Omgaan met astma en allergie triggers in uw huis

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links of inzendingen op deze pagina.

Patryce Bak / Getty Afbeeldingen

Wat je niet kunt zien, kan je pijn doen – vooral als jij of je familie lijdt aan astma of allergieën. Stof, rook, huidschilfers van huisdieren, pluisjes, pollen en andere astma- en allergietriggers kunnen van uw huis een ongezonde plek maken. Deeltjes in uw lucht kunnen boompollen, gras- en onkruidpollen, schimmelsporen, huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren zijn. Het zijn allemaal potentiële triggers voor astma en allergie-aanvallen. Stof, rook en bacteriën zijn vaak .3 micron of minder. Bij die grootte kunnen allergenen diep in je longen terechtkomen omdat ze niet goed worden gefilterd door je neus en keel. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de luchtkwaliteit van je huis te verbeteren. Gebruik deze tips om je vrienden en familie te helpen rustig te ademen wanneer ze in je huis zijn.

Linda Raymond / Getty Afbeeldingen

6 manieren om astma en allergietriggers in uw huis te beheren

  1. Bestrijding huisstofmijt: Gebruik anti-huisstofmijt hoezen en was uw lakens minstens één keer per week in heet water.
  2. Blijf rookvrij: Vermijd niet-geventileerde, rokerige kamers en meeroken.
  3. Vermijd huidschilfers van huisdieren: Houd huisdieren van het meubilair, uit de slaapkamer, en overweeg indien nodig om het huisdier uit huis te halen.
  4. Sluit deuren en ramen: Door ramen en deuren gesloten te houden, vermindert u de hoeveelheid pollen, allergenen en irriterende stoffen in uw huis.
  5. Vervang regelmatig uw luchtfilters: Het regelmatig vervangen van de luchtfilters van uw huis helpt een aantal problematische deeltjes in uw lucht te verminderen.
  6. Installeer een luchtreiniger voor het hele huis: Een luchtreinigingssysteem voor het hele huis kan helpen bij het verwijderen van deeltjes en allergenen in de lucht die te klein zijn voor uw neus en mond om op natuurlijke wijze te filteren. Ze bieden u een extra beschermingsniveau naast luchtfilters.
Lees ook:   Hoe kerstverlichting op te hangen

Hoe werken luchtreinigers voor het hele huis?

Een luchtreiniger voor het hele huis helpt bij het filteren en verwijderen van enkele van de kleinste deeltjes en allergenen in de lucht. Dit kunnen degenen zijn die een gewoon luchtfilter kan missen. Maar hoe werkt het? Ten eerste vangt het voorfilter de grote deeltjes op die uw huis door uw verwarmings- of koelsysteem circuleren. Vervolgens laadt het op en verzamelt het kleinere deeltjes. Meerdere kleine elektrische velden, in plaats van een enkele geladen metalen draad of plaat, zorgen ervoor dat meer verontreinigingen in de lucht kunnen worden verzameld dan in traditionele elektronische luchtreinigersystemen. Ten slotte verzamelt het de kleinste deeltjes. Met elke laag verzamelelementen die slechts 0,08 inch uit elkaar liggen, kan een luchtreiniger deeltjes tot .1 micron groot vangen. Bovendien kunt u de allergenen buiten uw huis verminderen door allergievriendelijke bloemen in uw tuin te planten. Maak van uw huis een gezondere, gelukkigere plek door een paar luchtkwaliteitstips toe te voegen aan uw schoonmaakroutine. Neem voor meer informatie over het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis vandaag nog contact op met een luchtkwaliteitsexpert.

Waarom werkt mijn airconditioner niet? Cool blijven: hoe de juiste A / C UnitHVAC Basics te kiezen: wat is een goede SEER-beoordeling? Uw energie-efficiënte droomhuis bouwenLever manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen