Hoe u uw eigen badkamer in Japanse stijl kunt maken

Klauwvoetbad in de badkamer

3D rendering interieur en exterieur ontwerp

dit26978 / Getty Afbeeldingen

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina. Het bijwerken van uw huis, of het nu gaat om een kleine touch-up of een volledige verbouwing, kan een opwindende ervaring zijn die uw huis aangenamer maakt om in te wonen.  Het biedt je niet alleen de mogelijkheid om een stap terug te doen en echt na te denken over hoe je wilt dat je huis die dingen uitdrukt waar je van houdt, maar het is ook een kans om iets nieuws te leren. Een van de meest unieke routes om een ruimte in uw huis te creëren die een doel heeft in het ontwerp, is om cultuur op te nemen.  Hier zullen we overwegen om een zeer rustige en Zen-cultuur in uw huis op te nemen door middel van de Japanse kunst van het baden. De badkamer is een ruimte in huis die dagelijks wordt gebruikt en de Japanners hebben het doel van deze kamer in de loop van de tijd opnieuw gedefinieerd van een op efficiëntie gebaseerde ruimte naar een gebied waar vrede en rust heersen. We hebben het onderzoek voor u gedaan, dus hier is een blik op enkele van de belangrijkste stappen als het gaat om het creëren van een oase van rust in de japanse badkamer van uw huis:

interieur van modern cafézhudifeng / Getty Afbeeldingen

Decor dat de zintuigen verrukt

Net als een Japanse tuin, moet een badkamer in Japanse stijl worden gebouwd met de natuur in gedachten. Het gebruik van groen zoals bamboeplanten of bemoste potplanten is een belangrijk element om het gevoel te creëren dat de vredige natuurlijke wereld binnen uw muren kan bestaan.  Plaatsing van deze planten is net zo essentieel. Zorg ervoor dat bamboeplanten of potmos in een rij staan in aangename lijnen die de zintuigen niet overweldigen. Verlichting is een ander essentieel element in uw badkamer in Japanse stijl. Om een ruimte te creëren waar je geest vrij is om te ontspannen, moeten harde lichten en gedurfde armaturen worden vermeden. Het eenvoudig houden van interieurlijnen en accentstukken minimaal is belangrijk om een rustige en duidelijke ervaring mogelijk te maken. Kleurenschema’s in badkamers in Japanse stijl moeten ook aan de neutrale of natuurlijke kant worden gehouden, afhankelijk van uw voorkeuren. Strakke lijnen gecombineerd met lichte tinten of natuurlijke tinten zullen een Zen-sfeer creëren waar je vrede en rust kunt ervaren. Felle kleuren zijn te afleidend in dit soort omgevingen en nemen de kans weg van je geest en lichaam om echte rust te vinden. Vergeet niet om bamboe waar mogelijk in je decor te brengen, maar met een duidelijk doel. Of het nu gaat om bamboe vloeren, trim of planten, het is een functie die het waard is om in te investeren. Bamboe zal naadloos een natuurlijk gevoel opnemen met de vochtbestendigheid die een badkamer nodig heeft om op te staan bij algemeen gebruik. Evenzo is het een van ’s werelds meest hernieuwbare bronnen, wat betekent dat uw badkamer in Japanse stijl niet alleen Zen biedt, maar ook zij aan zij werkt met de natuur.

Lees ook:   30 kamerhoge ramen die interieurs overspoelen met natuurlijk licht

Klauwvoetbad in de badkamer

Compassionate Eye Foundation / Getty Afbeeldingen

Badtijd en rust

Hoewel het niet ongewoon is om een badkamerruimte in huis te zien als een plek die slechts kort wordt bezocht, hebben de Japanners een andere kijk op deze kamer. In de Japanse cultuur is een badkamer net zo goed een ruimte voor rust en verjonging als voor netheid.  Omdat het een ruimte is die erin blijft hangen, is een badkamer in Japanse stijl gebouwd om te genieten, en niet alleen om te oefenen. Een van de meest populaire recente import bij het maken van een Japanse badkamer is de integratie van een klein bad. Deze worden in badkamers geplaatst met als enige doel een vermoeid lichaam te ontspannen en je de tijd te geven om je gedachten en inspiraties te verzamelen.  Hun grootte geeft aan dat ze niet voor het baden zijn voor hygiëne, maar voor vredige meditatie en kalmte. Oliën en zouten voor een badkuip moeten direct beschikbaar zijn als u op zoek bent naar een authentieke Japanse badkamer. Deze zachte producten worden gebruikt om ontspanning te verbeteren en kunnen worden opgenomen in het simplistische en lineaire decor als ze met opzet tegen een bad of zelfs op een aanrecht worden geplaatst. Een badkamer in Japanse stijl moet ook de mogelijkheid hebben om ontspannende muziek te ontspannen. Moeite doen om de technologie in het decor te verbergen is essentieel, zodat het geen afleidende functie is. Het hebben van natuurlijke geluiden om te spelen terwijl je geniet, is echter een ideaal proces om Zen te bereiken in een ruimte die bedoeld is voor verjonging.

Lees ook:   Uw gids voor energie-efficiënte huisverwarmingssystemen

Luxe moderne home spa badkamer met matzwarte tegels en groene mosplantenwand

tulcarion / Getty Afbeeldingen

Hygiëne Essentials om te overwegen

Een badkamer in Japanse stijl heeft een duidelijke focus op ontspanning en hygiëne. Het is belangrijk om te begrijpen dat hoewel deze twee concepten in deze ruimte samengaan, de Japanners geloven in het houden van hen separated. In een authentieke Japanse badkamer zal de plek waar u ontspant altijd in een of andere vorm worden gescheiden van de plaats waar u netheid bereikt en hygiëne handhaaft. Omdat de badkuipen worden gezien als een plek om te weken, worden ze niet in de eerste plaats gebruikt als een plek om te baden of netheid, en zullen ze niet worden gevonden in grote maten zoals in veel huishoudens vandaag. Bovendien zal het toilet altijd apart van een bad worden gevonden. In veel gevallen wordt een deur of aparte kleine ruimte uniek gemaakt voor het toilet. Als het niet mogelijk is om een aparte ruimte voor het toilet in uw gegeven badkamerruimte te maken, volstaat een doe-het-zelf-scheidingswand. Een papieren scheidingswand of hangend gordijn zal fungeren als een barrière tussen het verlangen om te ontspannen en de noodzaak van hygiëne. Achter die scheidingswand is hygiëne echter van het grootste belang in een badkamer in Japanse stijl. In feite hebben de meeste van deze badkamers geen standaard toilet, maar in plaats daarvan een bidet. Deze functies zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten om in alle soorten badkamers te passen.

Moderne eigentijdse badkamer 3d rendering beeld

runna10 / Getty Afbeeldingen

Delicate details die een verschil maken

De schoonheid in een badkamer in Japanse stijl is te vinden in de delicate details die zijn verwerkt. Japan is een eiland en als gevolg daarvan is de Japanse cultuur verzadigd met toewijdingen en verwijzingen naar de kracht van water. Veel Japanse badkamers bevatten water- of watervaleffecten in een of andere vorm. Een kleine stenen fontein op een aanrecht in de badkamer creëert bijvoorbeeld niet alleen een aangenaam en natuurlijk visueel effect, maar neemt ook natuurlijk geluid op in uw ontspannen omgeving. Japanse esthetiek heeft de neiging om zich ook te concentreren op stenen. Of het nu in een pad of in aangename ontwerpen is gerangschikt, stenen zijn een rauw symbool van de natuur en kunnen gemakkelijk worden opgenomen in uw badkamer in Japanse stijl. Stenen vormen een prachtige en natuurlijke backsplash voor een aanrechtblad in de badkamer. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan gootstenen om het effect van synthetische oppervlakken die mogelijk zijn geïnstalleerd voor budgetteringsdoeleinden te minimaliseren. Het gestroomlijnd houden van uw badkamerontwerp maakt het verschil bij het maken van een authentieke Japanse badkamer. Vermijd flitsende of kleurrijke items zoals heldere handdoeken of cartooneske tandenborstelhouders. Kies in plaats daarvan voor neutrale tinten en strakke lijnen om een gevoel van sereniteit en rust te behouden. Voel je bovendien vrij om cultureel specifieke producten op te nemen. Als je Japanse handzepen kunt verkrijgen, kan dit alleen maar bijdragen aan de authenticiteit van je creatie.

Lees ook:   Hoe een gastenbadkamer te creëren die entertainment een fluitje van een cent maakt

Wanneer u de mogelijkheid heeft om een badkamer in Japanse stijl te maken, zorg er dan voor dat u optimaal profiteert. Badkamers hebben de neiging om gemakkelijk over het hoofd geziene ruimtes in het huis te zijn die in feite een ongelooflijk ontwerppotentieel hebben. Wanneer u uzelf de mogelijkheid biedt om de voordelen van cultureel ontwerp in de inrichting van uw huis op te nemen, zult u merken dat het eindresultaat op zichzelf een prachtig kunstwerk is. Is uw badkamer een Zen en rustige ruimte? Zo niet, overweeg dan om deze gids te volgen om een badkamer in Japanse stijl te bereiken.  Het is gegarandeerd om aalm, ontspannend element toe te voegen aan uw drukke huis.