Betoverend alpine chalet re-design begonnen vanuit de keuken

tulcarion / Getty Afbeeldingen

Het renoveren van een alpine chalet uit de jaren 1980 nam interieurontwerper Robert Bailey mee op een ontwerprit die hij niet had verwacht. Gelegen in Whistler, Canada, begon het herontwerp van het alpine chalet klein, maar groeide exponentieel. De wens van de eigenaar om het Whistler-chalet uit de jaren 1980 om te zetten in de gastvrije verzameling ruimtes die het nu heeft, begon met het renoveren van de keuken. Deze wens om vermakelijke ruimtes en privéruimtes te creëren waar socialisatie en ontspanning hand in hand gaan, leidde tot een uitnodigend chaletontwerp. Details vormen een elegante ruimte. Noodlijdende Franse eiken vloeren en plafonds, Calacatta marmeren keuken backsplashes, en Fond du Lac stenen op de haard vervangen het oude 1980’s oranje gekleurd dennenhout dat gebruikt om het oude chalet vorm te geven.

Met het belangrijkste doel om één primaire vermakelijke ruimte te creëren, begonnen we met het verwijderen van beperkende scheidingswanden uit een vervlogen tijdperk om een goede grote kamer te leveren, groot genoeg om comfortabel een klein publiek te ontvangen. Het woongedeelte werd verdubbeld in de breedte, waarbij de buitenmuur 10 voet naar buiten werd geduwd. De nieuwe glazen wand onthult zijn alpine omgeving en geeft het gevoel tussen de bomen te zweven.Het huis van 3.500 vierkante meter breidt zich uit over vier kamers, een slaapkamer en een kinderkamer vol stapelbedden, dus de nieuw gecreëerde grote kamer trekt iedereen samen in één ruimte. Een kalmerend zwart-wit palet binnenshuis zorgt ervoor dat de natuur de ster kan zijn.” De uitgestrekte plattegrond werd bedacht om te passen bij de levensstijl van het gezin. Op maat gemaakte stukken ontmoeten op maat gemaakte meubels en smelten in een zorgvuldig geplande thuisomgeving. De bijzettafels, het hoofdbed en de bank zijn bedacht door interieurontwerper Robert Bailey om een gevoel van individualiteit in te bedden door middel van ontwerp. Eigenaren hielpen bij het versieren met enkele meubels die over hun persoonlijkheden spreken: een poef van koeienhuid in de grote kamer en een paar metalen en marmeren “Snoopy” -lampen van Flos.

Lees ook:   5 eenvoudige manieren om het gevoel van vallen binnenshuis te brengen

Andere stukken schitteren om brandpunten vorm te geven. De kroonluchter die boven de ronde eettafel hangt, heeft voor altijd een karakter van wildernis:”Een kroonluchter gebouwd van gegoten harsgeweien omarmt de Whistler-locatie en draagt bij aan het chaletgevoel van het huis, terwijl een plafondhoge toren van gestapeld hout klaar staat voor de open haard, in afwachting van de volgende avond van alpine vrolijkheid.” En de tevreden klanten hadden dit te zeggen over hun glimmende alpenchalet: “Gestript tot zijn noppen en versterkt met een frisse plattegrond, werd de dowdy 1980’s hut van onze familie herboren als moderne retraite op de berghelling. Met een sterke focus op entertainment en een ruime nieuwe geweldige kamer, past het chalet nu bij hoe we vandaag leven.“Dit indrukwekkende vakantiehuis met twee verdiepingen aan de oevers van Lake Okanagan is iets dat helpt om verder te zien hoe dezelfde Robert Bailey kan plaatsen met ruimte en openheid.