30 kamerhoge ramen die interieurs overspoelen met natuurlijk licht

Raam van vloer tot plafond

We kunnen de exclusieve kleuren van de lucht ervaren, de geleidelijke verandering in tonen van de bladeren, brullende golven die verpletteren op de rotsblokken in de buurt, het bruisende stadsleven, sprankelende havenlichten, elke hoek die deze aarde te bieden heeft – en we kunnen dit alles ervaren met respect, dankbaarheid en liefde. Kunst, wetenschap en natuur bieden oplossingen voor behoeften en creatieve manieren om dromen te materialiseren. Met behulp van onze collectieve achtergrond en ons vermogen om steeds vooruit te denken, kunnen we de wereld opnieuw vormgeven zoals we glas doen – we hebben alleen een brandende passie nodig om de realiteit te smelten. Glas is niet alleen een geweldig materiaal om te hervormen, het opent ons perspectief en creëert een visuele brug naar de omgeving van ons huis.

Kamerhoge ramen onthullen de omgeving en veroorzaken een buitengevoel en vangen delicate of dynamische veranderingen in het weer op terwijl het interieur wordt bijgewerkt met een natuurlijke sfeer. Daarom nodigen wij u uit om inspirerende voorbeelden van glasgebruik in moderne woningen te bewonderen. Aan het einde van deze lijst zul je denken of die saaie muur die je in je huis hebt, kan worden vervangen door een transparant venster naar de wereld.

Slaapkamer

terng99/ Getty Images

Horst Architecten samengewerkt met Aria Ontwerp om een hemels Laguna Beach-huis te fabriceren – de Rockledge Residence. Minimalistisch in ontwerp, dit verbazingwekkende nokhuis toont een krachtige verbinding tussen het verfijnde interieur en het inspirerende buitenleven. De strandslaapkamer, zoals hierboven afgebeeld, lijkt ondergedompeld in de helderblauwe oceaan en bewijst de onbeperkte kracht van kamerhoge ramen.

Badkamer met uitzicht op de oceaan

Getty Afbeeldingen

Het Clifton View 7 Apartment in Kaapstad beschikt over kamerhoge ramen die uitkomen op het spaterras in de openlucht. Antoni Medewerkers stelde zich een ononderbroken verbinding voor tussen panorama’s van het door keien gedefinieerde Clifton-strand beneden en het Twelve Apostles-gebergte in de verte.

Woonkamer

Klaus Vedfelt / Getty Images

Uit het kamerhoge raam kijken en het Hollywood-bord zien is een ontwerpkenmerk van het zeer intrigerende Nakahouse ontworpen door XTEN-architectuur. Deze op maat gemaakte look werd bereikt door zwart, wit en spatten van gedurfde kleuren te gebruiken, allemaal overspoeld door natuurlijk licht van grote ramen.

Raam van vloer tot plafond

solepsizm/ Shutterstock

Subtiel reflecterend in de grote, donker omlijste ramen van vloer tot plafond, siert natuurlijk licht het interieur van het luxe huis op een heuvel dat bekend staat als Malbaie VI Marée Basse en ontworpen door Mu Architectuur. Binnen deze dynamische lichtshow wordt het bewonderen van de omgeving onderdeel van de dagelijkse routine van de eigenaar met behulp van uitgebreid gebruik van glas.

Kamerhoge ramen

mar78me/ Twenty20

Met uitzicht op een perfect onderhouden tuin, maakt het elegante huis ontworpen door Eduarda Correa in Brazilië indruk op kijkers met het gebruik van hout en steen. Contrasterende donkere ramen die de ogen naar de bergketen in de verte leiden.

Woonkamer met grote ramen

Kateryna.m/Twenty20

Rekening houdend met de wens van de eigenaar om de buitenkant naar binnen te brengen, Alejandro Dumay Claro en Francisco Vergara Arthur ontworpen La Campana House als een duurzaam huis met uitzicht op de spectaculaire bergvallei die het beslaat. Extra grote ramen zorgen ervoor dat er de hele dag door licht aanwezig is en nodigen familie en gasten uit om de omgeving visueel te verkennen.

Slaapkamer

Kinek00/ Twenty20

’s Ochtends uit bed springen onthult een andere stemming als je in een huis als Casa Mecano woont. Onderdeel van Robles Arquitectos‘ portfolio, het vrolijke interieur van deze dromerige slaapkamer geeft men de indruk van buitenleven en ondersteunt het idee van residentiële gelukzaligheid.

Slaapkamer

Shutterstock

We waren verbijsterd door de schone eenvoud van de slaapkamer in Villa Kishti. Slechts één kamerbreed raam dat een prachtig uitzicht op het Caribisch gebied onthult, kan het bepalende element van de kamer worden. Ondersteund door het uitzicht, pronkt deze serene slaapkamer met een gezellige verzameling warme kleuren geaccentueerd door zacht, natuurlijk licht.

Woonkamer

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

Overlmet de Peconic Bay aan de ene kant en het elegante bos aan de andere kant, straalt dit moderne huis transparantie uit, net zoals je zou verwachten van een huis genaamd het Clearhouse. Een geesteskind van Stuart Parr Ontwerp, het moderne huis beschikt over kamerhoge ramen aan alle kanten, waardoor het interieur wordt blootgesteld aan reflecties van de kleurrijke natuur net achter het glas.

Raam van vloer tot plafond

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

In het schilderachtige landschap van het Incline Village in Crystal Bay, Nevada, het imposante Lake House ontworpen door Mark Dziewulski Architecten stoutmoedig stijgt aan de rand van het meer. Naast beton en staal dat wordt gebruikt als de belangrijkste bouwmaterialen, maakt glas deze residentie met een donkere huid een uitkijkplatform voor de prachtige panorama’s die worden aangeboden door het nabijgelegen Lake Tahoe.

Woonkamer

BondRocketImages/ Shutterstock

Gevonden op een afgelegen locatie in Montana’s Yellowstone Club, de heerlijk luxe Lower Foxtail Residence door Reid Smith Architecten & Len Cotsovolos was gekleed in driedubbele ramen van vloer tot plafond over de muur op het zuiden, waardoor het oog naar het elegante landschap werd gericht.

Kamer met kamer van vloer tot plafond

xujun/ Shutterstock

Een indrukwekkend kamerhoge raamdecoratie dat dit huis decoreert, is ook een creatieve oplossing voor ventilatie. In een vergelijkbaar ontworpen huis in Frankrijk, Loïc Picquet Architecte stelde zich een klein bijgebouw voor dat de bestaande keuken verlengt om de eetruimte te huisvesten en de hele ruimte te vullen met natuurlijk licht

Woonkamer kelder

Det-anan/ Shutterstock

Van kleine uitbreidingen tot adembenemend moderne landgoederen, kamerhoge ramen brengen nieuwe perspectieven. Probeer je voor te stellen dat je in een minimalistisch landgoed uit het midden van de eeuw woont in New Canaan, Connecticut – een gedeeltelijk begraven verzameling gebouwen verbeeld door Roger Ferris + Partners als ondergedompeld in licht. De sociale ruimte pronkt met een verbazingwekkend glaspaneel van vloer tot plafond dat het interieur volledig opent naar de verzorgde tuin. Een droom, toch?

Woonkamer met uitzicht op de oceaan

alexandre zveiger/ Getty Images

Het zien van de oceaan die vanachter een glazen wand de lucht in verdwijnt, roept een diep begrip op van de manier waarop mensen zich door middel van ontwerp tot de omgeving verhouden. Als voorbeeld een van Fougeron Architectuur’s projecten omvatten een vrijdragende slaapkamer met kamerhoge ramen die uitzicht op de Stille Oceaan verkennen over een val van 250 voet. Het Fall House in Big Sur, Californië, ligt te midden van een dramatisch landschap en toont een oversized hoekraam dat de wilde omgeving vastlegt.

Raam van vloer tot plafond

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

Als het gaat om het spiegelen van de oceaan, hebben ramen die een compleet beeld blootleggen dit unieke vermogen om een sterke visuele brug te creëren met het natuurlijke buitenleven, de rust van de zee naar binnen te brengen, maar ook veilig het dramatische weer van de natuur weer te geven. The Nettleton 195 Huis door Saota en Antoni Medewerkers biedt prachtige panorama’s van Kaapstad’s uitzicht op hoe de oceaan de lucht ontmoet, een echt inspirerend en vredig tafereel.

Woonkamer

Javani LLC/ Shutterstock

Het volgen van de kustlijn met je ogen totdat je je bewust bent van elk detail zou zorgen voor een uitstekend ochtendritueel. Het Northface House, dat een ononderbroken uitzicht op de fjord omlijstte, was Element Arkitekter AS’s home resurrection project in Stavanger, Noorwegen en de resultaten zijn gewoonweg prachtig. Kamerhoge ramen vangen uitzicht vanuit de open woon-, eet- en kookvolume die 3 meter over de lagere niveaus kantelen. Gewoon mooi!

Slaapkamer

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

Luchtig en charismatisch in zijn eenvoud, de sociale ruimte met glazen wanden in de luxe 1232 Sunset Plaza-residentie is slechts een van de ingelijste visies van het huis op de wereld daarbuiten. Ontworpen door Belzberg Architecten, de moderne $ 28.800.000 Sunset Strip accommodatie biedt uitzicht op hoge palmbomen, weelderig groen en daken beneden.

Van vloer tot plafond raam naar tuin

Shutterstock

Zelfs zonder ontzagwekkende uitzichten, bieden kamerhoge ramen u de mogelijkheid om te verkennen een aangelegde tuin of de met bloemen versierde achtertuin. Deze thuiskantoorruimte opent naar een binnenplaats die werd bedacht door Andrés Serpa als een gezellig tropisch huis in Costa Rica’s Playa Grande – de Orizon Residence.

Slaapkamer met vloer tot plafond

piovesempre/ Getty Afbeeldingen

The Australian River House door MCK Architecten kijkt uit over de Lane Cove-rivier in de buurt vanaf de prachtig verfrissende afgeronde glazen wand. Van vloer tot plafond, volledig openend om de wind te verwelkomen, vormt de glazen wand een ontwerp dat resoneert met de golvende kustlijn in de verte.

Raam van vloer tot plafond

Shutterstock

Donkere kozijnen op kamerhoge ramen in een ongerept huis zoals de Casa 115 van architect Miquel Lacomba maak een krachtige impact. Dit moderne huis op Mallorca is ontworpen om een “bijna cinematografische” architecturale ervaring te zijn, een reis door fel verlichte ruimtes omlijst door kamerhoge ramen die elke centimeter van het interieur blootstellen aan een prachtig uitzicht.

Ruime woonkamer

xavierarnau/ Getty Images

Wanneer minimalisme en natuurlijk licht elkaar ontmoeten, wanneer kunstmatig zwart en wit contrasteert met natuurlijk levendig groen gras, ontstaat een heel bijzondere, bijna experimentele sfeer. Aangepast met oversized kamerhoge ramen door OAB, een huis in Barcelona dat bekend staat als het AA House biedt een imposante verzameling ruimtes om elke dag te verkennen en een permanent visueel contact met het buitenleven.

Patio

stevecoleimages / Getty Images

De zon biedt intense ervaringen op vele momenten tijdens het opkomen of ondergaan. Het zien veranderen van de kleuren en het voelen van de wind van achter een intrekbare glazen wand maakt deel uit van het dagelijkse ritueel in de Carpinteria Foothills Residence. Deze moderne residentie op een heuvel, ontworpen door Neumann Mendro Andrulaitis Architecten verkent panorama’s van de kustrug beneden terwijl het zijn volumetrische vorm als een lichtbaken weergeeft.

Robert Nicholas / Getty Afbeeldingen

Het uitbreiden van een oud huis brengt de mogelijkheid met zich mee om de nieuwe ruimte te overspoelen met natuurlijk licht. Canny Ontwerp stelde zich een Victoriaanse residentie in Australië voor met strakke, moderne sociale ruimtes omzoomd door een gunmetal grijsblauw zwembad dat spiegelt en wordt gespiegeld in de kamerhoge ramen. Zo breng je licht naar binnen.

Zwembad buiten modern huis in de schemering

Getty Afbeeldingen

Een inspirerend, dynamisch herfstspiegeleffect in het zwembad is te bewonderen vanaf de overkant van het terras door uitgestrekte ramen. De sublieme afzondering van dit huis in Maryland bedacht door architect Robert Gurney, zijn unieke hedendaagse architectuur en transparantie zijn gesmolten in een gezellige sfeer door het bestaan van natuurlijk hout, zowel in originele als opnieuw gevormde vorm.

Raam van vloer tot plafond

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

Verrassend ovaalvormig, duurzaam en slim georiënteerd op een onbelemmerd uitzicht op het omliggende meer en de bergen, Het Meer van Lugano Huis door JM Architectuur was gekleed in kamerhoge ramen op de bovenste sociale ruimte, waardoor het landschap anders ontoegankelijk werd blootgelegd.

Raam van vloer tot plafond

Shutterstock

Wetende dat wanneer je je moe voelt en wilt rusten in het ligbed bij het zwembad, je dat kunt, is een zeer geruststellend gevoel. Costa Rica huis Casa Torcida werd bedacht door SPG Architecten als een droomhuis met stalen omlijsting met glazen wanden en kamerhoge ramen die de binnenruimtes verbinden met het panoramische uitzicht buiten het overloopzwembad.

Slaapkamer met vloer tot plafond

PlusONE/ Shutterstock

De Picot Residence is ontworpen door Pepe Calderin Ontwerp als aanvulling op de drukte van de Big Apple beneden en zijn gloeilampen. Spiegelend in de kamerhoge ramen, spreekt de elegantie van deze ruimte over een applaudisserende benadering van het ontwerpproces met verbluffend ontspannende effecten.

Slaapkamer

PlusONE/ Shutterstock

IDIN Architecten bedacht het W House in Thailand voor een reis- en kajakliefhebber. Kamerhoge ramen in de slaapkamer weerspiegeld op de vloer verbeteren de eenvoud van deze ruimte en verwijzen naar de de avontuurlijke geest van de eigenaar.

Buitenterras

Alexandre Zveiger/ Shutterstock

Hoe ziet een vakantiehuis op het eiland Krk eruit? Het ziet er fantastisch uit en het kijkt naar buiten, naar het water en de bergen door uitgebreid gebruik van glas. Van vloer tot plafond biedt dit huis het complete beeld van een steeds veranderende scène. Dankzij DVA Arhitekta, een ander droomhuis met een prachtig uitzicht werd gebouwd om iemands droom te voltooien.

Woonkamer

ExperienceInteriors/ Shutterstock

En omdat we aan het einde van onze lijst zijn, sluit een luxe huis in Los Angeles de show af met zijn verfijnde gordijnen die de half transparante, half doorschijnende kamerhoge ramen bedekken of onthullen.

Lees ook:   Casper Matras Reviews

Heerlijke woonruimtes met dit ene gemeenschappelijke element – de kamerhoge ramen – zijn gevuld met natuurlijk licht en verbinden de kijker diep met het landschap voorbij het glas. En dat is slechts een van de manieren die we hebben gevonden om terug te gaan naar de natuur.