Dromerige fluwelen banken waar je dol op zult zijn

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Fluwelen banken hebben hun weg teruggevonden naar onze woonkamers. Ooit beschouwd als formeel, hadden fluwelen banken en stoelen een renaissance in de jaren 1960 toen het wereldwijde decor heet was en aardetinten regeerden.

Je fluwelen bank kan een statement piece zijn waar je omheen decoreert, in plaats van een voorspelbaar nietje in je woonkamer. Tzijn is je kans om de beige bank en gedateerde accentkussens te verliezen. De nieuwe fluwelen banken zijn vaak rijk aan juweeltinten zoals koningsblauw en smaragdgroen, maar pastelkleuren duiken ook op in onze woonkamers. Hier zijn enkele van onze favoriete fluwelen banken in weelderige kleuren:

Fluwelen banken in juweeltinten

Een fluwelen bank in een juweeltint hoeft niet formeel te zijn (tenzij je dat wilt). De styling en vorm van uw bank is de bepalende factor in hoe deze past bij uw decoratiestijl. Strakke lijnen in elke stof zijn perfect voor het midden van de eeuw modern of een eigentijdse stijl, terwijl zachte banken die wegzakken als je zit een natuurlijke keuze zijn voor boho of global-chic kamers. Meer traditionele stijlen zoals de klassieke Chesterfield-bank kunnen in verschillende decoratiestijlen werken, niet alleen in formele ruimtes.

Michael Moeller / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Mooie Pastel Fluwelen Banken

We kunnen onze liefde voor de pastelkleuren van vandaag niet verbergen in decoratie. De pasteltrend is nog steeds sterk en vertoont tekenen van het samenvoegen van tijdloze neutrale kleuren in onze huizen. Het is prima om je roze of lichtblauwe bank als neutraal te behandelen en verzadigde accentkleuren toe te voegen om je palet compleet te maken. De populariteit van geborsteld goud en koperen verlichting en armaturen maakt ze een stijlvolle match voor deze zachtgekleurde stoffen.

Lees ook:   De beste terrasmeubelen volgens het MYMOVE-team

FollowTheFlow / Getty Images

Rocco-Herrmann / Getty Images

Fluwelen banken in rijke neutrale kleuren

Hou je van het idee van fluweel, maar denk je dat het misschien te chique is voor je woonkamer? Ga op zoek naar een neutrale bank die in jouw kleurenpalet past. Hoewel neutrale kleuren een eenvoudige manier zijn om een achtergrond te bieden voor uw favoriete accentkleuren, wilt u verschillende stofstalen bestellen of mee naar huis nemen om ervoor te zorgen dat u de juiste vindt. Neutrale kleuren kunnen warm of koel zijn, dus ze zijn niet volledig uitwisselbaar in een kleurenpalet.

Firmafotografen / Getty Images

Levendige fluwelen banken

Een rijkgekleurde fluwelen bank is absoluut een statement piece in je huis. Je levendige fluwelen bank is de belangrijkste accentkleur in je palet, dus je wilt neutrale accessoires toevoegen (inclusief zwart en wit). We houden van het uiterlijk van gedurfde kunstwerken die de kleur van een statement-piece bank oppikken voor een samengestelde look.

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images