Stop nog niet met het inrichten van je huidige huis

vaas in verpakking pinda's

Anticipeer je op een verhuizing? Bent u van plan om uw huis te verkopen? Bereid je voor om opnieuw in te richten. En dat is niet voor niets.

Het decoreren van wijzigingen die u aanbrengt om uw huis voor te bereiden op de vastgoedmarkt kan de verkoop versnellen, het financiële rendement verhogen en u een voorsprong geven op de verhuisvoorbereidingen.

Een verhuizing betekent dat u te maken krijgt met decoratieaanpassingen in uw huidige huis en het plannen van de persoonlijke inrichting voor uw nieuwe huis. Maar decoratie- en accessoiresprincipes die worden toegepast om een huis of appartement op de markt te brengen, verschillen van die welke worden toegepast wanneer u gewoon in dezelfde ruimte woont.

In uw huidige huis moet u de inrichting depersonaliseren en de stempel van uw persoonlijke stijl verwijderen. In plaats van gelaagdheid voor warmte, wordt een minimalistische aanpak aanbevolen, die je in veel modelwoningen zult zien.

Dus verzamel je creatieve energie en decoratietalenten, schakel in een hogere versnelling en stuur naar het doel om de aantrekkingskracht van het huis dat je verkoopt te verbreden voordat je je richt op je nieuwe woning.

Verbreed de aantrekkingskracht van uw huis

Natuurlijk wilt u dat de vertoningen van uw woning positief zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar? Welnu, begin met het helpen van potentiële kopers bij het voorstellen van zichzelf als eigenaar en wonen in uw huis. Verwijder uw familiefoto’s, trofeeën, artikelen met monogrammen en borden bij de deur met uw naam erop. Deze accessoires geven allemaal aan dat je hier woont. De kopers moeten het huis zien als een thuis voor hen.

Lees ook:   3 stappen om te beslissen waar te wonen als pasgetrouwden

Kopers hebben ook uw hulp nodig om het beoogde gebruik te visualiseren voor de kamers die ze bekijken. Als uw eetkamer momenteel wordt gebruikt als kantoor, is het tijd om het terug te zetten naar het beoogde gebruik. Ja, thuiskantoren zijn een positieve functie, maar het is beter om het in een kleinere slaapkamer te plaatsen in plaats van een huis zonder eetkamer aan te bieden. Dit principe is van toepassing op alle kamers die momenteel worden gebruikt op manieren die in strijd zijn met een standaard plattegrond.

Weg met rommel

De volgende stap is het verminderen van visuele afleiding. Verzamelingen beeldjes, poppen, eenden en persoonlijke rommel kunnen je comfortabeler maken om in je huis te wonen, maar ze leiden de aandacht van de koper af van waar je het echt wilt hebben.

Neem die minimalistische stijl over en begin met je verpakkingsproces. Dit zal de kopers aanmoedigen om zich te concentreren op de positieve kenmerken van het huis in plaats van op uw bezittingen.

Hoe breng je die positieve eigenschappen onder de aandacht? Effectieve plaatsing van meubels is de eenvoudigste manier. Om bijvoorbeeld uw open haard te laten zien, zou de voorkeursopstelling uw bank en stoelen hebben die de zijkanten van de open haard flankeren in plaats van er direct tegenover te staan. Dit zal een directe zichtlijn creëren naar dit aantrekkelijke element.

Open vervolgens uw haardscherm en plaats groen in de vuurhaard om diepte en aantrekkingskracht toe te voegen. Creatief geplaatste kunstwerken kunnen ook een brandpunt versterken. Probeer ook je planten en groen in de buurt van ramen te plaatsen, omdat dit zal helpen de buitenkant naar binnen te trekken en de kamer visueel te vergroten. Gebruik plaatsing om alle dominante brandpunten te laten zien. Vergeet niet om uw raambehandelingen te openen om maximaal licht toe te laten en een aantrekkelijk uitzicht te bieden.

Lees ook:   Verhuizen voor de liefde: 6 vragen om te stellen voordat je springt

Kloppen! Kloppen! Wie is er?

Je voordeur is de belangrijkste plek “in” je huis. Kopers pauzeren daar het langst en verzamelen aanwijzingen over wat ze binnen kunnen verwachten. Verleid ze! Voeg gezonde planten met felle kleuren toe. Voeg een welkomstmat toe die nieuw en fris is. Plaats een mooi, seizoensgebonden ornament op de deur (dat je tot een glans hebt schoongemaakt of verse verf hebt aangebracht).

Heb je een veranda? Voeg een uitnodigende stoel toe. Eerste indrukken tellen en dit is een belangrijke plek die moet worden onthouden en uw beste decoratieve accenten moet krijgen.

De meeste waar voor uw decoratiebok

In veel gevallen is het investeren van een beetje decoratiegeld bij het op de markt brengen van een huis aan te bevelen. De beste plek om te beginnen is om de verf op je muren op te frissen. De impact op potentiële kopers kan verbazingwekkend zijn. Kies voor een neutrale verfkleur van ivoor, beige of lichte taupe. Molenwerk en afwerking, indien geverfd, moeten een lichtere tint zijn om wat contrast te laten zien.

Vertoont uw vloerbedekking aarde en slijtage? Soms zal professionele reiniging en restauratie een voldoende verschil maken. Heeft je vloerkleedkleur echter een brede aantrekkingskracht of maakt het een sterk persoonlijk statement? Overweeg om nieuw tapijt te installeren. Het is normaal gesproken zeer kosteneffectief.

Nogmaals, de kleur moet een neutrale kleur zijn die in dezelfde familie zit als de muurverf. Coördineer kleurkeuzes met permanente oppervlakken in huis, zoals tegelvloeren of aanrechtbladen. Als je het geluk hebt om hardhouten vloeren onder het tapijt te vinden, herstel ze dan in plaats van opnieuw te carpet. Hardhouten vloeren verhogen zeker de value van het huis.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Den Haag

Als dit hele proces ontmoedigend lijkt, kunt u altijd uw angst en stress verminderen door een professional in te huren, zoals een vastgoedpodiumier, om u te helpen.

Wendy Dilda, IADA, RES, is een professionele interieur arrangeur en eigenaar van RealeStagers in San Antonio, Texas.

Gerelateerde artikelen:

  • De eenvoudigste diy-woondecoratie-ideeën voor uw nieuwe woning
  • Hoe u unieke kunst voor uw nieuwe huis kunt vinden
  • Hoe kunst voor uw huis te kiezen
  • Hoe te versieren met Washi Tape
  • Hoe te versieren met behulp van de 60-30-10 kleurregel
  • 5 Populaire online interieurontwerpservices om uw nieuwe huis te helpen versieren
  • Hoe kunstwerken aan een muur te hangen
  • 7 tips voor het inrichten van een woonkamer
  • Hoe een nieuw huis met een beperkt budget te versieren
  • 13 thuisprojecten om uw huis in het nieuwe jaar op te frissen