11 poederkamerideeën die uw kleine halve bad transformeren van gewoon naar buitengewoon

De poederkamer, ook bekend als een klein gastenbad of een half bad, bevindt zich meestal in de buurt van de ingang van een huis of appartement en bestaat uit een toilet en een wastafel. De meeste halve badkamers zijn klein en eenvoudig, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als u vaak vermaakt, zullen uw gasten hoogstwaarschijnlijk uw halve bad gebruiken. Wat zegt de kamer over jou? Het is tijd om uw halve bad te transformeren van gewoon naar buitengewoon met onze poederkamerideeën en tips die het bezoek van uw gasten tot een zwijmelwaardige ervaring zullen maken.

Gebruik enkele creatieve poederkamerideeën om een beeldwaardige instelling te maken

Shop deze producten nu: Antieke kraan – Ronde spoelbak – spiegel

First things first. Behandel je poederkamer niet als een gewone badkamer. Zie je halve bad als een kleine schatkist die wacht om te worden geopend en ontdekt. En dus is het eerste geheim van het creëren van een prachtige ruimte om te overwegen wat gasten zullen zien de eerste keer dat ze de deur openen.

Fooi: Open de deur van je halve bad en visualiseer hoe het er idealiter uit zou moeten zien. Zal er een gewaagde spat kleur zijn? Zullen de ijdelheid en lichten symmetrisch en perfect gecentreerd zijn in de deuropening? Zullen de kleuren en texturen je aantrekken?

Doe alsof je een fotograaf bent en maak een foto van je halve bad van buiten de kamer met de deur open. Kijk dan hoe je het ontwerp kunt verbeteren voor een betere foto, zoals deze half badideeën:

Half bad ideeën met kleur

Shop deze producten nu: Gootsteen kraan – pompfles – Aloë Vera Pot

Je hebt te maken met een kleine ruimte, dus wees niet bang om moedig te zijn. Een van de gemakkelijkste manieren om een groot statement te maken, is met een gedurfde kleur.

Fooi: Vergeet de regel dat kleine ruimtes wit of licht moeten zijn. Voeg je favoriete kleur toe aan de muren. Enkele poederkamerideeën die kleur toevoegen aan uw ruimte zijn:

 • Het schilderen van de hele kamer in een diepe, rijke kleur – plafond inbegrepen
 • Het schilderen van de muur achter de ijdelheid in een hoogglans, gedurfde tint
 • Kleurrijke accenten toevoegen zoals handdoeken en kunst in heldere tinten
Lees ook:   Het creëren van de ultieme kamer: hoe gasten zich meteen thuis voelen

Lees hier meer over kleine badkamerregels die het waard zijn om te overtreden.

Hier zijn enkele poederkamerideeën met kleur ter inspiratie:

Behang de muren van uw poederkamer

De nieuwste behangontwerpen zijn een geweldige manier om leven (en ontwerp) te blazen in uw kleine poederkamer. De verscheidenheid aan kleuren en patronen die beschikbaar zijn, kan uw poederkamer transformeren in een echte showcase!

Fooi: Kies een vinyl, waterbestendig behang, voor het geval er spatten optreedt. En als u in een huurwoning woont, zoek dan naar verwijderbaar behang dat het gemakkelijk maakt om het behang naar beneden te halen zonder de muren te beschadigen wanneer u verhuist. U kunt hier meer lezen over verwijderbaar behang.

Splurge op prachtige tegel

Koop deze producten nu: Badkraan – Badkuip – Badkamertegels

Tegels kunnen duur zijn. Maar als je een klein half bad hebt, heb je niet veel tegels nodig om een groot statement te maken. Ga ervoor – het effect overtreft veel de initiële kosten.

Fooi: Als je gaat uitgeven aan tegels, kies dan een tegel met een grafisch patroon of een unieke look en gebruik deze van vloer tot plafond. Als uw budget beperkt is, betegel dan de ijdelheidsmuur en gebruik een goedkopere vloeroptie, zoals vinyllijmtegels, die eruit zien als steen of echte tegels.

Neem geen genoegen met gewone poederkamerspiegels

Je vierkante meters van een half bad zijn beperkt, dus zorg ervoor dat elke centimeter telt! Poederkamerspiegels zijn niet alleen het uitroepteken in het ontwerp van je halve bad, maar ze breiden ook een kleine badkamer uit.

Shop deze producten nu: Spiegels – Gootsteenkraan – Pompfles

Fooi: Koop geen basisspiegel. Zoek naar een interessant kunstkader en voeg er een spiegel aan toe. Of doe iets onverwachts, zoals het maken van een galerijwand van kleine spiegels over je ijdelheid. Wees creatief!

Lees ook:   Hier zijn de 6 beste tv-wandmontagesystemen op Amazon en waarom ze rocken

Kies poederkamerverlichting die functioneel is En Modieus

Shop nu deze producten: Pilaarkaarsen – Glazen Pot – Zeepdispenser Set

Goede verlichting kan het verschil maken in je poederkamer. Beschouw de poederkamerverlichting als de oorbellen die je outfit (of half bad) compleet maken.

Fooi: Leg je verlichting in laagjes met sfeerverlichting en functionele verlichting. Een hanger kan een statement maken en toch de kamer verlichten. Wandkandelaars of kaarsen kunnen bijdragen aan de sfeer. Overweeg een helderdere lamp met koelere temperatuur voor uw functionele verlichting en dimmer, warmere lampen voor uw omgevingsverlichting.

Verschuif de elementen op uw brandpuntswand voor visuele interest

Wil je iets fris en moderns doen in je halve bad? Je kunt alles centreren en gaan voor een symmetrische look. Of u kunt de regels overtreden om interesse toe te voegen door dingen aan één kant te groeperen.

Fooi: Enkele manieren waarop u visuele interesse kunt toevoegen door de elementen in uw poederkamer te compenseren, zijn onder meer:

 • Montage van de spiegel links of rechts van de ijdelheid
 • Hanglampen of hanglampen in een groep aan één zijde
 • Accessoires aan het ene of het andere uiteinde groeperen

Koop deze producten nu: Handdoekhouder – Toiletrolhouder – Wandspiegel

Maak van de ijdelheid de ster van je halve bad

De poederkamer heeft twee hoofdfuncties: afwassen en gebruik maken van het toilet. De ijdelheid is daarom erg belangrijk in je kleine badkamer. Maak er een showstopper van.

Fooi: Kies een klein meubelstuk om opnieuw te gebruiken als een ijdelheid. Voeg een gootsteen in vatstijl toe die bovenop het stuk zit. Of om ruimte te besparen en voor een eigentijdse look te gaan, monteer je een floating-ledge counter. Op zoek naar de perfecte kleine badkamer ijdelheid? Bekijk deze roundup, met de beste kleine badkamer ijdelheden die nu te koop zijn.

Lees ook:   5 manieren om te werken met kleurrijke voeg

Kleed je halve badwanden aan om waarde toe te voegen

Een beetje timmerwerk kan een high-end, duur gevoel toevoegen aan het meest elementaire halve bad. Als u eigenaar bent van uw huis of appartement, kan het toevoegen van lambrisering, lambrisering of lijstwerk aan uw poederkamer de waarde van uw huis verhogen.

Fooi: Monteer kroonlijsten of pre-fab houten wandpanelen op je halve bad en schilder ze in een semi-glanzende of eierschaalafwerking voor een high-end gevoel.

Klein in ruimte, maar groots in textuur is het geheim van een prachtig half bad

Koop nu deze producten: Badmeubel – Spiegel – Wandlamp

Textuur voegt een sfeer van verfijning toe aan elk interieur. Textuur is ook ongelooflijk aantrekkelijk voor de meeste mensen vanwege het tactiele gevoel dat mensen dichter bij aanraking brengt. Hoewel je poederkamer klein is, moet je zoveel mogelijk textuur aanbrengen om diepte toe te voegen.

Fooi: Wanneer u met textuur werkt, houdt u zich aan een zacht, monochroom kleurenthema. Als je vasthoudt aan natuurlijke kleuren die verschillende tinten van dezelfde toon zijn, zal het mengen en matchen van verschillende patronen en texturen succesvol zijn.

Maak je halve bad compleet met accessoires

Nu je de coolste poederkamer ooit hebt gemaakt, is het tijd om alles samen te brengen met de perfecte accessoires. De magie zit immers in de details.

Shop deze producten nu: Zeepdispenser set – Wandspiegel – Handdoek

Fooi: Enkele items die u misschien wilt toevoegen om uw poederkamer compleet te maken, zijn onder meer:

 • Een prullenbak die samengaat met een zeepdispenser, tissue box cover en tray
 • Kunst aan de muur
 • Kaarsen of kamerverspreiders
 • Een vaas of decoratieve vaas collectie
 • Handdoeken met een uniek designdetail
 • Planten of orchideeën

Bekijk deze ideeën voor een half baddecor die de ruimte compleet maken:

Shop nu deze producten: Handdoeken – Mand – Badkamerplanten

We hopen dat je veel inspiratie hebt gevonden in deze ideeën voor poederkamers, zodat je het meest memorabele halve bad ooit kunt uitvoeren.