Wat is trending in badkamerontwerp? De National Kitchen + Bath Association onthult alles

Traditionele badkamerontwerpen nemen een achterbank naar een meer spa-achtige, schone en minimale uitstraling, volgens de National Kitchen + Bath Association (NKBA). De organisatie ondervroeg honderden ontwerpers, verbouwers, architecten, fabrikanten en dealers om de trends in badkamerstijlen, wastafels en badkuipen, kasten, verlichting, vloeren, kleuren en andere elementen te ontdekken. Freshome vroeg trendspotter Elle H-Millard, Certified Kitchen Designer en Industry Relations Manager bij de NKBA, om foto’s en opmerkingen over belangrijke designtrends in Amerikaanse badkamers. Hier zijn de NKBA badkamer design trends die u moet weten.

De meest populaire badkamerstijlen

sl-f / Getty Afbeeldingen

Volgens H-Millard zijn zowel overgangs- als hedendaagse stijlen populair in badkamers. “Overgangsbadkamers hebben strakke en klassieke lijnen, met geschilderde muren en houten kasten”, zegt ze. Onderbouw gootstenen, geborsteld nikkel en koele kleurenpaletten zijn ook kenmerken van de overgangsstijl.

Een moderne badkamer. Beeld: NKBAShop Deze producten nu: Kroonluchter – Badkuip “De opleving in badkuipen leent zich voor een meer sculpturale uitstraling, waardoor de hedendaagse look ontstaat,” zegt H-Millard. Kenmerken zijn onder andere frameloze kasten en porseleinen tegels. “Ook maken grotere oppervlakken in het bad het gemakkelijker schoon te maken, waardoor zowel overgangs- als hedendaags populair is.”

Trends in kasten

Een vrijstaande ijdelheid met creatieve opbergmogelijkheden.

gamespirit / Getty Afbeeldingen

Vrijstaande wastafels, houten ijdelheden, linnen opbergkasten en open rekken zijn de meest populaire soorten opbergmogelijkheden. Medicijnkastjes, consoletafels en toilettopperkastjes – niet zozeer.

Trends in oppervlakken

aprott / Getty Afbeeldingen

Kwarts is ver weg van de meest populaire keuze voor werkbladen, met graniet een verre tweede en marmer / gekweekt marmer een nog verder weg derde.  “Een andere favoriet zijn porseleinen tegelvloeren, gevolgd door keramische tegels en stenen vloeren,” legt H-Millard uit. Bij het kiezen van een muuroppervlak is verf de meest populaire optie, hoewel porseleinen tegels ook populair zijn. Keramische tegels zijn een verre derde.

Lees ook:   Hoe het uiterlijk van tijdloos ontwerp te bereiken

Spoelbakken en kranen

De trending porseleinen gootsteen.

sl-f / Getty Afbeeldingen

Onderbouw gootstenen zijn bijna twee keer zo populair als een geïntegreerde gootsteen / aanrechtblad of een vat gootsteen. “De voorkeur voor porseleinen gootstenen is aanzienlijk hoger dan de wens om glas of decoratief metaal te gebruiken,” zegt H-Millard. Wat kranen betreft, zijn geborsteld nikkel, satijnnikkel en gepolijst chroom in een virtuele dode hitte.

Trends in badkuipen

Een witte acryl badkuip.

ArchiViz / Getty Afbeeldingen

Acryl is het meest populaire badmateriaal, gevolgd door gietijzer en glasvezel. “Verreweg de meest populaire configuratie is vrijstaand, vergeleken met een omlijst- of platformconfiguratie,” zegt H-Millard. Qua badkleuren is wit de overweldigende favoriet, hoewel zilver / grijs aan populariteit wint. Beige/bisque/bot/amandel heeft slechts een klein percentage de voorkeur.

Trends in duurzaamheid

Een badkamer met duurzame materialen.

karelnoppe / Getty Images

De meest populaire trends op het gebied van duurzaamheid zijn LED-lampen, gevolgd door energiezuinige ventilatieventilatoren en toiletten met een laag debiet.

Trends in master vs. tweede / gast badkamers

Meerdere doucheopties.

tulcarion / Getty Afbeeldingen

Een handdouchekop in combinatie met een gemonteerde douchekop is de belangrijkste functie in een grote badkamer, gevolgd door een vrijstaand bad en een bad. “In tweede of gastenbadkamers is een kleiner percentage met een handdouche (naast een gemonteerde douchekop) de belangrijkste functie,” zegt H-Millard. In plaats van een vrijstaand bad is een standaard bad met doucherand echter populairder. “De derde meest populaire functie in de tweede / gastenbadkamer is waterbesparende douchefittingen,” zegt ze.

Andere trends in badkamerontwerpelementen

Zachte kleuren in een ontspannende badkamer.

tulcarion / Getty Afbeeldingen

De meest populaire badkamerkleurenschema’s zijn wit en gebroken wit, grijs en blauw. Verlichting in de douche is de topverlichtingstrend, gevolgd door inbouwverlichting en schansen. Vloerverwarming is ook populair, samen met handdoekwarmers en stoomdouches.

Lees ook:   Deze badkuipen zorgen ervoor dat je urenlang wilt weken

Opkomende trends

Een natte ruimte.

IP Galanternik D.U. / Getty Afbeeldingen

“De natte ruimte, met behulp van de lineaire afvoer, is een opkomende trend in de badkamer,” zegt H-Millard. Als je niet bekend bent met deze term, in een natte ruimte, dere is geen douchewand. De gehele badkamer (of, in andere gevallen, de gehele douche- en badruimte) wordt beschouwd als de douchewand. H-Millard merkt op dat de tweepersoons, spa-achtige statement douche een andere opkomende trend is.