Welke doe-het-zelfprojecten zullen het meest waarschijnlijk over het budget gaan en waarom?

Hoewel huiseigenaren meestal doe-het-zelfprojecten aannemen om geld te besparen, blijkt dat velen van hen hun fixer-upper budgetten breken en veel meer uitgeven dan ze van plan waren, volgens een recent onderzoek van Porch. Terwijl 5% van de huiseigenaren hun fixer-upper-projecten voltooide onder budget, en 52% klaar op budget, 44% ging over begroting.  En de huiseigenaren die het budget overschreden, gaven gemiddeld 38% meer uit dan gepland.” Een van de meest voorkomende problemen die van invloed kunnen zijn op al deze projecten, is niet begrijpen wat uw budget echt is voordat u begint,” zegt Mick Lynch, Senior Vice President of Installations bij Power Home Remodeling in Chester, PA. “Het is zo belangrijk om een goed budget in te stellen en te identificeren wat je echt nodig hebt en hoeveel die items daadwerkelijk kosten voordat je aan je werk begint.” Naast het hebben van een onrealistisch budget, treden er soms onverwachte problemen op. Het hoogste percentage respondenten noemde deze als de projecten waarin ze het budget overschreden.

Nieuwe HVAC: 54%

Er is geen one-size-fits-all HVAC. Beeld: John Royal/Shutterstock

Er is geen one-size-fits-all HVAC. Beeld: John Royal/Shutterstock

Shop deze producten nu: AC – HVAC-toolsDe grootte van uw huis speelt een rol in de kosten van het installeren van een nieuwe HVAC. Huiseigenaren onderschatten vaak hoeveel BTU’s ze nodig hebben om het huis te koelen. Kanaalwerk is een ander gebied dat de kosten kan verhogen. Nog een andere factor is het type HVAC dat is geïnstalleerd. Sommige merken zijn (relatief) goedkoop, terwijl andere merken aanzienlijk meer kosten. Daarnaast verschillen de installatiekosten per bedrijf. Daarom moet uw HVAC-budget niet gebaseerd zijn op hoeveel een collega of vriend van de familie voor zijn systeem heeft betaald. Nathan Outlaw, president van Onvico, een bouwbedrijf in Thomasville, GA, zegt echter dat het heel goed mogelijk is om onder het budget te blijven. “Je moet een goed bedrijf vinden, een stevig voorstel krijgen en een contract gebruiken”, adviseert Outlaw.

Lees ook:   25 ideeën voor het decoreren van kelders om een multifunctionele woonruimte te creëren

Loodgieterswerk: 52%

Sanitair componenten moeten vaak worden vervangen. Beeld:

Sanitair componenten moeten vaak worden vervangen. Beeld: Olegdoroshin Shutterstock

Koop deze producten nu: Sanitair voor de badkamer – Afsluiters “Loodgieterswerk kan het budget overschrijden tijdens reparaties of verbouwingen wanneer er problemen met bestaande lijnen worden gevonden.  Soms beginnen oude leidingen uit elkaar te vallen of kunnen ze niet meer worden gebruikt en moeten ze worden vervangen,” zegt Outlaw.Huiseigenaren kunnen een ander probleem tegenkomen wanneer ze besluiten om sanitaircomponenten te verplaatsen. Audrey Monell, president van Forrest Anderson Plumbing en AC in Phoenix, AZ, is bijvoorbeeld van mening dat u goed moet nadenken voordat u uw douche verplaatst. “Hoewel het het algehele uiterlijk en de indeling van de badkamer zal verbeteren, zal het meer werk en kosten creëren”, waarschuwt ze. “Dat komt omdat je ook de douchegoot moet verplaatsen, wat een groot loodgietersproject kan worden. Als de afvoer verkeerd is geïnstalleerd of afgesloten, loopt u het risico dat rioolgassen uw huis binnenkomen – een ernstig gevaar voor de gezondheid. ” Zelfs als je het slechts een korte afstand verplaatst, zegt Monell dat je waarschijnlijk nieuwe leidingen moet laten installeren of dat je op de weg ernstige waterschade kunt hebben.

Kelder: 52%

Kelders zijn vaak donker en koud.

Kelders zijn vaak donker en koud. Beeld: David Papa/Shutterstock

Shop deze producten nu: vloertegels – muurverfAls u overweegt uw kelder te transformeren, moet u duidelijk zijn over het doel van de ruimte “Als u het renoveert om een leuke ruimte te zijn om rond te hangen, is dat een project. Maar als je een entertainmentlounge met een thuisbioscoop probeert te creëren, is dat een heel ander project dat een ander werkterrein vereist en je budget drastisch verhoogt,” zegt Lynch. Soms houden huiseigenaren er ook geen rekening mee dat de kelder moet worden verwarmd. “Het fysiek verwarmen van een koele kelder is een grotere taak, omdat het meestal infrastructuurverbeteringen aan de ruimte vereist, waaronder de toevoeging van kanaalwerk of een warmtebron”, aldus Marla Mock, VP of Operations bij Air Serv Heating &Air Conditioning. Ze zegt dat je mogelijk extra warmteopeningen, een verwarmde vloer of een kelderspecifieke verwarmingsoptie nodig hebt. “Maar houd er rekening mee dat een elektrische ruimteverwarming geen ideale dagelijkse oplossing is.” Mock legt uit.

Lees ook:   14 frisse en leuke terrasideeën om u deze zomer te inspireren

Badkamers: 51%

Trendy badkamers kunnen uw budget breken.

Trendy badkamers kunnen uw budget breken. Beeldstroom/Shutterstock

Shop deze producten nu: Wandspiegel – Badkamerkraan “Badkamers kunnen vaak worden beïnvloed door het ‘Pinterest-dieet’, waarbij huiseigenaren beginnen te winkelen en besluiten dat ze moeten hebben wat ze moeten hebben zie op imageboards,” zegt Outlaw. “Dit kan voorraad ijdelheden veranderen in op maat gemaakte stukken, eenvoudige tegels in ingewikkelde ontwerpen en massieve wanden in glas.” Lynch is het daarmee eens en zegt dat zijn klanten erg enthousiast worden bij het uitzoeken van items voor de badkamer. “Het is leuk voor hen om een korte walkthrough te doen in een bouwmarkt en hun budgetten vast te stellen op basis van de producten die ze in de winkel zien.” Maar dan zegt hij dat ze naar huis gaan, meer onderzoek doen en besluiten om te beginnen met het verwisselen van verlichtingsarmaturen, gootstenen, enz.  “Nu merken ze dat hun totale totaal omhoog is geschoten, maar op dit moment zijn ze gehecht geraakt aan die nieuwe functies en zijn ze nu toegewijd aan hen.”

Nieuwe toestellen: 51%

High-end apparaten hebben end-end prijzen.

High-end apparaten hebben end-end prijzen. Beeld: Broodbakmachine/Shutterstock

Shop deze producten nu: keukenkraan – zij aan zij koelkastDe keukenontwerptrends van 2019 kunnen inspiratie bieden – maar soms verleiden ze ook huiseigenaren om meer uit te geven dan ze zouden moeten. “Apparaten overschrijden over het algemeen het budget wanneer een huiseigenaar gaat winkelen en besluit dat ze de nieuwste en beste functies nodig hebben – zoals misschien een tweet verzenden vanuit de koelkast,” legt Outlaw uit. Een ander probleem kan optreden wanneer huiseigenaren proberen geld te besparen door online te winkelen voor hun eigen apparaten. “Als de apparaten uiteindelijk niet werken in de ruimte, is dat verspild geld”, waarschuwt Larry Greene, president van Case Design / Remodeling in Carmel, IN.  “Het kan nuttig zijn om een verbouwingsbedrijf voor deze stap te informeren, omdat ze nuttige verbindingen hebben met lokale leveranciers, waardoor u geld bespaart op verzending en tijd als retouren of uitwisselingen moeten worden gemaakt.” Bovendien zegt Greene dat een professional op de hoogte zou zijn van veelvoorkomende maatfouten en huiseigenaren zou kunnen helpen bij het vergelijken van materialen.

Lees ook:   4 chique manieren om rustiek metselwerk te gebruiken

Dak: 50%

Uw dak kan tal van problemen verbergen.

Uw dak kan tal van problemen verbergen. Beeld: Karamysh/Shutterstock

Shop deze producten nu: dakpannen – raamkozijnenHet is moeilijk te raden wat er onder uw dak schuilgaat, en Outlaw zegt dat dat de reden is waarom dakbedekkingsprojecten de neiging hebben om over het budget te gaan. “Als er water doorheen is gelekt, kan er veel multiplex zijn om te vervangen. Onjuist geïnstalleerde krekels kunnen ertoe leiden dat water achter schoorstenen komt. Daken worden duur als het inlijstklussen worden”, zegt hij. Dit is ook een ander geval waarin doe-het-zelf-inspanningen contraproductief kunnen zijn. “Vorig jaar voltooiden we bijna 18.000 dakbedekkingsinstallaties en ik merkte keer op keer dat huiseigenaren eerst probeerden de klus zelf te klaren,” zegt Lynch. “Maar ze realiseerden zich al snel dat ze niet de kennis – of de juiste hulpmiddelen – hadden om de klus te klaren en professionele versterking moesten inbrengen.”