Moet u een interieurontwerper inhuren? Stel jezelf deze vragen voordat je de sprong waagt

Render van moderne woonkamer

Render van moderne woonkamer

Vlajs / Getty Images

Een van de vragen die we de hele tijd krijgen, is of het de moeite waard is om een interieurontwerper in te huren en – hoe graag we ook willen helpen – dat is niet echt iets dat we voor u kunnen beantwoorden. Het inhuren van een ontwerper is een ongelooflijk persoonlijke ervaring. Sommige mensen zouden er niet van dromen om een project te starten zonder professionele hulp en anderen kunnen de kosten niet rechtvaardigen. Waar je in dat debat valt, is uiteindelijk aan jou. We gaan je echter niet laten hangen. Om u te helpen beslissen, hebben we een lijst met vragen samengesteld die u uzelf kunt stellen voordat u zich ertoe verbindt om met een professional te werken. Lees ze hieronder en denk er goed over na. Nadat u ze allemaal hebt beantwoord, weet u zeker of het inhuren van een interieurontwerper de juiste keuze voor u is. Zorg ervoor dat budget op de eerste plaats komt.

Moderne keuken met roestvrijstalen apparatuur, barkrukken, eiland en keukentafel

Michael Robinson / Getty Images

Wat is uw financiële plan voor het project?

Wanneer we het hebben over een verbouwingsproject, vragen we u meestal om eerst en vooral rekening te houden met het budget. Deze keer is het niet alleen belangrijk om te overwegen hoeveel u wilt uitgeven, maar ook wanneer u klaar bent om de kosten te dragen. Als u ervoor kiest om de ruimte zelf te ontwerpen, kunt u beslissen wat u kunt doen versus wat u iemand inhuurt om te doen. Je kunt de kamer zelfs stuk voor stuk samenstellen als je geen grote, forfaitaire som contant geld beschikbaar hebt. Aan de andere kant hebben interieurontwerpers de neiging om hun kosten in één keer te innen. Ontwerpers hebben hun eigen unieke tariefstructuur; sommigen rekenen een vast bedrag voor hun werk, anderen werken op uurbasis. Sommigen brengen kosten in rekening voor elke aankoop die ze doen, terwijl anderen een percentage van de kosten van de kamer als geheel nemen. Als u een ontwerper overweegt, zorg er dan voor dat u vertrouwd bent met hoe u in rekening wordt gebracht voordat u papierwerk ondertekent. Denk goed na over welke diensten je wilt verhuren.

Open haard en fauteuil woonkamer

Mint Images / Getty Images

Naar welke diensten bent u op zoek?

Vervolgens moet u overwegen wat u voor het project zelf zou willen. Zoals u weet, is interieurontwerp veel meer dan het kopen van nieuwe meubels en het ophangen van een paar nieuwe lagen verf. Je moet esthetiek en functie in evenwicht brengen en tegelijkertijd overwegen hoe elk individueel item als geheel in elkaar past. De meeste ontwerpers bieden een uitgebreide lijst met services om aan deze behoeften te voldoen, waaronder:

  • Ontwerpconsultaties
  • Meting en beoordeling van de locatie
  • Ruimtelijke ordening
  • Ontwerpconcepten
  • Inkoop of inkoop
  • Projectmanagement
Lees ook:   Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Het is duidelijk dat een full-service ontwerper de duurste optie zal zijn, maar afhankelijk van het bedrijf waarmee u werkt, kunt u mogelijk een a la cart-selectie maken waarmee u de controle kunt nemen over de taken die u kunt uitvoeren en de rest kunt bewerken. Weeg af hoe comfortabel je bent met je persoonlijke gevoel voor stijl.

allemaal witte slaapkamer

Daly en Newton / Getty Images

Heb je gevoel voor je eigen persoonlijke stijl?

Natuurlijk zal persoonlijke stijl een rol spelen in deze beslissing. Of je het nu alleen doet of een professional inhuurt, je moet blij zijn met het eindresultaat. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, is door een goed idee te hebben van de esthetiek die u aanspreekt. Het hebben van een eindresultaat in gedachten is vooral belangrijk als u iemand anders gaat inhuren om de leiding te nemen over uw ontwerp. Hij of zij zal zijn stijlbeslissingen grotendeels baseren op de parameters die ze hebben gekregen, dus als je je onzeker voelt, kun je jezelf openstellen voor miscommunicatie en hit-or-miss giswerk. Hoewel je zeker een stijl in gedachten moet hebben als je alleen werkt, heb je ook een veel grotere foutmarge. Neem desnoods de tijd om na te denken over stukken waar je onzeker over bent. U kunt ook stukken retourneren die niet werken of uw ontwerpplan wijzigen zonder extra kosten te maken. Wees eerlijk over hoe comfortabel je beslissingen neemt.

Herfstkleurige kussens op kingsize bed in chique slaapkamerinterieur

KatarzynaBialasiewicz / Getty Afbeeldingen

Voel je je op je gemak bij het nemen van beslissingen?

Hoewel dit misschien een rare vraag lijkt, is het absoluut een noodzakelijke. Sommige mensen houden ervan om beslissingen te nemen end anderen gaan deze taak uit de weg. Slechts één van die persoonlijkheden zal goed passen bij een professionele interieurontwerper. Wanneer u het beenwerk voor uw ontwerp uitbesteedt, wordt u automatisch gepromoveerd tot beslisser. Uw ontwerper presenteert u een reeks opties voor elk aspect van de kamer. Hij of zij heeft uw definitieve goedkeuring nodig voordat u verder gaat. Als je het soort persoon bent dat overweldigd wordt door het vooruitzicht om talloze keuzes te maken, is dit misschien niet je beste gok. Uiteraard moeten er nog steeds beslissingen worden genomen als je de kamer zelf ontwerpt. Maar nogmaals, je hebt de vrijheid om het in je eigen tempo te doen. U moet afwegen welk scenario voor u het beste werkt. Houd deze vragen in gedachten voordat u aan uw volgende project begint.

Lees ook:   Compacte Living Cube multifunctionele meubels en opslag

Het inhuren van een interieurontwerper is echt een persoonlijke beslissing. Hoewel sommige mensen het geweldig vinden om de werklast uit hun handen te nemen, weten anderen niet zeker of ze al dan niet in staat zullen zijn om zoveel controle op te geven. Als je twijfelt of het binnenhalen van een professional de juiste keuze voor je is, houd dan onze vragen in gedachten. We zijn er zeker van dat, als je de tijd neemt om ze zorgvuldig te overwegen, je op een beslissing zult komen die goed voor je voelt. Heb je al eerder een interieurontwerper ingehuurd? Hoe was je ervaring? Deel het met ons in de reacties hieronder.