Wat is de beste vinyl plankenvloer?

installatie van vinylvloeren

installatie van vinylvloeren

Leo Malsam / EyeEm / Getty afbeeldingen

Vinyl plankenvloeren worden geleverd in stroken die eruit zien als hardhout of tegels. Vinylplanken zijn niet alleen een betaalbaar alternatief voor natuurlijk hout, het is ook duurzaam en komt in vele stijlen en afwerkingen.

In deze gids bespreken we de beste vinylvloerplanken en geven we beoordelingen voor enkele van de merken die vinylplanken aanbieden.

Voors en tegens van vinylplankvloeren

Pros

  • 100% waterdicht: Top-rated vinylplank vloeren heeft duurzame en 100% waterdichte kernen die verkrijgbaar zijn in hout- en steen-kunststof composieten.
  • Slijtageniveau van commerciële kwaliteit: Vinylplankvloeren hebben verschillende slijtlagen (de dikte van de toplaag die de duurzaamheid, vlek- en krasbestendigheid beïnvloedt), waarbij het meest voorkomende niveau ten minste 12 millimeter is.
  • Duurzaamheid: Deze vloeroptie zal niet gemakkelijk beschadigen, deuken, krassen of vlekken maken.
  • Installatiegemak: u kunt vinylplankvloeren installeren als een doe-het-zelfproject, zolang het over een stijf oppervlak gaat.
  • Gemakkelijk te onderhouden: Hoewel vinylplankvloeren eruit zien als hardhout, steen en andere materialen, is het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.

Tegens

  • Deuken of doorboren: Als u een zeer zwaar voorwerp bovenop een vinylplankvloer laat vallen, kan dit een deuk of lekke band veroorzaken.
  • Moeilijk te verwijderen: Als de installateur een lijm gebruikt, kan het een uitdaging zijn om de vinylplankvloer te verwijderen.
  • Vervagen: Als vinylplankvloeren constant worden blootgesteld aan UV-stralen, kan deze vervagen.
  • Niet biologisch afbreekbaar: vinylplanken worden niet biologisch afgebroken en wanneer je ze weggooit, zitten ze op stortplaatsen.

Beste vinyl plankenvloerenmerken

Armstrong

Armstrong is een erkend vloerenmerk met wereldwijd leiderschap. Het bedrijf biedt drie verschillende soorten vloeren, waaronder technische tegels, stijve kern en vinyl. De vinylplankvloeren van dit merk zullen niet knikken, integriteit verliezen of opzwellen wanneer ze in contact komen met water. Het duurzame oppervlak betekent dat het bestand is tegen vlekken, krassen en slijtage.

Lees ook:   4 ontwerptips van 'Queer Eye'-ster Bobby Berk

Prijzen variëren tussen $ .80 en $ 1.76 per vierkante voet. Consumenten vinden het geweldig dat deze vloeren dezelfde uitstraling en duurzaamheid hebben als keramische tegels of hout, maar sommigen maken zich zorgen over hoe gemakkelijk het krast en deukt.

Karndean

Na meer dan vier decennia aan Britse kopers vloeren te hebben geleverd, vond het bedrijf zijn weg naar de Verenigde Staten. Karndean vloeren zijn bestand tegen lekken en morsen en beschadigen niet gemakkelijk als je er iets op laat vallen. Het bedrijf biedt vloeren die eruit zien als hout met een stijve kern en ontwerpen die u kunt lijmen of neerleggen. Karndean staat achter de kwaliteit van haar vloerproducten met een levenslange garantie voor woningen.

Prijzen variëren afhankelijk van de optie die u selecteert. Karndean Art Select Plank kost $ 5,50 per vierkante voet, terwijl Karndean Van Gogh $ 4,15 per vierkante voet kost. Het bedrijf is er trots op dat het elke plank zo ontwerpt dat het unieke kenmerken en korrels heeft, en elke plank produceert met 100% puur vinyl. Karndean vinylplankvloeren zijn ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar oplossingen in gebieden met veel verkeer. Consumenten zijn blij met hun kwaliteit, terwijl anderen zich zorgen maken over de klantenservice van het bedrijf.

Congoleum

Al meer dan 100 jaar werkt Congoleum om de industrie vooruit te helpen door het creëren van innovatieve vloerproducten. Het biedt luxe tegels en planken, evenals luxe plaatvloeren. De vloeren bevatten een combinatie van natuurlijke en synthetische materialen. De grote moleculen in de polymeren betekenen dat deze vinylplankvloeropties duurzaam en sterk zijn.

Lees ook:   30 kamerhoge ramen die interieurs overspoelen met natuurlijk licht

Prijzen variëren van $ 1,95 tot $ 3,55 per vierkante voet. Congoleum staat achter het ontwerp en de duurzaamheid van zijn vinylplankvloeren met een beperkte garantie van vijf jaar. Ontwerpen omvatten keramiek, hybride, steen, tegels, hout en houten planken. Consumenten houden ervan vanwege de eenvoudige installatie en het uiterlijk, maar sommigen hebben opmerkingen gemaakt over de speciale lijm die u nodig hebt om de vloer te installeren.

Modern interieur met keuken en eetkamer. Afbeelding renderen.

NelleG/ Getty afbeeldingen

Beste luxe vinyl plankenvloeren

Coretec

Wanneer u door luxe vinylplankopties van COREtec bladert, vindt u twee opties: COREtec Plus en COREtec Pro. Opties die beschikbaar zijn in het merk COREtec Plus hebben extra duurzaamheid en sterkte dankzij de kalksteenversterking. Vinyl vloerplanken van het merk COREtec Pro zijn nlband waterdicht dankzij hun gecomprimeerde vinyl- en polymeerkernen. Prijzen voor dit luxe vloerplankenbedrijf variëren tussen $ 6,51 en $ 8,15 per vierkante voet.

Hanenkam

Hoewel je veel steen- en tegelopties zult vinden, heeft Mohawk meer dan 200 traditionele houten vinylplankstijlen. Mohawk-vloeren zijn ook voorzien van een gepatenteerde in elkaar grijpende technologie genaamd UniClic® die geen lijm vereist. Er zijn ook lijmopties beschikbaar met een slijtageniveau van zes of 12 millimeter. De luxe vinyl vloerplanken van dit merk zijn hitte- en zonlichtbestendig, in tegenstelling tot die van andere fabrikanten. Prijzen variëren tussen $ 1,33 en $ 4,00 per vierkante voet.

Shaw

Shaw is trots op de technieken die het gebruikt om vinylvloerhoutontwerpen te maken, waaronder drie reliëftexturen, waaronder lichte textuur, reliëf op middelhoog niveau en zware reliëfs. Lichte textuurplanken hebben een draadgeborsteld uiterlijk, reliëf op middelhoog niveau heeft veel beweging en volgt korrelpatronen en zware reliëfs hebben een met de hand geschraapt uiterlijk. Prijzen voor deze vinyl houten plankenvloer variëren van $ .89 tot $ 4.99 per vierkante voet.

Lees ook:   De beste matrassen voor zijslapers
Beste voor Slijtlaag Dikte Prijs per Sq. Ft. Garantie
Coretec Duurzaamheid en garantie 20 mils 8,5 mm $6.51 tot $8.15 Beperkte levenslange garantie
Hanenkam Algeheel 20 mils 6,5 mm $1.33 tot $4.00 25 tot 30 jaar
Shaw Kwaliteit 20 mils 3,2 mm $0.89 tot $4.99 30 jaar beperkte garantie
Armstrong Begrotingen 0,3-0,5 mm 4 tot 8 mm $.80 en $1.76 10 jaar tot levenslange beperkte garantie
Congoleum Waarde 20 mils 8 mm $1.95 tot $3.55 5 jaar beperkte garantie

Hoewel het misschien overweldigend lijkt om de beste vinylplankvloeren te kiezen en de voor- en nadelen van luxe vinylvloeren te onderzoeken, hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. Onderzoek de beste vinylplankvloeren, garanties en prijzen om de best beoordeelde vinylplankvloeren te vinden. Vergeet niet om te kijken naar slijtlagen en plankdikte om ervoor te zorgen dat u de meest duurzame materialen ontvangt.