Verhuizen dag beheren

checklist verplaatsen

Alles komt samen op een verhuisdag, wanneer een stortvloed aan last-minute details overweldigend kan lijken en de reis naar je nieuwe huis voor je opdoemt. Van tevoren voorbereid zijn op de kleine dingen en een plan hebben om je reis te overleven, kan je door deze cruciale gebeurtenis heen helpen.

Beperk uw huisdieren

Als je hond uitzinnig is vanwege de bewegende dagactiviteit, beperk hem dan ergens weg van de actie. Verhuizers zouden niet elke keer dat ze terugkeren voor een andere doos een snauwende hond moeten confronteren (of erger nog, erover moeten struikelen).

Zorg voor versnaperingen

Als het een warme dag is, moet je water en snacks voor de verhuizers klaarzetten. Bied ze op koude dagen warme chocolademelk en koffie aan. Als je vrienden je helpen verhuizen, zorg er dan voor dat je overdag eten voor lunch en diner en drankjes verstrekt.

Houd rekening met je buren, oud en nieuw

Zorg ervoor dat de verhuiswagen de oprit van een buurman niet blokkeert. Blokkeer het trottoir niet met meubels die wachten om te worden geladen. Zorg ervoor dat de verhuizers niet over het gazon van je buurman of door hun bloembedden lopen. Probeer overdag te bewegen, maar niet te vroeg of te laat. Laat geen afval, ongewenste meubels of ander vuil op de stoep achter. Plaats het in de juiste containers en als het begint over te lopen, ga dan naar de lokale stortplaats.

De Gouden Regel van bewegen

U moet uw oude huis zo schoon achterlaten als u wilt om uw nieuwe huis te vinden. Maak zoveel mogelijk schoon voor de verhuisdag en voer vervolgens een laatste controle uit nadat alles eruit is.

Afwerking

Wees beschikbaar om eventuele vragen van uw verhuizers te beantwoorden, wat betekent dat u in de buurt moet blijven totdat ze klaar zijn. Professionele verhuizers zullen u vragen om een vrachtbrief te ondertekenen en een inventarisblad te controleren wanneer ze klaar zijn met het laden van de vrachtwagen. Het cognossement is een overheidsdocument dat vereist is voor transportdiensten om uw persoonlijke eigendommen te verplaatsen. Lees beide documenten zorgvuldig door voordat u ondertekent. Als u tevreden bent met de manier waarop de verhuizers met uw bezittingen zijn omgegaan, is het gebruikelijk om de verhuizers ongeveer $ 20 per stuk te fooien, waardoor ze meer of minder afhankelijk zijn van de moeilijkheidsgraad van de verhuizing en de kwaliteit van de service die u hebt ontvangen. Als je vrienden hebben geholpen, zorg dan voor eten en drinken voor een feestelijke maaltijd na de verhuizing.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Enschede

Wegen naar succes

Of u nu een gehuurde verhuiswagen bestuurt of de professionele vanline-chauffeur in uw nieuwe woning ontmoet, u bent beter voorbereid op de verhuisdag als u vooruit plant voor de reis van uw oude huis naar uw nieuwe huis.

De route die een enorme vrachtwagen neemt, kan anders zijn dan degene die u normaal in uw auto zou nemen vanwege grootte- en gewichtsbeperkingen of obstakels zoals een lage brug of overhangende bomen.

Plan zoveel mogelijk vooruit. Rijd indien mogelijk de route voordat de verhuisdag arriveert, let op obstakels en let op de tijd die nodig is om de route in een redelijk tempo af te leggen. Als u de route niet kunt rijden, koop dan een goede kaart of bezoek een website zoals Mapblast of MapQuest en breng de route in kaart die de vrachtwagen zal nemen. Neem voordat u vertrekt contact op met de transportafdeling van elke staat om te informeren naar de aanleg van wegen langs uw geplande route.

Organisaties zoals AAA en Cross Country Automotive Services bieden kaarten, voorgestelde routes, alternatieve routes en rustplaatsinformatie. Met lidmaatschap bieden deze organisaties vaak premium diensten zoals pechhulp en aanvullende verzekeringsdekking.

Tips voor het besturen van een huurtruck

Zelfs als je eerder op deze weg bent geweest, kan het geen kwaad om herinnerd te worden aan deze tips voor veilig rijden.

 • Rijd langzamer dan je normaal zou doen, omdat een geladen rijdende vrachtwagen waarschijnlijk niet zo goed kan rijden als de auto die je gewend bent te rijden.
 • Vertraag en rem eerder. Je draagt veel gewicht, dus het duurt langer om volledig tot stilstand te komen. Bovendien wilt u niet dat uw inboedel beschadigd raakt.
 • Zorg voor extra ruimte tussen u en het voertuig dat u volgt. Geef jezelf ook voldoende ruimte bij het draaien, want de truck is waarschijnlijk breder dan je gewend bent.
 • Ken de hoogte van uw truck en kijk uit voor lage overstekken en boomtakken. Houd vooral rekening met de overhanghoogte van het tankstation.
 • Anticipeer op de acties van andere bestuurders. Omdat niemand graag een vrachtwagen volgt, kunnen andere chauffeurs riskante bewegingen maken om u te passeren. Door alert te blijven, bent u klaar om te reageren om een ongeluk te voorkomen.
 • Stop en rust regelmatig. Het besturen van een enorme vrachtwagen voor een lange afstand is vermoeiender dan je je misschien realiseert, en vermoeidheid kan je een groter risico op een ongeluk geven.
 • Loop bij elke stop rond en inspecteer de truck. Controleer banden, lichten en de laaddeur (als u wordt getrokkening een aanhangwagen, controleer trailerbanden, deur, trekhaak en trekhaak beveiligingsketting). Volg de aanbeveling van uw vrachtwagenverhuurder voor hoe vaak u het motoroliepeil moet controleren.
 • Beveilig de truck bij overnachtingen. Parkeer in een goed verlichte ruimte en vergrendel de vrachtwagencabine. Vergrendel de laaddeur met een hangslot.
 • Ga indien mogelijk terug naar alle parkeerplaatsen – maar zorg ervoor dat u voorzichtig teruggaat. De meeste ongevallen in grote voertuigen vinden plaats bij het achteruitrijden. Voordat je teruggaat, stap je uit, loop je rond en controleer je op obstakels, hoog en laag. Laat voldoende manoeuvreerruimte toe en vraag iemand om je te helpen een back-up te maken. Praat over handsignalen die ze moeten gebruiken terwijl ze je begeleiden en vraag hen om in het zicht van je zijspiegel te blijven.
Lees ook:   Verpakkingstips voor het correct verpakken

Co├Ârdineren met de professionele verhuizer

Je doel is om op tijd bij je nieuwe huis te zijn om de verhuizers te begroeten. Kom te laat en u wordt waarschijnlijk in rekening gebracht voor het wachten van de verhuizers. Voordat u vertrekt, wisselt u mobiele telefoonnummers uit met de chauffeur, zodat u contact kunt houden voor het geval een van u vertraging oploopt. Plan voor het onverwachte door back-upplannen te maken, zoals regelen dat iemand anders de verhuizers begroet. Breng de verhuizer zo snel mogelijk op de hoogte van eventuele wijzigingen in uw planning. Veel verhuizers bieden nu internettracking van zendingen door klanten.

Vliegende factoren

Als u naar uw nieuwe huis vliegt, controleer dan het vluchtschema goed en zorg ervoor dat u rekening houdt met de tijd die nodig is om bagage op te halen en van de luchthaven te reizen. Maak ook back-upplannen voor het geval de vlucht vertraagd is of u vast komt te zitten in het verkeer. Als u met jonge kinderen reist, plan dan extra tijd in uw schema. Kleed je kinderen ook in heldere, opvallende kleding, zodat je ze gemakkelijk kunt identificeren in een menigte.

Geef jezelf de tijd

Tot slot, wees conservatief in je tijdsschattingen. Het kan een goed idee zijn om de dag in stappen van een half uur te plannen. Het zien van een foto van de dag zorgt ervoor dat je wat extra tijd hebt tussen elk deel van je reis. Op die manier kunt u onverwachte vertragingen opvangen die anders uw schema zouden kunnen verstoren.

Gerelateerde artikelen:

 • Samenwonen? Laat de verhuisdag soepel verlopen
 • Wat is Curb Appeal en waarom is het belangrijk?
 • De do’s en don’ts van vrienden vragen om hulp bij het verplaatsen
 • Wat u moet weten over een huurauto voor vrachtwagens
 • Een internationale school kiezen
 • Hoe bewegende containers naar het buitenland te verzenden
 • 5 tips voor het verplaatsen van wijn
 • Leningen met aanpasbare rente (2/28, 3/27)
 • Hoe zich te ontdoen van Termieten
 • Hoe u 3.000 (of 300) mijlen van huis kunt verplaatsen zonder uw leven te ru├»neren
Lees ook:   Verhuisbedrijf Eindhoven