Veelgestelde vragen over verhuiscontainers

faq teken

Draagbare verhuiscontainers bieden een haalbare, kosteneffectieve manier om uw huishoudelijke artikelen te verplaatsen of op te slaan, maar veel mensen hebben nog steeds veel vragen over het gebruik van deze opslagcontainers. We hebben enkele van de meest gestelde vragen met betrekking tot opslagcontainers verzameld en beantwoord, zodat u de antwoorden kunt vinden die u zoekt.

Waar wordt de opslagcontainer geplaatst?

Het opslagcontainerbedrijf plaatst de verhuiscontainer waar u dat binnen redelijke grenzen ook zegt. Deze units zijn ontworpen om gemakkelijk op een oprit te passen, maar veel huiseigenaren die hun auto’s in de garage houden, zullen het handiger vinden om de container langs de stoeprand te laten plaatsen. Als uw oprit een helling heeft, wordt de opslagcontainer gestort zodat de opening naar de opwaartse helling van de oprit is gericht.

Kan ik de opslagcontainer verplaatsen nadat deze is afgezet?

Nee. Hoewel de opslagcontainer wel wielen heeft, worden de wielen in positie vergrendeld nadat de container is afgeleverd en geplaatst. Daarom is het belangrijk om de vertegenwoordiger die uw bestelling afhandelt precies te vertellen waar u wilt dat de chauffeur de container deponeert, vooral als u niet thuis zult zijn wanneer de levering wordt gedaan.

Kan de verhuiscontainer worden vergrendeld?

Ja. Afhankelijk van het bedrijf dat u kiest, krijgt u een sleutel voor uw individuele verhuiscontainer of kunt u uw eigen persoonlijke slot gebruiken om de deur van de container te beveiligen. In beide gevallen bent u de enige persoon met de sleutel van uw verhuiscontainer, zodat u zeker bent van de veiligheid ervan.

Waar is de verhuiscontainer van gemaakt?

Dit wordt ook bepaald door het verhuisbedrijf dat u kiest, omdat er veel verschillende soorten beschikbaar zijn. Bedrijven zoals U-Haul en Door-To-Door Storage gebruiken containers gemaakt van constructiehout, terwijl bedrijven zoals U-Pack containers van staal en aluminium aanbieden. Ondertussen zijn de aangeboden containers van 1-800-Pack-Rat allemaal van staal en die van Smart Move zijn gemaakt van een speciaal type heavy duty plastic.

Lees ook:   Goede zaak voor doe-het-zelfverhuizers

Zijn mijn spullen verzekerd in de container?

In veel gevallen dekt de verzekering van de huiseigenaar de items terwijl ze op uw terrein in de opslagcontainer worden opgeslagen of terwijl de container onderweg is naar uw nieuwe huis. Dat gezegd hebbende, wordt het aanbevolen dat u contact opneemt met uw verzekeringsagent om ervoor te zorgen dat uw polis dat voordeel biedt. Als de opslagcontainer gedurende een bepaalde periode in het magazijn van het verhuisbedrijf wordt bewaard, kan het verhuisbedrijf u een inboedelverzekering aanbieden via een externe aanbieder om de items in opslag te dekken.

Kan het verhuisbedrijf mij helpen met het laden van de container?

De meeste verhuiscontainerbedrijven hebben ervaren verhuizers beschikbaar als u hulp nodig heeft bij het laden of lossen van uw verhuiscontainer. Dit is meestal een extra kostenservice, dus vraag altijd de vertegenwoordiger voordat u hulp van de professionals accepteert.

Kunnen bewegende containers overzee worden vervoerd?

Sommige verhuiscontainerbedrijven bieden wel internationale verzending en levering, maar niet allemaal. Controleer altijd de website van het bedrijf of bel en spreek met een van hun klantenservicemedewerkers om erachter te komen of het bedrijf waarin u geïnteresseerd bent deze service biedt.

Is er iets dat niet in een bewegende container kan worden opgeslagen?

Ja. Elk verhuiscontainerbedrijf houdt een lijst bij van niet-toegestane goederen of items die het niet in zijn containers wil opslaan. Deze omvatten meestal gevaarlijke, ontvlambare of corrosieve materialen, levende dieren of planten en niet-geconserveerde verse of bevroren voedingsmiddelen.

Gerelateerde artikelen:

  • De 8 beste draagbare containerservices
  • 5 kwaliteitsvolle verhuiscontainers om te gebruiken voor uw volgende verhuizing
  • Hoe een draagbare bewegende container in te pakken
  • Zes redenen waarom het verplaatsen van containers het verplaatsen gemakkelijker maakt
  • Container verplaatsen zonder toegestane goederen
  • Containers verplaatsen versus vrachtwagenverhuur
  • Hoe bewegende containers naar het buitenland te verzenden
  • Thuisnoodgevallen beheren met bewegende containers
  • Vier alternatieve toepassingen voor het verplaatsen van containers
  • Ruim uw huis op met draagbare opslagcontainers
Lees ook:   Leer hoe u kunt inpakken voor een verhuizing