Koopgids: hoe de juiste keukenapparatuur te kiezen

Uw keukenapparatuur in uw huis vormt een van de grootste investeringen voor uw zak, evenals uw tijd, wat overeenkomt met functionaliteit voor uw levensstijl in de keuken. Het kopen van keukenapparatuur kan een ontmoedigende taak zijn als u alle opties bekijkt, van energiebesparing tot high-end designermodellen tot goedkope modellen, hoe kiest u? Hier zijn tips om u door het koopproces te leiden en om u te helpen zich geïnformeerd en zelfverzekerd te voelen met de aankoopbeslissingen van uw keukenapparatuur.

Afrika Studio/ Shutterstock

    • Koelkasten: Met elk apparaat, voordat je gecharmeerd raakt van alle fluitjes en toeters van hoe mooi het eruit ziet en alle gadgets je levensstijl beoordelen. Overweeg bij koelkasten hoe vaak u en uw gezin thuis koken en eten.  Voor grotere gezinnen zullen eenheden met een grotere capaciteit nodig zijn, evenals de mogelijkheid om voedsel langer te bewaren. Duurdere modellen met dubbele koeling, bedieningselementen op de deur en energie-efficiëntie kunnen belangrijker zijn voor de behoeften van uw gezin. Terwijl singles of degenen die niet veel koken misschien de voorkeur geven aan een hip roestvrijstalen of ingebouwd model dat er fantastisch uitziet, maar niet alle begeleidingen nodig heeft.  Overweeg ook of uw huis aparte wijnkoelopslag nodig heeft, of mogelijk gekoelde laden voor gemakkelijke toegang.

Andrey_Popov/ Shutterstock

    • Ovens/Fornuizen: Denk bij het overwegen van een oven en fornuis na over hoe je meestal kookt en of je een beginnende of een ervaren kok bent. De oven of het fornuis dat u kiest, kan een grote invloed hebben op hoe u kookt en of de energie die u gebruikt om ze te verwarmen de moeite waard is. Convectie ten opzichte van conventionele ovens heeft de neiging om meer energie te gebruiken, maar voor deskundige koks genieten ze van de gelijkmatige verdeling over warmte en kunnen ze hun voedsel meestal sneller en met meer controle koken. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een fornuis of kookplaat, zijn er verschillende opties: inductie, gas of elektrisch hebben allemaal hun voor- en nadelen. De meeste beginnende koks waarderen elektrisch vanwege de langzame opwarming, terwijl ervaren koks de voorkeur geven aan inductie en uiteindelijk gasfornuizen vanwege de snelle opwarming en het vermogen om onder precieze omstandigheden te koken.

Brizmaker/ Shutterstock

    • Ventilatiesysteem: Een deel van uw keuken dat wordt vergeten bij het overwegen van apparaten is het ventilatiesysteem. Range afzuigkappen boven het hoofd, of down draft systemen die integraal zijn in het aanrecht of de kookplaat zijn geweldig voor onbelemmerd zicht boven het hoofd. Afhankelijk van de grootte van uw fornuis / kookplaat en als u een integrale grill heeft, kunnen bakplaat, branders en andere verwarmingselementen de behoefte aan hogere ventilatiesystemen boven u vergroten. Onderzoek ook uw favoriete apparaatfabrikant om te zien welk type ventilatiesysteem wordt aanbevolen voor uw keuken.

BondRocketImages/ Shutterstock

    • Vaatwasmachine: Net als bij uw koelkast, zal de levensstijl van uw gezin grotendeels bepalen welk type vaatwasser ideaal is voor uw huis. Lagere modellen hebben meestal vereenvoudigde bedieningselementen, terwijl meer uitgebreide modellen energie-efficiëntiekwaliteiten, verborgen bedieningselementen en ruisonderdrukkingskwaliteiten hebben – vooral nuttig in kleine huizen of open plattegronden. Vaatwasserlades zijn ook beschikbaar voor kleinere hoeveelheden servies en kunnen waterverbruik besparen wanneer u geen grote ladingen hoeft schoon te maken.

Leszek Glasner/ Shutterstock

Het kiezen van keukenapparatuur voor uw huis moet een lonende ervaring zijn, maar ook voldoen aan uw levensstijl en esthetiek van uw keuken. Gebruik deze handige koopgids voordat u eropuit trekt om apparaten te kiezen. Meet ook de vrije openingsbreedte en -hoogte van uw ruimte voor de nieuwe apparaten. Er is niets erger dan investeren in nieuwe apparaten, zodat ze niet in uw keuken passen!

Lees ook:   De defining a style-serie: wat is modern boerderijontwerp?

Freshome lezers, heb je suggesties om toe te voegen aan deze koopgids?