4 ontwerptips van ‘Queer Eye’-ster Bobby Berk

Bobby Berker

Bobby Berker

DFree/Shutterstock

De ‘Queer Eye’-reboot heeft de wereld stormenderhand veroverd. Of het nu gaat om vrouwen die over Antoni Porowski fladderen of sociale media die leven voor de volgende brutale uitspraak van Jonathan Van Ness, het internet staat bol van het nieuws over de Fab Five. Ondertussen transformeert de ontwerpexpert van de show, Bobby Berk, stilletjes hele huizen in slechts een paar dagen tijd.

Het is duidelijk dat Berk geen onbekende is in de manier waarop goed design een ruimte kan verjongen – en de persoon die erin woont. Als je een deel van die transformatie in je eigen huis of appartement wilt brengen, bekijk dan deze vier ontwerptips van Bobby Berk.

Slaapkamer met dekenladder

KatarzynaBialasiewicz / Getty Afbeeldingen

Maak je muren wakker

Het is verleidelijk om een set-it-and-forget-it-mentaliteit aan te nemen met onze muren. Je schildert ze, hangt een kunstwerk op en je bent klaar – toch? Tuurlijk, dat zou kunnen; maar Berk herinnert ons eraan dat een van de beste manieren om een kamer op te frissen is om naar onze muren te gaan, zoals hij aan Design Milk en PopSugar vertelde. Hij raadt aan om een opmerkelijk stuk accentkunst te gebruiken of – als je klaar bent om all-in te gaan – een getextureerde accentmuur. Accentmuren zijn niets nieuws. In plaats van je naar je verfemmer te wenden, denk je er echter aan om wat structuur aan het oppervlak van de muur toe te voegen. Hout of faux brick zijn geweldige opties.

Modern woonkamer interieur met bank

Getty Afbeeldingen

Houd rekening met temperatuur

Als je echt om interieurontwerp geeft, heb je aan elk facet van elke kamer gedacht. De verftinten zijn zorgvuldig geselecteerd, het textiel is zorgvuldig gelaagd, het meubilair is precies zo ingesteld. Maar er is een klein maar cruciaal gebied dat we vaak over het hoofd zien, vertelde Berk aan Co.Design. “Mensen realiseren zich niet dat verlichting het hele uiterlijk van een plaats en het gevoel kan veranderen,” zegt hij. Hij bedoelt ook niet het vinden van chique verlichtingsarmaturen. Berk zegt dat de hoeveelheid licht en de warmte of koelte een belangrijke rol spelen in een kamer. Te veel koele verlichting zorgt ervoor dat een kamer steriel aanvoelt, en niet genoeg licht zorgt ervoor dat het klein aanvoelt, zoals hij Sunset eraan herinnerde. Hij raadt aan om warmer getinte lampen te kiezen en te controleren of uw verlichting van kamer tot kamer overeenkomt.

Buiten woonkamer

Getty Afbeeldingen

Meer opslagruimte vinden

Hoe transformeert Bobby Berk grote ruimtes volledig in slechts een week? Een belangrijk hulpmiddel is opslag. Door voor alles een plek te vinden, laat je een kamer meteen in elkaar zitten. Toen hij het had over hoe het helpen van Bobby Camp (seizoen 1, aflevering 5) hem hielp zijn leven te organiseren, vertelde Berk aan Metropolis: “Wanneer mensen gelukkig zijn in hun ruimte, loopt het echt over naar de rest van hun leven.”

Lees ook:   Het decoreren van een driekamerappartement met stijl

Door voldoende opbergruimte te creëren om alles op orde te houden, verbeter je je geluk en de flow van je kamer. Berk gaf PopSugar een aantal geweldige tips over het vergroten van de opslag: monteer kasten, creëer opbergruimte onder bankzittingen of andere multifunctionele meubels en vergeet de ruimte onder je bed niet.

Luxe en moderne woonkamer 3D rendering

Getty Afbeeldingen

Probeer tijdelijk behang

Berk, ooit de pleitbezorger van de accentmuur, weet dat het nemen van een grote ontwerpsprong eng kan aanvoelen. Op zijn blog wijst hij erop dat tijdelijke achtergronden een ideale manier zijn om je teen in een gedurfd patroon of heldere print te dopen zonder je volledig te committeren. Hij heeft er zelfs een lijn van met Tempaper. We hebben een aantal ideeën voor verwijderbaar behang verzameld om je creatieve sappen te laten stromen. Treed in de voetsporen van Berk door diepere tinten en statement prints te verkennen.

Hij wijst er ook op dat tijdelijk behang niet alleen voor muren is. Je kunt het gebruiken in de achterkanten van kasten en boekenkasten voor een leuke plons. Voel je je overweldigd door de print die je zojuist hebt opgehangen? Daar heeft hij ook een tip voor. Voeg wat gematteerde kunst toe om witruimte te creëren die de muur in balans kan brengen.

Of je nog nooit een aflevering van de show hebt gezien of je bent een diehard Fab Five-fan, deze ontwerptips kunnen je helpen je ruimte te transformeren.