De perfecte kinderbadkamer ontwerpen

roze badkamer

Als kind had ik het geluk om mijn eigen badkamer te hebben (eigenlijk was het een Jack en Jill-badkamer die ik deelde met de logeerkamer, maar we hadden slechts een handvol dagen per jaar gasten). Mijn badkamer was roze, wat mijn ouders een geschikte kleur vonden voor een meisjesbadkamer, hoewel roze nooit een van mijn favoriete kleuren is geweest. Het was een zeer mooie maar zeer volwassen uitziende badkamer. Terugkijkend vraag ik me af of mijn ouders de juiste beslissing hebben genomen. Hoe horen een kinderbadkamerlook? Moet het hun stijl en persoonlijkheid weerspiegelen? En als het er echt uitziet als een kinderbadkamer, hoe beïnvloedt dit dan de inruilwaarde? Ik vroeg enkele van de mensen die bekend staan om het ontwerpen van badkamers en het verkopen van huizen om inzicht te geven in dit onderwerp. Dit is wat u moet weten.

Maak het leuk, maar toch praktisch

roze badkamer

sashapritchard/ Twenty20

De badkamer op de bovenstaande foto wordt gedeeld door tweelingzussen, volgens Michael Ferzoco, principal bij Elf interieurs in Boston, MA. “Bij het ontwerpen van deze ruimte hebben we elk van hun favoriete kleuren opgenomen en ervoor gekozen om plezier te hebben door de klauwvoetkuip een gedurfde roze kleur te schilderen,” zegt hij. “Het resultaat is een speelse en vrolijke samensmelting van de twee zussen die de persoonlijkheden van beiden benadrukt.” Ook moet alles goed bereikbaar worden gehouden. “De onderste lades van de ijdelheid in deze badkamer vouwen zich uit tot krukken, zodat de gootsteenkranen nooit buiten bereik zijn.” Hij zegt ook dat het opnemen van een bad in een kinderbadkamer altijd een goed idee is. Ferzoco gelooft dat een kinderbadkamer leuk moet zijn , maar zegt dat het ook een tijdloze badkamer moet zijn die met hen meegroeit. “Gebruik accenten die gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt, zoals verf, spiegels, tapijten en accessoires, en wees niet bang om met die elementen te gaan,” zegt Ferzoco.

Lees ook:   Alles over bamboevloeren — Begrijp uw opties

Denk na over uw behoeften – en die van uw kinderen

badkamer met blauwe accenten

Johner Images / Getty Images

De badkamers ontworpen door AFT Construction in Scottsdale, AZ-president Brad Leavitt, zegt dat je altijd rekening moet houden met de leeftijd en lengte van het kind.  “Afhankelijk van de grootte van het kind, kun je de ijdelheid op maat bouwen, zodat ze geen opstapkruk nodig hebben,” zegt hij. “Je kunt de teenschop onder de gootsteen ook aanpassen met een uittrekbare trede als je de voorkeur geeft aan de grotere ijdelheid.”  Onderbouw, muurbevestiging en inloopbakken zijn populaire keuzes voor een kinderbadkamer.

Leavitt zegt dat het ook belangrijk is om de badkamer te ontwerpen op basis van behoeften. “Als de kinderen een badkamer delen terwijl ze zich klaarmaken voor school, ontwerpen we de ijdelheid, spiegel en wastafel gescheiden van de douche en waterkast,” zegt hij. “Hierdoor kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd in de badkamer zijn.”

Karen Snyder van Sanctuary Home Decor ontwierp een zolder stapelbed kamer en badkamer voor haar kinderen. “Mijn doel [for the bathroom] was om een samenhangende look te creëren met het rustieke ontwerp van de stapelbedkamer en om deze ruimte kindvriendelijk te maken,” legt ze uit. “De op maat ontworpen ijdelheid is gemaakt van lokaal geproduceerd schuurhout en beschikt over een gootsteen in vintage stijl met dubbele kranen.” Snyder voegde ook andere unieke elementen toe.” Ik koos voor verroeste hardware op de deuren en laden en rode accenten om een beetje westerse flair toe te voegen,” legt ze uit. “De ingebouwde spiegel met een teruggewonnen houten frame maakt de ijdelheidsmuur af en brengt de hele look samen.”

Lees ook:   Beste ovenmerken

Overweeg de waarde van een kinderbadkamer

Jupiter Afbeeldingen / Getty Images

Jupiter-Afbeeldingen-GettyImages

Shop deze producten nu: tandenborstelhouder – wastafel in de badkamerZo, hoe beïnvloedt een kinderbadkamer de inruilwaarde? Volgens Jennifer Baldinger, Licensed Associate Real Estate Broker bij Julia B. Fee Sotheby’s International Realty in Scarsdale, NY, dit is een plek waar je wat plezier kunt hebben en creatief kunt zijn, vooral met kleur- en tegelkeuzes. “De enige functie waar kopers het meest op reageren, is het hebben van twee wastafels in een kinderbadkamer,” zegt ze. Het lijdt geen twijfel dat het helpt om het vechten tot een minimum te beperken wanneer twee of meer kinderen een bad delen, maar het houdt ook de ruimte netter.” Baldinger zegt dat Jack en Jill badkamers vaker voorkomen, en ze is het met Leavitt eens dat dubbele wastafels en een apart toilet en doucheruimte trending zijn in nieuwbouw.

Real Estate Agent bij Engel &Völkers in Minneapolis, MN, gelooft dat ouders creatief kunnen worden met kinderbadkamers, maar waarschuwt om ze genderneutraal te houden. “Als je bijvoorbeeld een badkamer helemaal roze doet, kunnen potentiële kopers die alleen jongens hebben, worden uitgeschakeld en vice versa”, waarschuwt Kurtz. Ze zegt echter dat neutrale materialen en decor gericht op kinderen prima zijn. “Witvisschubbentegels zijn bijvoorbeeld erg leuk en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met gender-specifieke inrichting gebaseerd op kinderen in het gezin. Denk aan zeemeermin decor voor meisjes of haaien voor jongens.”

Vergeet niet dat het moet worden schoongemaakt

meisje in badkamer wassen gezicht

Stephanie Rausser / Getty Afbeeldingen

Newsflash: uw kinderen gaan hun badkamer niet brandschoon houden, dus u moet het met dit in gedachten ontwerpen. “Kinderen zullen rommelig zijn, en welke ruimte je ze ook geeft, ze zullen het bedekken,” zegt Nathan Taylor van Obelisk Home. Zijn advies? “Beperk de oppervlakte, maak overal ruimte voor en zorg dat alles volledig reinigbaar is.” In de afbeeldingen hierboven en hieronder kun je zien hoe Taylor een badkamer heeft ontworpen die aan deze criteria voldoet.

Lees ook:   Hoe ik SimpliSafe in mijn appartement heb geïnstalleerd - Reader Story

Shop deze producten nu: Kleine handdoeken – WandspiegelTaylor raadt aan om de muren te betegelen om vingerafdrukken en vuil gemakkelijker schoon te maken. “Hoe minder geverfde oppervlakken, hoe beter”, zegt hij. “Maak je leven gemakkelijker door materialen in te zetten die super duurzaam zijn”, waarschuwt Taylor voor natuurlijke materialen omdat ze gemakkelijk vlekken maken. “Gebruik geborstelde materialen omdat ze niet alle stippen van dagelijks gebruik laten zien.”

Maak het duurzaam en veilig

Duurzame materialen zijn essentieel. Ik

Achim-Sass-Getty-Afbeeldingen

Hij beveelt ook aan om gladde hardware te gebruiken, omdat het minder plaatsen biedt voor ziektekiemen om zich te vestigen. “Gebruik ook geen hardware met open uiteinden, omdat de kleding van je kinderen gemakkelijk overal op vast komt te zitten,” zegt Thomas. “En gebruik altijd vaten met overloopafvoeren.” Een ander voordeel van het gebruik van duurzame oppervlakken is volgens Ferzoco dat de badkamer er langer nieuwer uitziet. “Zorg er ook voor dat u antisliptegels voor de vloeren gebruikt om uitglijden en vallen te voorkomen – een getextureerde porseleinen tegel werkt goed,” zegt Ferzoco.

Verwaarloos high-end afwerkingen niet.

Photographee.eu-Shutterstock

Shop deze producten nu: Floating Vanity – ToiletpapierhouderLeavitt voegt eraan toe: “U moet zeker sanitair armaturen installeren die geschikt zijn voor hoog gebruik.” De kraantrends van 2019 kunnen volop inspiratie bieden. “Kwarts is een van onze favoriete afwerkingen voor kinderen, en ik raad ook donkerdere voeg op de tegelvloeren aan,” zegt Leavitt dat hij ook graag een beetje plezier heeft met de kinderbadkamer. “Probeer een grillig uniek detail voor het kind toe te voegen.”