Home Exteriors Proving Black is het nieuwe zwart

Buitenkant van zwart huis, met ramen met binnenkamers

Als het gaat om huisontwerp, is zwart misschien het nieuwe zwart. Traditioneel heeft het bijgeloof van zwarte buitenkanten ervoor gezorgd dat het geen populaire keuze is voor huiseigenaren. Maar met de invloed van prominente ontwerpers (denk aan Johnathon Alder en Simon Doonan) veranderen de 21e-eeuwse woontrends. Terwijl architecten en huiseigenaren op zoek zijn naar manieren om opvallende stoepranden aan te spreken zonder dingen te helder of druk te maken, wenden ze zich tot de donkere kant. Een zwarte buitenkant is een opvallende keuze voor elke woonstijl. Het is gezaghebbend, gedurfd en een beetje beklijvend. Het is onmogelijk om geen statement te maken met een zwarte buitenkant. Het versterkt de moderne architectuur, waardoor harde lijnen en hoeken nog scherper worden. Het blaast ook nieuw leven in verouderde en gedateerde huizen, waarbij saaie en troebele tinten worden verwijderd voor een tijdloze kleurkeuze.

Buitenkant van zwart huis, met ramen met binnenkamers

James Brittain / Shutterstock

Shop nu deze producten: Siergrassen – BoomplantenOnmiskenbaar stijlvol en een beetje sinister, hier zijn een paar dingen om te onthouden bij het overwegen van een donkere gevel:

Een zwarte buitenkant accentueert

We denken over het algemeen dat meerdere kleuren en tinten de buitenkant het beste detailleren. Ingewikkelde details in Victoriaanse en Ambachtelijke huizen worden echter geaccentueerd met een zwarte laag. Dit is het gevolg van zonlicht dat verschillende delen van de groeven en gravures op het huis raakt en de ingewikkelde details benadrukt.

Maar accentueert alles

De ambachtelijke details van de buitenkant van uw huis worden duidelijker met zwarte verf, maar dat geldt ook voor de gebreken. Scheuren, spaanders, vlekken worden allemaal een beetje duidelijker wanneer ze in het donker worden gekleed, dus verwacht niet dat het onvolkomenheden gladstrijkt zoals een LBD dat doet.

Lees ook:   De beste cool gelmatrassen van

Het blijft warm

Niet alleen in stijl, maar ook in temperatuur. Net als bij kleding en auto’s trekken donkere buitenkanten de warmte aan en houden ze de warmte vast. Geweldig als je in een koudere regio van de wereld woont, maar de moeite waard om wat meer te overwegen als je midden in de woestijn woont. Maar als warmte een zorg voor u is, vergeet dan niet een ander belangrijk aspect – uw dakbedekkingsmateriaal.

Laat je zorgen vervagen

Een grote zorg van degenen die hun huizen in het donker uitrusten, is de angst voor ernstige vervaging en het vereiste onderhoud om zwart er het zwartst uit te laten zien. Vervagende verfkleuren vallen echter meer op het type verf dat u kiest dan op de kleur, volgens Protect Painters. In feite zijn kleuren die het meest onderhevig zijn aan vervaging door blootstelling aan zon en weersinvloeden levendige rode en gele kleuren.

Kies de juiste afwerking

Matzwart en hoogglans zwart geven je twee heel verschillende looks als je eenmaal een heel huis siert. Plat, matzwart ziet er geweldig uit op oudere huizen, hutten en gedetailleerde architectuur. Hoogglans, aan de andere kant, past bij moderne stijlen en schudt het uiterlijk van klassieke gevelbeplating op. Hieronder staan enkele van onze favoriete huizen die ons het gevoel geven dat de donkere kant niet zo slecht is.

zwarte buitenkant van het huis

Feifei Cui-Paoluzzo / Getty Afbeeldingen

Dit huis in Noordwest-IJsland koos voor matzwarte gevelbeplating.

Miguel Sotomayor / Getty Afbeeldingen

Een bakstenen gevel in Amsterdam kreeg de noir-behandeling.

zwarte woninguitbreiding

James Osmond / Getty Images

Wil je je niet committeren aan een volledige black-out? Schilder gewoon een deel van het huis, zoals deze Engelse toevoeging. Wat vind jij van deze zwarte buitenkanten? We horen graag of je er een paar liter van gaat kopen, of een beetje uitkruipt. Voor de eerste, kijk eens hoe we van zwart houden aan de binnenkant van onze huizen.

Lees ook:   Hoe u energiezuinige ramen voor uw huis kiest