5 indoor doe-het-zelfprojecten om de waarde van uw huis direct te verhogen

Wil je meteen de waarde van je woning opkrikken? U hoeft geen aannemer in te huren! U kunt de waarde van uw huis verhogen dit weekend met een van deze doe-het-zelf interieurprojecten.

Schilderen

Zeer weinig projecten voor woningverbetering bieden een beter rendement op de investering dan een nieuwe verflaag. Verf bedekt zoveel ruimte in het huis, kopers kunnen niet anders dan het opmerken – en verse verf zorgt ervoor dat het huis er extra schoon uitziet (en ruikt).

Kies gewoon je kleuren zorgvuldig. Een recente Zillow-studie wees uit dat een lichtgrijs en blauw kleurenpalet de waarde van uw huis met maximaal 5.440 euro! Deze koele neutrale tinten zorgen ervoor dat het huis groter en helderder aanvoelt dan warme, donkere kleuren. En ze spreken het grootste aantal kopers aan, waardoor uw kansen om uw huis snel te verkopen toenemen.

Update uw keuken

Als je enige tijd hebt besteed aan het kijken HGTV, die u al kent keukens verkopen woningen. Heb je geen tijd of geld voor een volledige keukenrenovatie? Geen probleem. Er zijn verschillende doe-het-zelfprojecten die een enorme impact kunnen hebben in je keuken:

  • Geef de oude kasten nieuw leven met verf. De keukens van vandaag draaien allemaal om licht en helder. Bedek die donkere kasten met (meerdere lagen!) witte verf voor een frisse, moderne look.
  • Update de armaturen: deurtrekken, sanitair en verlichting. Armatuurtrends veranderen snel, dus het duurt niet lang voordat uw eens trendy armaturen er gedateerd uitzien. En je hoeft geen loodgieter of elektricien te zijn om dit te doen. Je hebt alleen een middag en een instructievideo op YouTube nodig. Geloof me, als ik het kan, kan jij het ook!
  • Voeg een tegelachterwand toe. Met alle pre-fab mozaïek backsplash tegels beschikbaar voor doe-het-zelvers, kan iedereen een natte zaag huren en zijn eigen backsplash installeren. Het zal het uiterlijk van je keuken volledig veranderen (en het is erg leuk om te doen!).
  • Vervang verouderde apparaten. Als je er het budget voor hebt, zijn nieuwe apparaten een enorme verkoopfunctie.
Lees ook:   Hoe u uw thuisgymnastiek goedkoop kunt instellen

Geef je badkamer een make-over

Een “Real Estate 101” artikel over Trulia.com wijst erop dat masterbaden bijna net zo belangrijk zijn voor kopers als keukens. Gebruik dat in uw voordeel om de waarde van uw huis snel te verhogen.

Die diy keuken makeover tips kunnen ook worden toegepast op badkamers: verfkasten, update armaturen, voeg wat tegelwerk toe. Het vervangen van de spiegel zal ook onmiddellijk de look en feel van de badkamer bijwerken.

Maar mijn favoriete doe-het-zelfproject om de waarde van je huis te verhogen via de badkamers? Eenvoudige enscenering. Gloednieuwe donzige witte handdoeken, een kaars en een beetje leven (zoals bamboe, kunstzinnige takken of een orchidee) zijn alles wat je nodig hebt om van te gaan badkamer Aan badplaats.

En natuurlijk wil je je badkamers een diepe schoonmaakbeurt geven om het spa-gevoel echt te verkopen.

Kroonlijst installeren

Niets zegt Ik woon in een chique huis zoals kroonlijsten. USA Vandaag eerder dit jaar gerapporteerd over kroonlijsten als een verkoopfunctie die de waarde van uw huis verhoogt. Maar net zo belangrijk is dat het een emotionele reactie oproept bij kopers om hen snel te laten handelen en u zo snel mogelijk een aanbod te doen.

U kunt een zaag en een spijkerpistool huren. Pak wat kant-en-klare vormen en wat afwerkingsnagels en je bent in business. Eén middag werken, en boem – onmiddellijke toegevoegde waarde.

Opslagruimte toevoegen

Er zijn een paar doe-het-zelf-manieren om opslag toe te voegen en de waarde van uw huis te verhogen. Eenvoudige zwevende planken in kleine ruimtes, vooral badkamers, zijn goedkoop en duren slechts enkele minuten om te installeren.

Lees ook:   10 creatieve manieren om uw niet-werkende open haard te versieren

Of probeer deze killer IKEA® hack voor eenvoudige “ingebouwde” boekenplanken: Pak er een paar BILLY Boekenkasten bij IKEA voor ongeveer $ 30-70 per stuk en voeg kroonlijsten toe om ze er van vloer tot plafond uit te laten zien. Dit is een geweldig aandachtspunt in de woonkamer of thuiskantoor!

Waarom zou je genoegen nemen met een lagere waarde op je huis als een paar doe-het-zelfprojecten dit weekend de waarde meteen kunnen verhogen? Pak je gereedschap en ga aan de slag, weekendstrijder. Je hebt dit!

Hoewel er veel online gidsen en bronnen beschikbaar zijn om u door de hierboven genoemde projecten te helpen, moeten alle doe-het-zelfprojecten op eigen risico worden geprobeerd, op basis van uw vertrouwen in het succesvol voltooien ervan.