Achtertuin landschapsideeën die perfect zijn voor entertainment

Schemering in het kleine blauwe huisje in Eastatoe Valley South Carolina.

Huiseigenaren besteden vaak het grootste deel van hun tijd (en budget) aan het versieren van de binnenkant van hun huis, maar de voor- en achtertuinen zijn ook enorme kansen. Het opfrissen van de landschapsarchitectuur van uw huis – zowel de voor- als achtertuin – is gunstig voor de wederverkoopwaarde.

Waarde toevoegen aan uw buitenruimte omvat meer dan alleen het aanleggen van een weelderig groen gazon. Een aangelegde tuin is aantrekkelijker dan gewoon gras en het is gemakkelijk om de ruimte in een weekend op te vrolijken. Probeer enkele van deze ideeën voor het landschap van de achtertuin en je hebt een gastvrije achtertuin die perfect is om in een mum van tijd te entertainen.

Voeg een vuurplaats in de achtertuin toe

Schemering in het kleine blauwe huisje in Eastatoe Valley South Carolina.

Ashley Drake / Getty Afbeeldingen

Een vuurkorf is een geweldige plek om rond te komen tijdens elk seizoen van het jaar (als het weer het toelaat, natuurlijk). Vuurplaatsideeën variëren van eenvoudige metalen stijlen die u bij de meeste huis- en tuinwinkels kunt kopen, tot meer uitgebreide aangepaste stijlen. Om te beslissen welke stijl het beste voor u is, moet u uitzoeken waarvoor u deze gaat gebruiken. Als u op zoek bent naar een vuur voor het roosteren van s’mores, dan is een goedkopere, metalen kom voldoende. Als u echter op zoek bent naar een stijlvol, centraal punt, dan is maatwerk de juiste keuze.

Voeg privacy in de achtertuin toe met planten

Groot zwembad bij luxe tuin

Isabel Pavia/ Getty Afbeeldingen

Zijn je buren iets te dichtbij voor comfort? Als u op zoek bent naar de voordelen van een privacyhek zonder daadwerkelijk een hek te installeren, gebruik dan in plaats daarvan planten. U kunt hoge struiken, kleine bomen of zelfs grote planten gebruiken om het zicht op uw tuin te verduisteren vanaf naburige gazons en veranda’s. Buxusstruiken, cipressen en bamboe zijn allemaal geweldige opties die snel groeien.

Lees ook:   Hoe een badkamer te delen (en de vrede te bewaren)

Creëer een eethoek in de achtertuin

Een eettafel buiten gedekt in de avond in mei.

EyeWolf / Getty Afbeeldingen

Als u meer gebruik uit uw achtertuin wilt halen, probeer dan een eethoek toe te voegen voor al fresco lunches en diners. Dit kan variëren van zoiets eenvoudigs als een picknicktafel, tot zoiets uitgebreids als een buitenkeuken. Voor een eenvoudig tuinaanlegproject in de achtertuin, creëert u een patio met behulp van grote straatstenen of een plaat beton. Voeg een tafel, stoelen en enkele kleurrijke decoraties toe voor een gezellig gevoel. Plaats een grill in de buurt en je bent klaar voor barbecues, zondagsbrunch en meer.

Voeg een waterpartij in de achtertuin toe

Fontein op het terrein van het resort

oriba / Getty Afbeeldingen

Waterpartijen zijn een geweldige manier om rust en sereniteit in uw achtertuin te brengen, en ze zijn ook vrij eenvoudig te installeren. Je kunt kant-en-klare kits kopen voor vijvers en watervallen, of je kunt er een doe-het-zelfproject van maken. Dit is ook een geweldige manier om eventuele drainageproblemen tijdens nat weer op te lossen. Voeg een paar goudvissen en een paar kleine planten toe om je eigen persoonlijke buitenoase te creëren.

Verdoezel alle doorn in het oog

Deutschland, Baden-Württemberg, Stuttgart, Einfamilienhaus, Garten, Topfpflanzen, Jasmin, Sternjasmin (Trachelospermum), Kaffirlimette (Citrus hystrix), Citruspflanze, Zitrone, Zitronenbaum (Citrus), Caipi-Limette (Citrus aurantifolia), Lavendel (Lavandula angustifolia), Lorbeer (Laurus nobilis

Westend61/ Getty Afbeeldingen

Als u iets bijzonder onaantrekkelijks in uw achtertuin heeft, zoals airconditioningseenheden, nutsmeters of oude gebouwen, voeg dan landschapsarchitectuur eromheen toe. U kunt bijvoorbeeld een roosterhek rond een buiten-airco-eenheid plaatsen (zolang deze nog voldoende ventilatie heeft). Je kunt in wezen elke doorn in het oog die je in je rug hebt repareren door hoge of bossige potplanten toe te voegen.