4 factoren die het verschil maken in uw badkamerrenovatie

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina. Het verbouwen van uw badkamer is een van de beste dingen die u kunt doen om waarde toe te voegen aan uw huis. Het uitvoeren van dit proces is echter allesbehalve eenvoudig. Er zijn zoveel kleine beslissingen te nemen en belangrijke factoren om te overwegen dat het gemakkelijk is om overweldigd te raken. Met dat in gedachten hebben we u vier factoren gebracht die het verschil maken in uw badkamerrenovatie. Concentreer je hierop en je zult eindigen met een eindproduct waar je jarenlang verliefd op zult zijn.

Shop nu deze producten: Modern Bathtub – Floating Shelves

De lay-out

De lay-out is een belangrijk onderdeel van het verbouwingsproces. Ten eerste, als u besluit om de lay-out van de bestaande structuur te wijzigen, zal dit waarschijnlijk een van de duurste delen van de hele verbouwing zijn. Voor een ander is het een van de minst waarschijnlijke facetten van de verbouwing om te kunnen worden gewijzigd als u besluit dat het eindresultaat u niet bevalt. In het licht daarvan is het belangrijk om deze stap van het proces serieus te nemen. Om dit te doen, is uw eerste stap om na te denken over hoe goed uw badkamer momenteel functioneert. Ben je in staat om je dagelijkse routines met gemak te doorlopen of zijn er bepaalde gebieden waar je voortdurend gefrustreerd raakt? Misschien hebben jij en een partner moeite om je tegelijkertijd klaar te maken of is er niet genoeg opslagruimte om aan de behoeften van je hele gezin te voldoen. Wat uw pijnpunten ook zijn met de bestaande lay-out, zorg ervoor dat u ze opschrijft, samen met de metingen voor uw huidige ruimte. Breng deze notities vervolgens naar een gekwalificeerde aannemer. Hij of zij kan u door uw opties leiden voor het oplossen van uw huidige ruimteproblemen en u helpen een nieuwe lay-out te bedenken die echt aan uw behoeften voldoet.

Lees ook:   Raam in de douche

verlichting

Koop deze producten nu: Bowl Sink – Wandspiegel

De verlichting

Verlichting is vaak een van de meest over het hoofd geziene componenten van het verbouwingsproces, maar – vooral wanneer u een badkamer opnieuw doet – is het ook een van de meest cruciale. Geloof je ons niet? Bedenk maar eens hoe moeilijk het is om dagelijkse verzorgingstaken zoals scheren of make-up aanbrengen te voltooien zonder een goede lichtbron. Daartoe moet u ervoor zorgen dat verlichting een prioriteit blijft terwijl u dit project uitvoert. We hebben het al eerder gezegd, maar het is voor herhaling vatbaar: de sleutel tot goede verlichting is gelaagdheid. Er zijn drie hoofdtypen verlichting die u kunt gebruiken en idealiter bevat uw badkamer een mix van allemaal. Ze zijn als volgt:

 • Ambient: Ook bekend als algemene verlichting, vult omgevingslicht het grootste deel van de kamer en stelt u in staat om veilig te bewegen. Het komt meestal van inbouwverlichting, spoorverlichting of wandarmaturen.
 • Accent: Accentverlichting wordt gebruikt om een bepaald brandpunt te markeren, zoals een statement douche. Beeldlampen, wandarmaturen of spoorverlichting zijn gebruikelijk en dimmers worden vaak op deze functies gebruikt om sfeerverlichting te bieden.
 • Taak: Zoals de naam al doet vermoeden, worden taaklampjes gebruikt om u te helpen bij het voltooien van een bepaalde functie. Dit kan van alles zijn, van een verlichte spiegel tot een hanglamp die over het bad hangt.

materiaal

Shop deze producten nu: Wishbone Chair – Regendouche

De materialen

Hoewel de materialen die u kiest om te gebruiken een belangrijke overweging zijn voor elk verbouwingsproject, zijn de materialen die u kiest voor een badkamerrenovatie nog belangrijker omdat ze het grootste deel van het functionele en esthetische potentieel van de kamer uitmaken. Eerlijk gezegd is er in een badkamer weinig om je achter te verschuilen, dus je wilt er zeker van zijn dat elk materiaal dat je kiest het juiste is. Terwijl u de verbouwing plant, wilt u materialen selecteren voor de volgende gebieden:

 • Vloeren
 • Werkbladen
 • Kabinetten
 • Bad Armaturen
 • Backsplashes
 • Waterproofing
 • Verlichting
 • Speciale functies
Lees ook:   Beste huisverwarmingssystemen voor uw huis

Ga voor elk van deze materialen naar een showroom en praat met een specialist over uw opties. Naast esthetiek, evalueer ze allemaal in termen van prijs, veiligheid en het vereiste onderhoud. Doe je best om beslissingen te nemen over elk voordat je begint met het verbouwingsproces. Anders loop je het risico een beslissing te nemen die per ongeluk je budget te veel opblaast.

esthetica

Koop deze producten nu: Vrijstaande badkraan – Badkamer vloerkleed

De esthetiek

Overweeg ten slotte de esthetiek van de kamer. Hoewel een badkamer kan leiden met zijn functionaliteit, betekent dat niet dat het volledig verstoken moet zijn van esthetische waarde. Gebruik de materialen die u hebt gekozen als de ruggengraat van uw ontwerp en vervolgens keuzes maakt op puur esthetische factoren – zoals de verfkleur of accessoires – die die achtergrond aanvullen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een richting die je moet nemen, aarzel dan niet om sites zoals Freshome te gebruiken als een bron van ontwerpinspiratie. U kunt echter ook dingen naar een hoger niveau tillen door interieurontwerpdiensten zoals Modsy in te zetten of zelfs ia pro te brengen om het werk voor u te doen.