Hoe u uw mooie hardhouten vloeren kunt beschermen en onderhouden

Of je nu al prachtige hardhouten vloeren of u bent op de markt voor vloeren en overweegt ze voor uw huis, u moet nadenken over het onderhoud bij het kiezen. Hoewel hardhouten vloeren de waarde van uw huis tijdens de verkoop kunnen verhogen, en ze een upgrade zijn die veel huiseigenaren moeten hebben, vereisen ze ook regelmatig onderhoud. Hardhouten vloeren kunnen een mooie investering zijn, en om ze te beschermen tegen vochtschade, misbruik en ze glanzend en uitnodigend te houden, zijn hier tips om u te helpen beslissen of hardhouten vloeren voor u en uw gezinswoning zijn.

RomanR/ Shutterstock

Bescherm uw investering tegen vochtschade.

Huiseigenaren denken vaak aan vochtschade als overstromingsincidenten in hun huizen of grote hoeveelheden vloeistof die op hun hardhouten vloeren worden gemorst. Hoewel deze mogelijk zijn en onmiddellijk moeten worden opgedroogd, kan vochtschade het gevolg zijn van morsen, maar ook van klimaatveranderingen in de luchtvochtigheid in uw huis in de zomer. Zorg ervoor dat uw huis gedurende het hele seizoen op een redelijk niveau wordt gehouden voor airconditioning en vochtigheidsregeling. In de winter, wanneer het droger is in de lucht, kan warmte het tegenovergestelde effect veroorzaken en ervoor zorgen dat hout uit elkaar trekt bij naden van planken. Nogmaals, houd de luchtvochtigheid constant om te voorkomen dat uw houten vloeren drastisch reageren.

Broodbakmachine/ Shutterstock

Wees je bewust van veranderingen in je hardhouten vloer.

Omdat hardhout is gemaakt van natuurlijke houtproducten, is de neiging voor vloeren om uit te zetten en samen te trekken natuurlijk. Hoewel, wanneer uw vloer de neiging heeft om onnatuurlijk op te heffen en te dalen in gebieden, wordt dit cupping genoemd. Dit kan gebeuren door vocht, een sanitair lek of zittend water.  Wees je bewust van delen van je vloer die niet gelijkmatig aanvoelen en onderzoek waar de oorzaak ligt voordat je vloer wordt geruïneerd. Zodra u de bron heeft gevonden, kan uw vloer worden vernieuwd met schuren. Voor gebieden die al langere tijd cuppen, kan het nodig zijn om de hele plank of meerdere planken van uw hardhouten vloer te vervangen.

Gladskikh Tatiana/ Shutterstock

Uw houten vloeren er glanzend uit laten zien:

Er zijn verschillende producten, theorieën en suggesties voor het verzorgen van uw hardhouten vloer. Van houtzepen en reinigingsmiddelen tot wassen waar je op kunt poetsen. Om uw vloeren schoon te maken, zullen suggesties van water en azijn gespoten op een sponsmop uw vloeren effectief reinigen en tegelijkertijd de afwerking beschermen, zonder te strippen. Om uw vloeren glanzend te maken, suggereren veel hardhouten vloerexperts natuurlijke producten zoals olijfolie in tegenstelling tot reinigingsmiddelen op basis van was. Als u besluit om deze te gebruiken, wissel het gebruik dan af met natuurlijke producten om uw vloer een gezonde pauze te geven van de wasachtige producten.

fotograafstudio/ Shutterstock

Het beschermen van uw hardhouten vloeren van een dagelijkse basis.

Om uw vloeren te beschermen tegen krassen dagelijks, kunt u overwegen om stoffen meubelbeschermers te gebruiken onder de voeten of poten van uw tafels, stoelen en zware meubels. Overweeg ook om schoenen te verwijderen, vooral hoge hakken en schoenen die de vloer kunnen schuren en krassen. Voor huisdieren en kinderen die regelmatig door uw huis lopen, moet u ijveriger zijn om het schuren en onderhoud bij te houden. Terwijl veel huiseigenaren voelen dat krassen en natuurlijke slijtage kunnen bijdragen aan het karakter van de vloer.

Lees ook:   10 gezellige leeshoeken maken het gemakkelijk om ten volle van elk boek te genieten

Hardhouten vloeren kunnen een integraal onderdeel van uw huis zijn en ervoor zorgen dat het mooi en goed geleefd aanvoelt. Geniet van uw hardhouten vloeren in uw huis en gebruik deze tips om te beslissen of uw huis en levensstijl zullen profiteren van de toevoeging van hardhout. Met hun natuurlijke schoonheid en inherente kenmerken, zal hardhout er in elk huis anders uitzien en kan het verschil zijn tussen gemiddelde interieurs tot een fantastisch interieur. Ontdek hardhouten vloeren en zorg er goed voor, en het gaat net zo lang mee als uw huis!

Freshome-lezers vertellen ons waarom u van hardhouten vloeren houdt en waarom u het opnieuw zou kiezen voor uw volgende huis.