Hoe gaten in de muur te vullen om uw borg terug te krijgen

Man die een muur klaarmaakt om te schilderen. De zwartharige blanke man is een gat in de muur aan het repareren.

Je hebt je opzegbrief gegeven aan de verhuurder en bent begonnen met het inpakproces. Terwijl je je familiefoto’s en kunst aan de muur verwijdert, worden de achtergebleven spijkergaten alarmerend vooraan en in het midden. Als u onaangeroerd blijft, krijgt u mogelijk uw borg niet terug. Leer hoe u gaten in muren kunt vullen voordat u verhuist en uw borg weer in uw handen hebt.

Hoe spijkergaten in muren te vullen, stap voor stap:

Stap 1: Verwijder eventuele losse verf rond het gat.

Terwijl u de nagel verwijdert, kan een deel van de omringende verf afbrokkelen. Het is belangrijk om het gebied voor te bereiden door losse verf licht weg te schuren. Gebruik schuurpapier met korrel 150 om een gelijkmatig oppervlak te creëren. Als de nagel er netjes uitkomt en de aangrenzende verf intact is, ga dan direct naar stap 2.

Als de spijker niet netjes uitkomt en een deel van de gipsplaat eruit springt, tik dan voorzichtig op het gebied met een hamer of het handvat van je spackle-mes om eventuele hobbels plat te maken.

Stap 2: Breng een laag spackle aan.

Spackle, ook bekend als compound of stopverf, is een muurpasta. Breng met je spackle-mes een dunne laag spackle-compound aan op het nagelgat in een hoek van 45 graden. Zorg ervoor dat de spackle het spijkergat heeft gevuld.

Stap 3: Laat de spackle volledig drogen.

Zorg voor uw andere pre-move reparaties terwijl u uw spackle ongeveer een uur laat drogen. Als het vochtig weer is, kan dit wat langer duren.

Stap 4: Schraap overtollige spackle weg.

Als er overtollige spackle rond het nagelgat is (er kan een dunne lijn zijn vanaf het moment dat het werd aangebracht), neem dan je spackle-mes en lijn het uit op de muur. Schraap het overtollige langzaam weg.

Lees ook:   Achtertuin landschapsideeën die perfect zijn voor entertainment

Stap 5: Schuur het ingepakte gebied voorzichtig.

Een deel van het leren vullen van gaten in muren die zijn beschadigd, is het elimineren van ongelijke gebieden. Gebruik schuurpapier met korrel 150 (fijn gruis) om het ingepakte gebied glad te strijken voor een naadloze look.

Stap 6: Breng een tweede laag spackle aan

Als het nagelgat nog steeds zichtbaar is, breng dan een tweede laag spackle aan, volgens stap 2 – 5.

Stap 7: Schilder het gebied.

Zodra je laatste schuurwerk is voltooid en het spijkergat is gevuld, is het tijd om het gebied bij te werken om op te gaan in de bestaande muurverf. Breng met een kleine kwast in lichte streken verf aan op het ingepakte gebied. Spot schilderen van het gevulde nagelgat zou voldoende moeten zijn. Als de muur echter een aanzienlijke hoeveelheid spijkergaten heeft (bijvoorbeeld van een galerijmuur), kan het nodig zijn om de hele muur te schilderen.

Pro-tip voor het bevestigen van grote gaten: Het repareren van grote gaten in je muur is wat arbeidsintensiever. Je hebt een mesh wand patch gesneden om over het gat te passen (met enige overlap), een spackle mes en spackle compound, en schuurpapier. Laat de spackle volledig drogen en zachtjes schuren. Zorg ervoor dat je niet te hard schuurt dat de mesh muurpleister doorschijnt. Schilder het gebied dat je hebt gerepareerd met de bijpassende muurverf.

Producten en gereedschappen die je nodig hebt om spijkergaten in muren te bedekken:

  1. Schuurpapier: Een fijnkorrelig schuurpapier of schuurblok maakt de spackle glad, zodat het spijkergat niet meer zichtbaar is. Kies een korrel van 150 voor een uniforme afwerking.
  2. Spackle compound: Wanneer u uitzoekt hoe u spijkergaten in gipsplaat kunt vullen, is spackle compound een must-have op uw lijst.
  3. Spackle mes: Een spackle mes maakt een gelijkmatige toepassing van spackle mogelijk.
  4. Verf en penseel: Retoucheer het ingepakte gebied met een kleine hoeveelheid verf die overeenkomt met de bestaande kleur. Gebruik een penseel van 1 inch om de verftoepassing op het reparatiegebied te houden.
Lees ook:   Verveeld met uw interieurs? Hier zijn 4 goedkope manieren om uit uw interieurontwerp sleur te komen

Snelle (en tijdelijke) oplossingen om spijkergaten op te vullen:

Na het geven van uw kennisgeving om uw huur te beëindigen, kan uw verhuurder langskomen voor een geïmproviseerde inspectie. Vraagt u zich af hoe u spijkergaten in muren snel kunt vullen? We hebben u gedekt met deze snelle oplossingen. Maar vergeet niet om terug te gaan en de gaten correct te vullen voordat je naar buiten gaat.

Hack #1: Vul muurgaten op met Ivoren zeep.

Snijd een klein stukje Ivory zeep of andere witte zeep en steek het voorzichtig in het nagelgat.

Hack #2: Gebruik tandpasta om gaten op te vullen.

Pak je tube tandpasta (wit, geen gel). Dep een kleine hoeveelheid op je vinger en breng deze lichtjes aan op het nagelgat.

Hack #3: Gebruik Play-Doh.

Heb je geen spackle bij de hand? Als je kleintjes met Play-Doh spelen, neem dan een klein gedeelte, warm het op in je handen en druk over het spijkergat.

Hack #4: Maak je eigen spackle met witte lijm en zuiveringszout.

Je hebt andere manieren om gaten in muren te vullen, waaronder het mengen van een partij zelfgemaakte spackle. Meng een kleine hoeveelheid zuiveringszout en witte lijm om een stopverfconsistentie te vormen. Gebruik een creditcard of speelkaart om eventuele ruwe randen glad te strijken voordat deze droogt.

Hack #5: Gebruik een waskrijtje of kaarsvet.

Terwijl u op zoek bent naar hacks over het vullen van gaten in muren, zult u merken dat wax een uitstekende optie is. Vanwege de buigzame textuur kan was in een klein bolletje worden gerold en in het spijkergat worden gedrukt.

Lees ook:   Casper Matras Reviews

Waar het op neer komt

Leren hoe je nagelgaten kunt vullen is eenvoudig als je deze eenvoudige stappen volgt. Het kost heel weinig tijd met slechts een paar tools (of doe-het-zelf-hacks) om ervoor te zorgen dat uw plaats in perfecte staat is om boetes op uw borg te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Moet je gaten in muren vullen tijdens het verhuizen?

Absoluut. Zelfs de kleinste gaatjes kunnen door je huisbaas gezien worden als materiële schade. U kunt een deel van uw borg of het volledige bedrag verliezen door ze niet te laten herstellen.

Hoe vul je een hol gat in de muur?

Vul spijkergaten in muren die hol zijn door een beetje tissuepapier of papieren handdoek in het gat te proppen. Zorg ervoor dat het papier volledig in het gat zit en niet uit het gat komt. Voeg een laag spackle toe, laat drogen en schuur tot het oppervlak glad is en gelijkmatig met de bestaande muur.

Kan mijn verhuurder mijn borg inhouden?

Ja, uw verhuurder kan uw borg inhouden. Het verliezen van uw borg kan te wijten zijn aan schade die verder gaat dan standaard slijtage, onbetaalde nutsvoorzieningen of huur, of uitgebreide dieptereiniging. Controleer de voorschriften van uw staat over borgwetten om uzelf te informeren over wat uw verhuurder wel en niet kan doen.