Beste keukenontwerpsoftware

keuken redesign software

Het verbouwen van uw keuken kan een dure en tijdrovende onderneming zijn. Hoewel veel mensen ideeën hebben voor hun nieuwe keuken, kan het moeilijk zijn om deze ideeën om te zetten in een geïnspireerd en georganiseerd plan. Het goede nieuws is dat u technologie kunt gebruiken om het proces gemakkelijker te maken. Met keukenontwerpsoftware of een keukenontwerp-app kunt u de perfecte keukenindeling maken en het ontwerp visualiseren, zodat u kunt bepalen of het geschikt is voor uw behoeften.

Keukenontwerpsoftware en -apps

Enkele van de factoren waarmee u rekening wilt houden bij het kiezen van keukenontwerpsoftware zijn functies, bruikbaarheid en prestaties. Hier zijn enkele keukenontwerptools om te overwegen.

Home Design 3D

Home Design 3D is een algemene app voor huisontwerp die geweldig werkt voor keukens. De app is beschikbaar voor Android-gebruikers van wie de apparaten draaien op Android 4.1 en hoger. U kunt de app gebruiken om niet alleen 2D- en 3D-tekeningen van uw keuken te maken, maar ook om muren te bewerken, te verplaatsen en te versieren volgens uw specificaties. Een van de voordelen van de app is dat deze gemakkelijk te gebruiken is, zodat u zich in slechts een paar tikken de perfecte keuken (of meerdere scenario’s) kunt voorstellen. Hoewel u met de gratis versie online een keukenontwerp kunt maken, kunt u uw plannen niet opslaan tenzij u upgradet naar de Classic-versie die $ 6,99 kost.

 • Platformen: Android en iOS
 • Functies: Grote bruikbaarheid, mogelijkheid om ontwerpen aan te passen
 • Prijs: Gratis of de Classic-versie kost $ 6,99
 • Krijg het: Google Play of de App Store van Apple

Houzz Interieur

Houzz Interior Design is een van de beste apps voor iedereen die een huisverbeteringsproject plant. De app fungeert ook als zowel een winkel- als ideeën-app, met meer dan 15 miljoen foto’s. Houzz Interior Design is beschikbaar voor zowel iOS als Android en laat je foto’s van je keuken maken en uploaden en vervolgens functies zoals kasten, lampen, krukken en gootstenen aan de foto toevoegen. Naast het hebben van een eenvoudig te gebruiken zoekinterface, kunt u met de app vragen stellen, aanvullende informatie krijgen en winkelen voor keukenapparatuur. Bovendien is de app gratis.

 • Platformen: Android en iOS
 • Functies: Grote bruikbaarheid, toegevoegde ontwerpelementen, winkel-app
 • Prijs: Vrij
 • Krijg het: Google Play of de App Store van Apple

Homify

Homify is een community-gedreven app waarmee architecten kunnen communiceren met algemene gebruikers, waardoor het gemakkelijk is om professionals bij u in de buurt te vinden. Deze app is compatibel met apparaten die draaien op Android 4.4 en hoger. Vind ideeën en ontwerpinspiratie voor uw keuken en filter door de foto’s op de beste kwaliteit, recent toegevoegd en meest populair. Er is ook een functie waarmee u foto’s kunt opslaan voor toekomstig gebruik. Via deze app kunt u details krijgen over de architect van een bepaalde ruimte en contact met hen opnemen. De app is gratis en werkt goed en levert een geweldige gebruikerservaring zonder advertenties of in-app aankopen.

 • Platformen: Android en iOS
 • Functies: Hulp van architecten, fotobesparende functie, ontwerpinspiraties
 • Prijs: Vrij
 • Krijg het: Google Play of de App Store van Apple
Lees ook:   Koopgids: hoe de juiste keukenapparatuur te kiezen

IKEA Plaats

IKEA is een interessante app die augmented reality en de achteruitrijcamera van je telefoon gebruikt om je kamer te bekijken en meubels in de ruimte te plaatsen. Deze functionaliteit geeft u een idee van hoe uw geüpgradede keuken of kamer eruit zal zien zodra u het meubilair toevoegt. De IKEA app is alleen compatibel met apparaten met Android 7.0 en hoger. Het is gratis te downloaden en heeft geen advertenties of in-app aankopen. Gebruik het om online een keuken te ontwerpen en te zien hoe IKEA producten in jouw ruimte kunnen werken.

 • Platformen: Android en iOS
 • Functies: Augmented reality, gebruiksvriendelijke interface
 • Prijs: Vrij
 • Krijg het: Google Play of de App Store van Apple

Planner 5D

De Planner 5D-app is geweldig voor het maken van plattegronden, het toevoegen van items aan fotorealistische weergaven van uw droomruimte en kijken of uw ideeën perfect passen. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-platforms en bevat 2D- en 3D-modi, zodat u kunt experimenteren met meer dan 4.000 elementen in hun catalogus en uw keuken in HD kunt visualiseren. Deze omvatten plattegronden, meubels, huishoudelijke artikelen, apparaten en decoratie. Deze veelzijdigheid geeft u veel ruimte om het ontwerp aan te passen door vloeren, kleuren en materialen te bewerken. U kunt uw 2D-plattegrond ook converteren naar een 3D-scène. Hoewel u de app zelf gratis kunt downloaden, heeft de catalogus met elementen een prijs off $ 2.99 per maand of $ 29.99 per jaar.

 • Platformen: Android en iOS
 • Functies: Talrijke cataloguselementen, laat u items toevoegen en verwijderen aan kamers om aangepaste ontwerpen te maken, HD-visualisaties van ruimtes
 • Prijs: App is gratis, catalogus voor $ 2.99 per maand of $ 29.99 per jaar
 • Krijg het: Google Play of de App Store van Apple
Lees ook:   Verveeld met uw interieurs? Hier zijn 4 goedkope manieren om uit uw interieurontwerp sleur te komen

Magisch plan

Hoewel deze app veel wordt gebruikt door experts en mensen die bekend zijn met het weergeven van plattegronden, maakt het gemak waarmee u een plattegrond kunt maken het geweldig voor iedereen die bouwt of renoveert. Beschikbaar voor zowel iOS- als Android-platforms, hoeft u alleen maar een foto te maken van uw bestaande keuken onder verschillende hoeken en de app helpt u een goede plattegrond voor de kamer te maken en deze binnen een paar minuten te vullen met virtuele objecten. Kortom, je creëert virtuele ruimtes met prachtige ontwerpen en ziet hoe dingen in de ruimte passen. Zodra u klaar bent met het ontwerpen van uw plattegrond, moet u een nominale vergoeding van $ 2,99 betalen voor elke plattegrond voordat u het ontwerp op uw apparaat downloadt.

 • Platformen: iOS en Android en iOS
 • Functies: Toegevoegde ontwerpelementen, grote bruikbaarheid
 • Prijs: Nominale vergoeding van $2.99 om design te downloaden
 • Krijg het: Google Play of de App Store van Apple

Ponssoftware

Punch-software heeft de sterke punten van verschillende ontwerptools verbeterd en biedt een breed scala aan functies voor alle smaken en mogelijkheden. De software werkt op webbrowsers, Mac- en Windows-platforms en is bedoeld voor zowel het bouwen van een heel huis als het ontwerpen van individuele kamers. Met deze ontwerpsoftware kunt u uw ontwerp aanpassen, zodat u uw droomhuis kunt creëren met behulp van intuïtieve tools en vervolgens het project kunt visualiseren. Hoewel de software niet gratis is, krijgt u meer hulpprogramma’s dan van gratis keukenontwerpsoftware online. Deze omvatten Home Design Studio Essentials met hoogwaardige huisplannen om het ontwerpen van uw huis en landschap te inspireren. Er is ook Punch op professioneel niveau dat geavanceerde tools biedt waarmee u ontwerpen op professioneel niveau kunt maken, evenals home- en landschapsontwerparchitectuurseries die ideaal zijn voor professionele ontwerpers en architecten. De prijs van deze keukenontwerpsoftware begint bij $ 99,99.

 • Platformen: Webbrowsers, Mac en Windows
 • Functies: Met de software kunt u uw ontwerp aanpassen, grote bibliotheek met keukengerelateerde elementen
 • Prijs: Vanaf $99,99
 • Krijg het: Klik hier om het te krijgen

SketchUp

SketchUp is een krachtige ontwerptool waarmee u uw keukenontwerpen helemaal opnieuw kunt maken. De software werkt alleen op een webbrowser, maar is robuust en veelzijdig. Het is relatief eenvoudig te leren en peer-ondersteuning is beschikbaar als je meer ideeën nodig hebt bij het ontwerpen van je droomruimte. Door simpelweg het 3D-magazijn van de software te bezoeken, vindt u talloze keukenontwerpen van medegebruikers die u kunt manipuleren door elementen toe te voegen of te verwijderen om een aangepaste ruimte te creëren. Hoewel SketchUp zijn basiskeukenontwerpsoftware gratis aanbiedt, biedt de betaalde PRO-versie die $ 65 kost veel meer.

 • Platformen: Webbrowser
 • Functies: Grote bruikbaarheid, ondersteuning van medegebruikers
 • Prijs: Gratis of PRO-versie kost $ 65
 • Krijg het: Klik hier om het te krijgen
Lees ook:   11 poederkamerideeën die uw kleine halve bad transformeren van gewoon naar buitengewoon

SmartDraw keukenplanner

SmartDraw is een keukenontwerpprogramma en een hulpmiddel voor het ontwerpen van huizen waarmee u ruimtes kunt maken die zijn afgestemd op uw behoeften. De software werkt op verschillende platforms, waaronder webbrowser, Mac en Windows. Het kan meer dan 70 verschillende diagramtypen produceren, van stroomdiagrammen en grafieken tot plattegronden en schema’s. Het heeft een schone en nauwkeurige interface en is niet vol met advertenties om keukenproducten te kopen. Hoewel er een gratis proefversie is, kost de SmartDraw-keukenplanner $ 297.

 • Platformen: Webbrowser, Mac, Windows
 • Functies: Gebruiksvriendelijke interface, grote bruikbaarheid, mogelijkheid om een aangepast ontwerp te maken
 • Prijs: Kost $297
 • Krijg het: Klik hier om het te krijgen

Prodboard

Deze veelzijdige software werkt alleen op webbrowsers, zodat u meubels kunt plaatsen en kasten aan uw keuken kunt toevoegen terwijl u verschillende ideeën uitprobeert. U kunt ook de Autopick-functie selecteren en het Prodboard zal het werk voor u doen. De keukenontwerpsoftware heeft een kastplanner en fotorealistische afbeeldingen om een verbeterde gebruikerservaring te bieden. Automatische kostenberekening helpt bij het bepalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding wanneer u uw project wijzigt.

 • Platformen: Webbrowsers
 • Functies: Toegevoegde ontwerpelementen, ontwerpideeën, hulp van de software
 • Prijs: Vanaf $212
 • Krijg het: Klik hier om de software te downloaden

Waar het op neer komt

Voordat u een keukenontwerptool of -app kiest, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan uw huidige en toekomstige behoeften. Het ontwerpen van uw keuken zal de ruimte functioneler maken en de waarde van uw huis verhogen. Met de verschillende bewegende delen die erbij betrokken zijn en het dure karakter van het project, wilt u rekening houden met efficiëntie.  Hoewel u gratis keukenontwerpsoftware kunt gebruiken, moet u de betaalde software overwegen als ze extra functies hebben die u mogelijk nodig hebt om uw ideale keuken te maken.

Wilt u ook andere kamers verbouwen? Bekijk deze lijst met de beste tools voor het ontwerpen van virtuele ruimtes.