Welke gebruikt meer water: douchen of een bad nemen?

3d rendering moderne design badkamer in de winter

Als u geld probeert te besparen, welke zwemoptie gebruikt dan meer water? Hoe kun je dat zien? Het vergelijken van een douche met een bad is als het vergelijken van appels met peren.  Dat komt omdat je douches meet aan de hand van duur (hoe lang het water loopt terwijl je onder de douche staat), maar je meet baden door de aantal van water dat nodig is om het bad te vullen (ongeacht de tijd). Als algemene regel geldt dat het nemen van een bad meer water verbruikt. Dit zijn echter enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen welke methode meer (of minder) waterefficiënt is. Wat verbruikt meer water: de douche of het bad?

3d rendering moderne design badkamer in de winter

Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Douche – Modern Bad

Hoe groot is je badkuip? Volgens gegevens van de USGS Water Science School heeft de gemiddelde persoon 36 liter water nodig om het bad te vullen. Een groter dan gemiddeld bad heeft echter meer water nodig.

Vul je je bad helemaal tot aan de top?

Luxe witte badkamer in modern groot huis

sl-f/ Getty afbeeldingen

Shop nu deze producten: Bad – Badkamerkruk

Een andere factor om te overwegen is hoeveel water je in de badkuip laat lopen. Er is meer water nodig om daadwerkelijk vol te raken, vergeleken met het halverwege of driekwart van de weg vol vullen.

De hoeveelheid water die tijdens een douche wordt gebruikt, is afhankelijk van de duur ervan.

Ligbad in het moderne interieur

asbe / Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Badkuipkraan – Handdoek

Hoe lang duren je douches?  Zing je één nummer terwijl je doucht of een compilatie van grootste hits? Hoe langer je onder de douche blijft staan, hoe meer water je gebruikt.

Lees ook:   Welke bouwstijl is geschikt voor u?

Je douche laten lopen betekent meer waterverbruik.

Computer gegenereerd beeld van een huiselijk badkamerinterieur met toilet en bad. Interieur van de badkamer in 3d.

alvarez / Getty Images

Koop deze producten nu: Handdouche – Regendouche

Ook zorgt het laten lopen van het water terwijl je je haar inzeept en / of scheert ervoor dat je meer verbruikt. Denk er eens over na: als je je haar in de wastafel in de badkamer wast, zou je het water afsnijden tijdens het schuimproces.

Spoelen en herhalen kan u kosten als het gaat om watergebruik.

Modern interieur - badkamer in grijs en houten afwerking

Getty Afbeeldingen

Koop nu deze producten: Regendouche – Handdouche

En over inzepen gesproken, doe je het een minuut, twee minuten, drie minuten, misschien meer? Als je drie minuten schuimt terwijl de douche loopt, en je spoelt en herhaalt, verspil je veel water. Hoe watervriendelijk is je douchekop?

glazen douche

Chris Ryan / Getty Images

Koop nu deze producten: Badkamertegels – Douche

Een andere factor die bepaalt of je water verspilt in de douche is je douchekop. Op oude douchekop kan tot vijf liter water per minuut worden gebruikt, volgens de USGS. Een douchekop met een laag debiet gebruikt echter slechts twee liter water per minuut.

Meer douchekoppen betekent meer afvoer op je waterrekening.

Luxe gastenbadkamer met extra planken en handdoeken

@brooklynberry / Twenty20

Koop deze producten nu: Wandspiegel – Badmeubel

De fantastische douche hieronder heeft zes bodysprays, vaste en draagbare douchekoppen, evenals een regendouchekop. Als je al deze toeters en bellen gebruikt, verspil je waarschijnlijk veel geld onder de douche.

Time uw douches om het watergebruik te evalueren.

Moderne betegelde douche

Robert Nicholas / Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Decoratieve badkamertegels – Douche

Een manier om uw gebruik van beide waterbronnen te evalueren, is door een getimede douche te nemen om te zien hoe lang het duurt. Laten we zeggen dat het een douche van vijf minuten was. Laat de volgende dag water in het bad lopen (en probeer het kraanniveau aan te passen, zodat het vergelijkbaar is met dezelfde waterstroom die je in de douche hebt). Nogmaals, stel uw timer zo in dat u kunt bepalen of u uw typische badniveau in meer of minder dan vijf minuten bereikt. Als het langer duurt om het bad te vullen, gebruik je meer water om een bad te nemen.

badkamer nieuwe functies

Martin Barraud / Getty Images

Shop deze producten nu: Badkraan – Regendouche

Lees ook:   Wat u moet weten over Jack en Jill Badkamers

U kiest er echter voor om schoon te worden, wees u bewust van uw waterverbruik.