25 eenvoudige en goedkope landschapsideeën die bij uw budget passen

Vrouw die tuin plant voor doe-het-zelf landschapsproject

Als het betalen voor een professioneel hoveniersbedrijf niet in uw budget past, hoeft u zich geen zorgen te maken – dit betekent niet dat u uw buitenleven niet kunt bijwerken. We hebben een lijst samengesteld met 25 goedkope landschapsideeën met betaalbare producten en doe-het-zelf-manieren om uw tuin met een beperkt budget op te frissen en bij te werken. Zelfs als je nieuw bent in tuinwerk, kan doe-het-zelf landschapsarchitectuur een leuk en gemakkelijk project zijn. Deze eenvoudige landschapsideeën zijn perfect voor iedereen die de bank niet wil breken of voor iedereen die gewoon graag aan buitenprojecten werkt.

De 25 beste doe-het-zelf landschapsideeën met een beperkt budget

Mooie bloempotten

Dit project kan extreem goedkoop zijn en is een van de eenvoudigste landschapsideeën op deze lijst. Je kunt een pot en plant vinden voor ongeveer $ 15 per stuk. Hoe gedetailleerder en extravaganter je bloempotten en planten zijn, hoe duurder het zal zijn. Hiervoor is bijna geen vaardigheid vereist, dus het is een geweldige plek om te beginnen als je voor het eerst een doe-het-zelver bent. En als je niet zeker weet wat je nodig hebt of wat je eerst moet doen, vraag dan een van de experts in het dichtstbijzijnde tuincentrum om tips.

Bekijk deze look op Pinterest

Sappig in rotsbloembed gebouwd op moderne kleine daktuin

Nahphat_Jorjee / Shutterstock

Vaste cement- en zandsteenplanters

Net als gewone bloempotten kan dit project zo goedkoop of duur zijn als je wilt. Cement- en zandsteenplanters variëren van $ 20 tot $ 150, afhankelijk van de grootte. Dit is een ander eenvoudig doe-het-zelf landschapsproject dat bijna geen vaardigheid vereist en niet lang zal duren om te voltooien.

Bekijk deze look op Pinterest

Vetplanten in cementplanter

Chene Taljaard / Shutterstock

Leuke bloembakken

Je kunt mooie bloembakken online vinden voor ongeveer $ 50, waardoor dit een geweldig landschapsidee is met een beperkt budget. De kosten van de planten, bloemen en grond variëren op basis van de grootte en de benodigde hoeveelheid. Perfect voor beginnende doe-het-zelvers, dit project zou ongeveer een middag moeten duren om te voltooien.

Bekijk deze look op Pinterest

Een mand met felgroene bloemen hangt aan het raam

TigerStocks / Shutterstock

Meng bloemen en groen

Het mengen van verschillende bloemen en groen zal helpen om wat diepte en karakter in uw achtertuin te brengen. Dit is een geweldig idee voor het landschap van de achtertuin met een beperkt budget, omdat je kunt kiezen hoe duur dit project zal zijn. Je kunt een paar planten en bloemen van $ 10 euro combineren om het budget laag te houden of extravaganter worden en 20 verschillende soorten bloemen en planten combineren voor een hoger budget. Minimale vaardigheid is vereist en het zal niet lang duren om te voltooien.

Bekijk deze look op Pinterest

Huistuin met groen en bloemen

Viacheslav Lopatin / Shutterstock

Dimensie creëren met planten

De kosten van dit project variëren sterk, afhankelijk van de grootte van het gebied, hoeveel planten en bloemen u wilt opnemen en de soorten planten of bloemen die zijn inbegrepen, wat betekent dat het overal van $ 100 tot $ 1.000 kan kosten. Gelukkig kun je kiezen voor een kleiner gebied met goedkopere planten en bloemen om dit doe-het-zelfproject binnen het bereik van je budget te houden. Het combineren van verschillende breedtes en hoogtes van bloemen en planten vereist niet veel vaardigheid, maar vereist wel wat nadenken en plannen voordat je aan de slag gaat.

Bekijk deze look op Pinterest

Landschapsarchitectuur langs stenen loopbrug met verschillende soorten planten

Panda3800 / Shutterstock

Bloemperken

Bloembedden zijn goedkoop om te diy, afhankelijk van de grootte van het bloembed, het aantal bloemen en het type bloemen; het kan echter ook snel duur worden. Dit kan overal van $ 50 tot $ 550 kosten, dus doe uw onderzoek voordat u definitieve aankopen doet. Dit project vereist een beetje vaardigheid en veel potgrond; zorg er wel voor dat je de aanwijzingen op de voet volgt! Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw bloembed, kan dit een paar dagen duren om samen te stellen.

Lees ook:   7 manieren om uw tuin meer privé te maken

Bekijk deze look op Pinterest

veelkleurig bloembed op een gazon.

dvoevnore / Shutterstock

Afgelegen klimopmuur

Engelse klimop, hoewel mooi en pittoresk, kan veel problemen veroorzaken op een huis. Het wordt dus aanbevolen om een andere soort klimop te gebruiken, zoals Boston ivy of Moonflower. Deze planten kunnen een beetje duur worden, afhankelijk van hoeveel je wilt, maar als je bereid bent om te wachten, groeit Boston Ivy heel snel, dus je kunt beginnen met een beetje (ongeveer $ 8 per plant) en eindigen met veel in een paar jaar tijd!

Bekijk deze look op Pinterest

Klimop gekleed huis gefotografeerd in de Dordogne regio van Frankrijk

Ruth Zwart / Shutterstock

Eenzaamheid met struikgewas

Er is een grote verscheidenheid aan struiken beschikbaar, dus kies op basis van uw budget, stijl en einddoel. Grotere struiken zijn beter voor meer privacy. Dit is een zeer eenvoudig doe-het-zelf landschapsproject dat minimale vaardigheden en slechts een beetje tijd en moeite vereist. Plan om overal van $ 25 tot $ 500 uit te geven, afhankelijk van uw voorkeuren.

Bekijk deze look op Pinterest

Privacy hagen naast luxe huis

Romakoma / Shutterstock

Plant wat bomen

Er is veel te overwegen voordat u een boom plant, zoals nutsleidingen, waar en hoe deze zal groeien en hoe deze in uw tuin past als deze eenmaal volgroeid is. Het van de grond af aan laten groeien van een boom is echter verrassend goedkoop; je kunt een esdoorn kopen bij Lowe’s voor ongeveer $ 40. Het planten van een boom vereist niet veel vaardigheid of tijd, alleen wat liefde en geduld, omdat het een tijdje zal duren voordat je boom zijn volledige potentieel bereikt.

Bekijk deze look op Pinterest

Stoeprand in de voortuin

Artazum / Shuttesrtock

Smaakvolle boomborders

Een andere geweldige manier om wat privacy aan je achtertuin toe te voegen, is door de randen te bekleden met bomen. Boomwortels zijn goedkoop, dus de totale kosten van dit project zijn gewoon afhankelijk van hoeveel je wilt planten. Als je een paar kleinere bomen wilt, kan het slechts ongeveer $ 30 kosten, maar 10 + grotere bomen kunnen uiteindelijk ongeveer $ 500 kosten. Dit is een geweldig project voor beginnende doe-het-zelvers, omdat er heel weinig vaardigheid vereist is en alles wat je nodig hebt is een vrije middag in de zon.

Bekijk deze look op Pinterest

Buitenopname van veranda bij oude boerderij

De Goede Brigade / Getty Images

Bonus vetgedrukte randen

Het omringen van uw bestaande bomen met andere bloemen en planten is een geweldige manier om wat kleur en variatie aan uw tuin toe te voegen. De kosten van dit project variëren sterk, afhankelijk van de grootte van uw boomrand en wat u erin wilt opnemen, dus het kan ergens tussen de $ 50 en $ 500 zijn. Om het eenvoudig en goedkoop te houden, voeg je gewoon wat mooie bloemen en een bescheiden bakstenen rand toe.

Bekijk deze look op Pinterest

Boom omzoomd met prachtige witte, roze en rode bloemen

Hannamariah / Shutterstock

Multifunctionele mulch

Mulch is een zeer kosteneffectieve manier om grenzen te creëren en lijnen in uw achtertuin toe te voegen. Het is extreem goedkoop en vereist geen vaardigheid om te gebruiken, dus voel je vrij om creatief te worden! Je kunt een zak mulch (2 kubieke voet) krijgen voor slechts $ 4 bij Lowe’s.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van Maden, stap voor stap

Bekijk deze look op Pinterest

Mulchbedlandschap naast raam

Ozgur Coskun / Shutterstock

Ontspannen rivierrots

Rivierrots kan aan de duurdere kant zijn, dus om de kosten laag te houden, gebruikt u dit accentstuk zorgvuldig en strategisch. Je kunt 4 tot 6 vierkante voet bedekken met één zak van deze Yellow River Rock van Lowe’s (ongeveer $ 5 voor één zak). Gelukkig is er geen vaardigheid vereist en is er heel weinig tijd nodig om wat rivierrots aan je doe-het-zelf landschapslijst toe te voegen.

Bekijk deze look op Pinterest

Stenen en houten loopbrug in achtertuin

Pheniti Prasomphethiran / Shutterstock

Unieke en nuttige loopbruggen

Een unieke loopbrug is een van de beste manieren om je achtertuin wat karakter te geven. Bovendien is het handig om te hebben! Dit is een van de duurdere projecten op deze lijst, maar een doe-het-zelf loopbrug zal nog steeds aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer je er professioneel een laat doen. De prijs zal grotendeels variëren, afhankelijk van de grootte van de loopbrug en het type materialen dat erbij betrokken is, maar verwacht dat het ergens tussen de $ 150 en $ 1.000 kost. Dit project vereist iets meer vaardigheid dan andere, maar je kunt het gemakkelijk in een weekend afmaken.

Bekijk deze look op Pinterest

stenen en bakstenen looppadverharding in de tuin lopen door grasveld met twee lampverlichting op de grond naast de weg

Toca Marine / Shutterstock

Pittoreske stapstenen

Stapstenen zijn een van de gemakkelijkere en goedkopere loopbrugmaterialen om te gebruiken. Stenen variëren van $ 1 tot $ 20, dus dit project zal de bank niet breken. En er is niet veel vaardigheid vereist – alleen een beetje moeite en wat hulpmiddelen. Zoals altijd, zorg ervoor dat je je onderzoek doet voordat je aan de slag gaat.

Bekijk deze look op Pinterest

Stapstenen van verschillende groottes die naar een tuin leiden

Jaochainoi1980 / Shutterstock

Fleur op met touwverlichting

Touwverlichting is een geweldige manier om wat karakter toe te voegen en van je achtertuin een geweldige plek te maken om te zijn tijdens alle uren van de dag. Sommige merken voor touwverlichting zijn erg goedkoop en er zijn zonne-opties, dus het verlichten van uw achtertuin heeft geen invloed op uw elektriciteitsrekening. U kunt bijvoorbeeld ongeveer 20 voet touwverlichting f vindenof $18 bij Lowe’s. Zeer minimale vaardigheden en tijd zijn vereist voor dit doe-het-zelf landschapsproject.

Bekijk deze look op Pinterest

touwverlichting verlicht

the_guitar_man / Shutterstock

Schilderachtige snaarverlichting

Er is een enorm prijsbereik voor buitenslingers, dus de kosten van uw project zijn afhankelijk van het benodigde bedrag, de stijl, hoe creatief u uw lampen wilt laten ophangen en de betrokken technologieën. Deze lampen bij Lowe’s zijn momenteel slechts $ 39,98 voor 24 voet verlichting! Gelukkig is er niet veel vaardigheid of tijd nodig om dit project te voltooien – alleen een beetje verbeeldingskracht en vindingrijkheid!

Bekijk deze look op Pinterest

Decoratieve buitenslingers die bij zonsondergang aan de boom hangen

Funkyteddy / Shutterstock

Charmante lantaarns

Als het gaat om lantaarnverlichting in de achtertuin, zijn de maten, kleuren, vormen en stijlen eindeloos. En als u de juiste lantaarns of padverlichting vindt, is dit doe-het-zelf landschapsproject extreem goedkoop. Maar houd in gedachten: hoe complexer uw verlichting, hoe duurder en tijdrovender het project zal zijn. Dit 6-pack met lampen is verkrijgbaar bij Home Depot voor slechts $ 18.

Bekijk deze look op Pinterest

Kleine tuinlantaarns langs loopbrug

Grisha Bruev / Shutterstock

Grote keien

Grote rotsblokken zijn een geweldige manier om wat aardse vibes aan je achtertuin toe te voegen. Ze kunnen echter een beetje duur worden. Een rotsblok kan ongeveer $ 75 tot $ 500 kosten, afhankelijk van de vorm en grootte, dus de beste optie met een kleiner budget is om een of twee kleinere rotsblokken te kopen en ze strategisch in uw tuin te plaatsen. . Het beste deel: er is geen vaardigheid vereist! Misschien wil je wel wat gespierde vrienden om hulp vragen.

Lees ook:   De beste tapijtreinigers om te kopen

Bekijk deze look op Pinterest

Salvia bloemen en rots keermuur in een woonhuis

Mark Herreid / Shutterstock

Schilderachtige vogelbaden

Vogelbaden zijn een gemakkelijke manier om wat natuur en charme aan uw achtertuin toe te voegen. Ze variëren in prijs van $ 20 tot $ 200, afhankelijk van de grootte en stijl, dus dit is een geweldige optie voor goedkope en moeiteloze landschapsarchitectuur in de achtertuin.

Bekijk deze look op Pinterest

Vogel op rand van vogelbad van dichtbij

Robert Paulus / Shutterstock

Gezellige vuurkorven

Een doe-het-zelf goedkope vuurkorf kan worden gemaakt voor slechts $ 100 met alleen straatstenen en straatstenen zand! Echt, er zijn geen vaardigheden vereist, maar meer ervaren doe-het-zelvers kunnen een beetje uitgebreider van een vuurkorf maken dan beginners. Slechts een paar uur en een beetje zweet zijn nodig voor dit project.

Bekijk deze look op Pinterest

Close-up vuurkorf met vreugdevuur

John M. Chase / Shutterstock

Rustige bankjes

Je kunt een bank goedkoop zelf maken, of je kunt een duurdere bank kopen als je wilt. Je kunt je creatieve kant ook laten schitteren door mulch, rivierrotsen, bloemen en groen op te nemen om van de bank het middelpunt van de achtertuin te maken. Afhankelijk van uw voorkeuren en wat u in dit project opneemt, kan de prijs variëren van $ 50 tot $ 1.000. Geen vaardigheid nodig – slechts een paar uur en wat verbeeldingskracht.

Bekijk deze look op Pinterest

Vintage bankje in bloementuin

Ik hou van foto / Shutterstock

Verberg uw ac-unit

AC-units kunnen een doorn in het oog zijn in uw achtertuin. Maar door wat planten, goedkoop hout of hekwerk te gebruiken, kunnen zelfs de meest onervaren doe-het-zelvers hun achtertuin heel snel upgraden. Een beetje vaardigheid en tijd zijn alles wat nodig is voor dit landschapsidee. Afhankelijk van hoe u besluit uw AC-eenheid te upgraden, kunnen de totale kosten van dit project variëren van $ 50 tot $ 500.

Bekijk deze look op Pinterest

Verwarmings- en airconditioningseenheden aan de zijkant van een bakstenen gebouw, verborgen door struiken

Krysten Bruin / Shutterstock

Verberg uw slang

Waterslangen zijn een ander lelijk armatuur dat gemakkelijk en slim kan worden verborgen. Je kunt een pot of container kopen die al gemaakt is voor het verbergen van slangen, of je kunt er zelf een bouwen met wat multiplex. Aan de andere kant vindt u een decoratieve slanghouder om een statement te maken. Er is geen vaardigheid tot minimale vaardigheid vereist voor dit doe-het-zelfproject, afhankelijk van uw keuze van verberging. Verwacht $ 20 tot $ 200 uit te geven aan dit buitenlandbouwproject.

Bekijk deze look op Pinterest

Zwarte slang met decoratieve slanghouder

Lallie Lovelady / Shutterstock

Perfecte patio

Dit is het meest betrokken project op deze lijst. Het is verre van onmogelijk, maar het zal zeker meer vaardigheid en tijd vereisen. Elk project is anders en vereist verschillende materialen, maar het is mogelijk om uw eigen terras te maken voor slechts $ 500. Doe wat onderzoek end wijd een weekend aan dit doe-het-zelf landschapsproject en je achtertuin zal voor altijd worden veranderd!

Bekijk deze look op Pinterest

Houten walkout dek in de achtertuin van blauwe gevelbeplating huis. Ingericht met terrastafelset met parasol

Artazum / Shutterstock

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn tuin er goedkoop uit laten zien?

U kunt uw tuin er goedkoop goed uit laten zien door een combinatie van onderzoek, handarbeid en creativiteit te gebruiken. Het toevoegen van bloemen, groen, dimensie en aandachtspunten zijn eenvoudige manieren om uw doe-het-zelfstijl in de achtertuin op te frissen en te verbeteren.

Hoe kan ik mijn tuin er duurder uit laten zien?

Een eenvoudige manier om uw tuin er duur uit te laten zien zonder de bank te breken, is door dure ontwerpen en projecten online te vinden en ze vervolgens te proberen opnieuw te maken met goedkopere materialen en enkele aanpassingen.

Wat is de goedkoopste manier om een achtertuin aan te leggen?

De goedkoopste manier om een achtertuin aan te leggen is door het zelf te doen! Betaal niet de buitensporige kosten van een professionele service wanneer u perfect in staat bent om zelf landschapsarchitectuur te doen, wat veel goedkoper zal zijn.