Prachtige babykamerideeën waar ontwerpbewuste volwassenen absoluut dol op zullen zijn

kwekerij

kwekerij

Radmila/ Shutterstock

Met alle opties en kinderkamerontwerptrends die beschikbaar zijn, hoeft de kinderkamer van een baby niet langer een traditionele, pastelkleurige aangelegenheid te zijn. Als je van modern design houdt, hebben we een verzameling ideeën voor babykamertjes samengesteld die cool genoeg zijn voor baby’s om van te houden en ontwerpbewuste volwassenen om ook te waarderen. Houd bij het maken van een kinderkamer die praktisch en veilig is en er geweldig uitziet als de baby groeit, de volgende tips in gedachten:

 • Voeg een dimmer toe aan de verlichting. Het is een eenvoudig project waarmee u de sfeer van de kamer naar behoefte kunt aanpassen
 • Kies duurzame, wasbare stoffen en tapijten die gemakkelijk kunnen worden gereinigd
 • Selecteer meubelstukken die kunnen evolueren van kinderkamer naar een tienerkamer
 • Denk aan de plaatsing en veiligheid van meubels als de baby mobiel begint te worden. Enkele goede babyproofing-ideeën zijn het bedekken van wandcontactdozen, het uit de buurt houden van raambehandelingen en koorden en het plaatsen van waardevolle items op hogere planken
 • Focus op het creëren van een overzichtelijke kinderkamer met veel opbergmogelijkheden die het opruimen tijdens het vasthouden van een baby gemakkelijk maken
 • Zorg voor voldoende vloeroppervlak, zodat de baby speeltijd op de vloer kan hebben

Hier zijn onze favoriete ideeën voor babykamertjes:

Vind een coole wieg

kwekerij

Adene Sanchez / Getty Images

Bij het selecteren van een wieg zijn er veel nieuwe en moderne ontwerpen om uit te kiezen. Probeer iets moderns of anders, zoals een ovale wieg. Overweeg het gebruik van een wieg die wordt omgezet in het eerste bed van de baby wanneer een wieg is ontgroeid. En omdat de wieg het meest gebruikte item in een kinderkamer is, bestel je hem van tevoren. Vertragingen gebeuren, wiegjes raken beschadigd tijdens het leveringsproces en u wilt uzelf de tijd gunnen die nodig is voor onverwachte vertragingen.

Lees ook:   Waarom asymmetrie een belangrijk onderdeel is van interieurontwerp (en hoe het te laten werken)

Grijs is het nieuwe geel

kinderkamer grijs

Jennyrsmith/ Twenty20

Als het geslacht van je baby een verrassing is, kies dan voor tijdloos en modern grijs als hoofdkleur van je kinderkamer. Grijs werkt met elke gedurfde accenttint waardoor het modern maar klassiek is. En voor de meest visuele knal, probeer gelaagdheid verschillende grijstinten en patronen.

Gebruik gedurfde kleuren en patronen

grijze babykamer met muurschildering

Agatha/ Twenty20

Goed nieuws voor liefhebbers van modern design, zachte pastels zijn niet de beste kinderkamerkeuze. Volgens opvoedgoeroe Dr. Sears:

“De beste manier waarop je als ouder het gezichtsvermogen van de baby kunt stimuleren, is door zwarte en witte strepen of lichte en donkere contrasterende kleuren te gebruiken. Dus hoe zit het met die mooie zachte pastels die vroeger zo populair waren in babyspeelgoed en kinderdagverblijven? Hoewel deze er misschien mooi uitzien voor jou, doen ze visueel niets voor je baby. Onderzoek heeft aangetoond dat zwart-witcontrasten krachtig registreren op het netvlies van de baby en de sterkste visuele signalen naar de hersenen van de baby sturen. Sterkere signalen betekenen meer hersengroei en snellere visuele ontwikkeling.”

En zwart en wit zijn niet de enige kleuren waar baby’s zich toe aangetrokken voelen. Alle gedurfde, contrasterende kleuren in grafische patronen werken. Geweldige plaatsen om patroon op te nemen zijn:

 • een behang of muurschildering
 • stoffering en ander textiel
 • een vloerkleed

Onze favoriete plek om patroon en contrast toe te voegen is onze volgende tip.

Negeer het plafond niet

koele wieg

christyhermogenes/ Twenty20

Nu je weet hoe belangrijk contrast en patroon zijn voor de baby, voeg je impact toe waar de baby het meest opvalt – het plafond.

Lees ook:   De Freshome Gift Guide: Tiny Living en Small Apartment Gifts

Voeg beweging toe op leuke manieren

kinderkamer met beweging

Lisa Romerein / Getty Afbeelding

Baby’s houden ervan om in slaap gewiegd te worden. En volwassenen vinden het rustgevende effect van schommelen ook niet erg. Waarom zou je baby niet in slaap wiegen door een hangstoel of coole, eigentijdse rocker te gebruiken?

Ontwerp een kinderkamer die met de baby mee kan groeien

mid century kwekerij

leggybird/Twenty20

Kies modulaire meubels die na het eerste jaar kunnen worden gebruikt. Veel wiegstijlen veranderen tegenwoordig in kinderbedden, terwijl commodes vaak een gewoon dressoir zijn met een afneembaar verbandblad. En vergeet niet om leuke elementen toe te voegen aan een kinderkamer zoals een tent of dierenhockey die de baby kan gebruiken als hij / zij uitgroeit tot een peuter.

Volledig inzetten op een nursery thema

gedurfd thema babykamer

kristalmariesing/ Twenty20

Wanneer u het kinderkamerthema van uw baby kiest, wees dan moedig en zet u volledig in voor uw thema. Gebruik elementen van het thema op de muren, in de accessoires en de rest van het decor. Dat is wat zoveel van de aanbevolen kinderkamerideeën in de uitgelichte galerij zo aantrekkelijk maakt.

Pas de kinderkamer van een baby aan met hun naam

Zoek creatieve manieren om de naam van de baby in hun kamer weer te geven. Enkele ideeën zijn:

 • Ingelijste letters aan de muur
 • Lakens of kussens met monogram
 • Accessoires met baby’s initialen of naam
 • Babynaam in markies oplichtende letters die dienst doen als nachtlampje

Voeg een comfortabele ruimte voor volwassenen toe

schommelstoel midden eeuw

neeksandgaston/ Twenty20

Volwassenen hebben de neiging om tijd door te brengen in de kinderkamer van de baby om de baby in slaap te krijgen of over de baby te waken. Neem comfortabele stoelen op zoals een bank of een ligbed dat ook dutjes voor mama en papa aanmoedigt.

Lees ook:   Comfortmaker Verwarming en Koeling

Voeg veel opslagruimte toe in een kinderkamer

makenamedia/Twenty20

Het is ongelooflijk hoeveel dingen een kleine baby nodig heeft. Creëer een combinatie van eenvoudige opslag, zoals kasten, manden en laden waar rommel gemakkelijk kan worden opgeborgen, met mooie, moderne open opslag zoals een boekenkastwand om de favoriete aandenkens van je baby weer te geven. Schilder de achterkant van de open planken in een heldere, contrasterende kleur om de kamer op te vrolijken. Voeg enkele van deze frisse, moderne kinderkamerideeën toe aan de kinderkamer van je baby. De kinderkamer is de perfecte plek om je baby kennis te laten maken met een levenslange liefde voor goed design. Je creëert een ruimte die mooi is, cool genoeg voor een designminnende volwassene om te waarderen, en een ruimte waar de baby ook in kan groeien.