeken op de foto hierboven. Tijdschriften zijn een andere goede optie.

Het samenstellen van een logeerkamer brengt een beetje extra druk met zich mee, nietwaar? Naast het feit dat je wilt dat je gasten zich welkom voelen, is er iets bevredigends aan de wetenschap dat je een indrukwekkende opstelling hebt gemaakt. Als u op zoek bent naar manieren om uw vrienden en familie te verbazen, bekijk dan onze gids voor het creëren van de ultieme kamer. Volg onze suggesties en we zijn er zeker van dat extra slaapkamer zo leuk zal zijn dat uw bezoekers niet willen vertrekken.

Lees ook:   Hoe u uw thuisgymnastiek goedkoop kunt instellen

Welke functies vind je belangrijk in een logeerkamer? Welke tips heb je om gasten zich thuis te laten voelen? Deel je mening met ons in de reacties hieronder.