De beste verfspuit voor uw volgende project

Man die een verfspuit gebruikt om een stalen hek wit te schilderen

Schilderen kan een doe-het-zelfproject zijn, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is. De oude methode om verfborstels of rollers te gebruiken voor grote klussen kost veel tijd en moeite. Bovendien is het vaak moeilijk om, wanneer u die tools gebruikt, een gelijkmatige dekking te krijgen in alle kleine ruimtes en hoeken.

Verfspuiten bieden de snelheid van professioneel schilderen en de mogelijkheid om een gelijkmatige laag aan te brengen. Een spuitmachine gebruikt stroom om een fijne nevel van verfdeeltjes af te geven op het oppervlak van wat je schildert, zodat het zelfs de moeilijkste plek kan bereiken met een schone, gelijkmatige laag.

Sproeiers zijn er in verschillende maten, soorten en kosten voor elk project en elk budget. Het is belangrijk om verfspuitrecensies te lezen en erachter te komen wat het beste hulpmiddel voor uw behoeften is.

De 5 beste verfspuiten

 • Beste overall: HomeRight Super Finish Max Extra Power Painter
 • Beste met een beperkt budget: Scuddles Verfspuit
 • Het beste voor grote projecten: Graco Magnum 257025 Project Painter Plus Verfspuit
 • Beste professionele verfspuit: Graco Magnum 262800 X5 Standaard Airless Verfspuit
 • Eenvoudigste te gebruiken: REXBETI Ultimate-750 Verfspuit

Methodologie: We hebben deze lijst samengesteld door onderzoek te doen naar de best verkopende verfspuiten op Amazon en de belangrijkste functies van de fabrikant te bekijken. We hebben onze top vijf verfspuiten geselecteerd op basis van prijs en echte klantrecensies.

HomeRight Super Finish Max Extra Power Painter: beste algehele verfspuit

Wanneer u een veelzijdige verfspuit nodig hebt die licht van gewicht en gebruiksvriendelijk is, is het HomeRight-model een perfecte keuze. Het is compact, maar wordt geleverd met een verscheidenheid aan functies die u zou vinden in duurdere verfspuiten.

Met een vermogen van 450 watt en een turbinemotor is deze hoge volume lagedrukspuit (HVLP) efficiënt zonder dat er een luchtcompressor nodig is. Met de 40-ounce container kunt u grote oppervlakken schilderen zonder bij te vullen, en het werkt met zowel verf op oliebasis als op waterbasis.

Deze verfspuit wordt geleverd met drie spuittips (maar je hebt de mogelijkheid om er nog drie aan te schaffen). Elke tip zorgt voor een ander spuitpatroon. Met een verstelbare knop kunt u ook de breedte en intensiteit van de spray regelen, zodat u alles kunt schilderen, van kleine ambachtelijke projecten tot grotere gebieden die veel HVLP-spuitmachines niet aankunnen.

De spuit bevat een messing naald en mondstuk, dat niet zo snel slijt als producten met plastic onderdelen en zorgt voor een gladdere en gelijkmatigere verfafwerking.

Prijs: $109.00

Beoordelingen

Dit product heeft een beoordeling van 4,1 sterren van meer dan 2.800 recensenten op Amazon. Over het algemeen zijn recensenten het erover eens dat het product gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken is en u een gladde verfafwerking geeft, zelfs voor een beginnende schilder. Het product is nuttig voor alles, van kleinere projecten tot grote verbouwingen en kan duizenden besparen op de kosten van het inhuren van een professionele schilder.

Verschillende beoordelingen wijzen op het belang van het volgen van de instructies, die bij het product worden geleverd, om enkele van de negatieve ervaringen die recensenten melden te voorkomen, zoals sputteren of brokken verf.

Voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Biedt een professionele, afgewerkte look (zelfs voor beginnende of beginnende schilders)
 • Lichtgewicht en ergonomisch comfortabel om vast te houden tijdens het schilderen
 • Direct uit de doos klaar voor gebruik (volg de instructies voor het verdunnen van verf)
 • Zes verfpunten en een messing naald en mondstuk geven u meer schilderopties
 • Verf moet vóór gebruik worden verdund om de juiste viscositeit te bereiken
 • Gebruikt meer verf dan een roller of penselen
 • Niet zo krachtig als sommige andere sproeiers
Lees ook:   5 manieren om de perfecte spabadkamer te creëren

Scuddles Paint Sprayer: Beste verfspuit met een beperkt budget

De Scuddles Paint Sprayer is een van de beste die beschikbaar is in de prijsklasse van $ 50. De meeste budget verfspuiten bieden niet veel op het gebied van veelzijdigheid en functies, maar deze HVLP-verfspuit heeft 1.200 watt vermogen en drie spuitpatronen om uit te kiezen, dus je krijgt een gladde afwerking die er professioneel uitziet. Het is een veelzijdig hulpmiddel voor zowel binnen- als buitenprojecten.

De Scuddles Paint Sprayer wordt ook geleverd met drie spuitmondmaten voor verschillende verven en vernissen, tot 2,6 mm voor dikkere verven zoals latex of krijtverf. Het wordt direct uit de doos gebruiksklaar geleverd en bevat zelfs extra vervangende onderdelen, zoals rietjes en mondstukdoppen.

U kunt ook extra verfbussen kopen als u van plan bent meerdere kleuren te gebruiken en deze niet tussen elke toepassing wilt reinigen.

Bonus: het extra lange netsnoer maakt het handig voor grote kamers of buitenschilderwerk, zodat u het niet steeds naar een nieuw stopcontact hoeft te verplaatsen tijdens grotere projecten.

Prijs: 49,99 euro

Beoordelingen

De Scuddles Paint Sprayers heeft een beoordeling van 4.1 op Amazon met meer dan 550 beoordelingen. Over het algemeen beoordelen recensenten het als zeer eenvoudig te gebruiken direct uit de doos en een geweldige manier om tijd te besparen op schilderprojecten, zowel groot als klein. Als je nog nooit een verfspuit hebt gebruikt, raden recensenten je aan om een beetje te oefenen op iets anders dan je uiteindelijke project om het onder de knie te krijgen, omdat het heel snel veel verf kan spuiten. Mensen raden dit product ten zeerste aan als een grote prijs-kwaliteitverhouding.

Voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Goedkope elektrische verfspuit als je een beperkt budget hebt
 • Hoog vermogen bij 1.200 watt
 • Klein en compact
 • Heeft een extra lang snoer om grotere gebieden of buitenprojecten te bereiken zonder verlengsnoer
 • Niet zoveel opties voor spuittips
 • Je moet de verf verdunnen om klompen te voorkomen
 • Plastic onderdelen kunnen snel slijten

Graco Magnum 257025 Project Painter Plus Verfspuit: het beste voor grote projecten

Dit Graco model is de perfecte oplossing voor grote doe-het-zelf en thuis projecten. Graco is een vertrouwd merk in zowel thuis- als professionele verfspuiten, en dit geeft u een professionele uitstraling zonder het professionele prijskaartje.

De spuit wordt geleverd met een slang van 25 voet (deze is geschikt voor maximaal een slang van 50 voet) en sluit rechtstreeks aan op een emmer verf van één gallon of vijf gallon, zodat u tijdens grotere projecten geen kleinere bus hoeft bij te vullen. De verfstroominstellingen maken het gemakkelijk om voor elk gebied aan te passen, en hoewel mensen opmerken dat de punt gevoelig is voor verstoppingen, heeft deze een speciale reverse-tip ontwerpcomponent die verstoppingen snel opruimt. Het is zwaarder dan sommige van de handsproeiers, maar u kunt het zware deel op de grond laten liggen en de lange slang gebruiken om overal te komen waar u maar wilt.

Prijs: 241,80 euro

Beoordelingen

Met 4,3 sterren op Amazon is dit product gemakkelijk te gebruiken en biedt het u de look en feel van een professionele verfbeurt zonder de kosten van het inhuren van een schilder. Velen zeggen dat het een krachtig product is, dus er is wat overspray. Maar, zeggen recensenten, als u het gebied goed voorbereidt en de instructies leest, kan deze tool veel tijd en gedoe besparen. Over het algemeen vinden recensenten het leuk dat dit een zeer professioneel afgewerkte look biedt voor grote projecten.

Lees ook:   9 ideeën voor het decoreren van een badkamer met een beperkt budget

Voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Gebruik verf rechtstreeks uit een emmer van één of vijf liter, zodat bijvullen niet nodig is
 • De afleverslang is langer dan de meeste, zodat u zich gemakkelijk door een kamer kunt verplaatsen
 • De reverse-tip functie ruimt blokkades snel en eenvoudig op
 • Het is om uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten voor reiniging
 • Het is duurder dan sommige budget HVLP-sproeiers
 • De sproeier kan afval zijn dat achterblijft in de lange slang, zuigbuis en pomp
 • Is mogelijk niet economisch voor zeer kleine projecten

Graco Magnum 262800 X5 Stand Airless Verfspuit: Beste professionele verfspuit

Zelfs als je geen professionele schilder bent, heb je soms een zware verfspuit nodig om je doe-het-zelfprojecten te voltooien. Dit andere Graco-model is de ideale oplossing voor huiseigenaren en schilders die de hoogste kwaliteit nodig hebben. Het is veelzijdig genoeg voor kleinere projecten zoals meubels, maar krachtig genoeg om grote projecten te realiseren, zoals een buitenkant.

Met zijn instelbare drukmondstuk om de uitvoer te regelen en functies zoals zuigkracht die rechtstreeks wordt aangesloten op een verfemmer van één gallon of vijf gallon, is dit gemakkelijk te gebruiken voor projecten van alle groottes. Het is ook krachtig genoeg om te gebruiken zonder de verf te verdunnen.

Het wordt geleverd met een slang van 25 voet, maar u kunt tot een slang van 75 voet kopen voor moeilijk bereikbare gebieden. Opruimen is eenvoudig met een ingebouwde tuinslangpoort om extra verf met water weg te spoelen.

Prijs: 319,00 euro

Beoordelingen

De Graco Magnum X5 Stand Airless Paint Sprayer is de hoogst beoordeelde van Amazon’s best verkochte thuisverfspuiten, met een beoordeling van 4,5 en meer dan 800 beoordelingen. Velen bespreken het belang van een goede voorbereiding en het bekijken van de instructies voordat u de sproeier gebruikt. Een groot aantal beoordelingen prijzen het als een geweldig hulpmiddel voor zowel beginners als experts. Verschillende recensenten merken op hoe gemakkelijk het is om schoon te maken en hoe gunstig het is voor grote projecten zoals het schilderen van een heel huis.

Voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Het is extreem veelzijdig voor zowel kleine doe-het-zelfprojecten als grotere professionele schilderwerken
 • De sproeier biedt plaats aan een slanglengte tot 75 voet om hoge muren en hoeken te bereiken
 • De omgekeerde tipfunctie elimineert snel klompen
 • De schoonmaak is eenvoudig met een ingebouwde tuinslangpoort
 • Het apparaat is zwaar (ongeveer 20 pond) en heeft geen wielen
 • Het is duurder dan de meeste doe-het-zelf- of HVLP-verfspuiten
 • De uiteinden zijn gevoelig voor verstopping (maar de reverse-tip-functie maakt klompen gemakkelijk te verwijderen)

REXBETI Ultimate-750 Verfspuit: het gemakkelijkst te gebruiken

Dit REXBETI model staat bovenaan de lijst voor gebruiksgemak. Het heeft een krachtige 500 watt motor en een container met hoge capaciteit (1.000 ml) die een supergladde afwerking achterlaten op elk project.

Het mondstuk bevat drie verschillende spuitmodi die u kunt wijzigen door aan de knop te draaien, en de capaciteit van 750 ml / minuut maakt het aanpakken van projecten snel en eenvoudig. Het monteren en demonteren van het apparaat voor reiniging is ook eenvoudig en intuïtief, en u kunt snel schakelen tussen verfkleuren door extra reservebussen te kopen. Bovendien kunt u met de superlichte behuizing en het netsnoer van zes voet vrij bewegen en ruimte projecteren.

Prijs: 69,99 euro

Beoordelingen

Meer dan 1.100 recensenten op Amazon geven deze verfspuit een algemene beoordeling van 4,3, onder verwijzing naar het gebruiksgemak, vooral voor iemand die geen professionele schilder is. Hoewel het misschien een beetje oefening vergt om het spuitpatroon onder de knie te krijgen en een gladde afwerking te krijgen, is het gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor nieuwe gebruikers. Recensenten waardeerden vooral hoeveel tijd ze konden besparen op grote projecten en hoe gemakkelijk het is om na gebruik schoon te maken en op te slaan.

Lees ook:   Beste keukenvloerideeën

Voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Heeft een krachtige sproeier met een 500 watt motor
 • Bevat een langer snoer dan veel andere modellen op 6,6 voet
 • Heeft flow control om het gemakkelijk te maken om de juiste hoeveelheid verf te krijgen voor elke klus
 • U kunt schakelen tussen drie nozzles en sproeipatronen met een draai aan een draaiknop
 • Het moet na elk gebruik worden gereinigd om klompen te voorkomen
 • Je moet de verf verdunnen voordat je hem kunt gebruiken
 • De handleiding kan moeilijk te volgen zijn

*Prijsinformatie vanaf 13-05-

Dingen om te overwegen bij het winkelen voor verfspuiten

Verfspuiten kunnen sterk variëren in termen van kwaliteit en functies, dus voordat u koopt, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren:

 • Projectgrootte: Je hebt geen professionele verfspuit nodig als je van plan bent om deze alleen voor kleine ambachtelijke projecten te gebruiken. Aan de andere kant wil je geen kleine handspuit als je de buitenkant van je huis gaat schilderen. Controleer of de grootte van de sproeier overeenkomt met de grootte van uw project.
 • Veelzijdigheid: Als je je spuitmachine voor alles wilt gebruiken, van kleine ambachten tot grotere doe-het-zelf-interieurschilderijen, zorg er dan voor dat deze veelzijdig genoeg is om beide te doen.
 • Nozzle variëteit: De beste verfspuiten worden geleverd met ten minste drie verschillende spuitmondmaten, maar sommige hebben er meer. Meer spuitmonden betekent meer keuzes voor verschillende projecten en toepassingen.
 • Prijs: Voor professionals of mensen met veel projecten kan een duurdere en duurdere sproeier een betere investering zijn. Als u van plan bent om het van tijd tot tijd te gebruiken, kan een kleinere handspuit aan uw behoeften voldoen tegen een lagere prijs.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een verfspuit?

Verfspuiten variëren in kosten van ongeveer $ 50 tot meer dan $ 300. Duurdere verfspuiten worden geleverd met meer functies, terwijl lagere spuitmachines meestal uit de hand zijn en worden geleverd met een kleine bus die u bijvult terwijl u deze gebruikt. Goedkopere verfspuiten hebben meestal ook kleinere motoren.

Wat is de beste verfspuit voor thuisgebruik?

De beste verfspuit voor thuisgebruik hangt af van waar u van plan bent deze voor te gebruiken. Kleinere of minder dure verfspuiten zijn ideaal voor het maken van kleine doe-het-zelfprojecten. Grotere en duurdere verfspuiten zijn beter voor grote projecten, zoals het schilderen van het interieur of exterieur van een heel huis. Zorg ervoor dat u verfspuitrecensies controleert om te bepalen of degene die u wilt aan uw behoeften voldoet.

Is een verfspuit het waard?

Als u een omvangrijk project heeft, kan een verfspuit een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. Ze zijn ideaal voor moeilijk bereikbare gebieden of kleine hoekjes die je niet kunt krijgen met een traditionele borstel. Het gelijkmatig aanbrengen van verfspuiten geeft ook een professionele uitstraling met veel minder moeite dan rollen of kwasten.

Is een verfspuit makkelijk in gebruik?

De meeste verfspuiten die zijn ontworpen voor doe-het-zelfprojecten zijn gemakkelijk te gebruiken direct uit de doos. Ze worden geleverd met instructies en het is belangrijk om die instructies te volgenns precies om problemen te voorkomen. Veel van de goedkopere verfspuiten vereisen ook dat u uw verf verdunt of ander voorbereidend werk doet om verstoppingen of problemen te voorkomen.