4 warmmetalen armatuurideeën om uw badkamer op te fleuren

We weten allemaal dat designtrends komen en gaan, maar het volgende grote ding is warme metalen armaturen in badkamers. Voorbij zijn de dagen van koud chroom en roestvrij staal. Tegenwoordig gaat het om het creëren van uitnodigende ruimtes met koper, brons, messing en goud.

Als u zich zorgen maakt over hoe u deze materialen het beste in uw ontwerp kunt opnemen zonder het ontwerp te retro te laten worden, hoeft u zich geen zorgen te maken. We hebben de tips over het gebruik van warme metalen om een chique esthetiek te creëren waar je nog lang van zult houden.

dogayusufdokdok / Getty Afbeeldingen

1. Ga voor goud

Het idee om goud in een badkamer te gebruiken, lijkt misschien verouderd. Maar deze look heeft onlangs een opleving doorgemaakt en laten we u verzekeren dat het zeker de luxe touch brengt die men zou verwachten.

De sleutel tot het gebruik van goud in een moderne context is om je te concentreren op geavanceerde vormen. Zoek naar items zoals watervalkranen en minimalistische douchebedieningen in deze afwerking. Vergeet ook niet dat als het gaat om goud, minder meer is. Gebruik het als een accent in uw ontwerp in plaats van een hoofdcomponent.

chandlerphoto / Getty Afbeeldingen

2. Kies koper

Er is iets aan de manier waarop licht weerkaatst op koper dat het bijzonder opvallend maakt. Om deze reden zal het binnenkort een go-to keuze worden voor iedereen die op zoek is naar een badkamer die echt een showstopper is. Overweeg om het te gebruiken voor het brandpunt van de ruimte zoals een groot bad of overweeg het te mengen en te matchen met een ander metaal.

Lees ook:   20 manieren om de ruimte in uw badkamer optimaal te benutten

Een van de andere positieve kenmerken van koper is dat het vrij gemakkelijk te verzorgen is. Meestal is warm water alles wat nodig is om een versleten armatuur of verlichtingselement in zijn vroegere glans te herstellen. Voor die gelegenheden die een grondiger reiniging vereisen, sla de agressieve chemicaliën over ten gunste van een zachtere reiniger zoals afwasmiddel.

Andreas von Einsiedel / Getty Images

3. Fleur op met messing

Messing bestaat al eeuwen en de natuurlijke duurzaamheid in combinatie met die gepolijste glans geeft elke badkamer een statige uitstraling, vooral wanneer deze wordt gecompenseerd met donkerdere tinten die de afwerking laten knallen. Deze afwerking zou een topkeuze moeten zijn in zowel de modernste als de meer traditionele ruimtes.

De enige factor om te overwegen voordat u de sprong waagt met messing, is echter dat het regelmatig onderhoud vereist om het er geweldig uit te laten zien. Het is altijd het beste om u te houden aan de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant, dus routinematige afvegen moet worden gedaan met een goedgekeurde reiniger.

chandlerphoto / Getty Afbeeldingen

4. Breng wat brons binnen

Brons is een interessante keuze voor uw badkamerafwerkingen omdat het in tegenstelling tot veel andere metalen zelfs beter kan worden met de leeftijd. Dit komt door het feit dat producten die zijn gelabeld als “oliegewreven brons” of “met de hand gewreven brons” geen externe afwerking krijgen om ze na de productie tegen de elementen te beschermen. Na verloop van tijd zal het gebruik en de blootstelling aan de elementen een uniek kleuringspatroon creëren dat de esthetiek verdiept.

Lees ook:   Maak een hobby- of knutselruimte in 3 eenvoudige stappen

Om deze reden raden we brons aan aan degenen die van vintage karakter en charme houden. Omdat brons ook erg populair was tijdens het revolutionaire tijdperk, past het meestal bijzonder goed in koloniale huizen of andere vergelijkbare traditionele ontwerpen.

Welk warm metaal zou je willen proberen in je badkamer?