Praktische badkamertegelideeën om u te inspireren

Witte badkamer met lambrisering

Witte badkamer met lambrisering

Broodbakmachine / Shutterstock

Er is een reden waarom tegels vaak het materiaal bij uitstek zijn in de badkamer: het reflecteert licht, het is duurzaam, het is gemakkelijk schoon te maken en het frist de ruimte op. We hebben een lijst met badkamertegelideeën samengesteld om u op weg te helpen.

Tegel is een goede manier om de ruimte er gepolijst uit te laten zien en een badkamer te vernieuwen zonder een grote revisie uit te voeren. Houd er rekening mee dat de voeg tussen tegels vuil kan worden als deze niet goed wordt schoongemaakt, en regelmatig onderhoud is belangrijk voor het behoud van een esthetiek die er fris en niet grungy uitziet.

Tegels zijn duurder dan verf, dus de hoeveelheid materiaal en de complexiteit van uw ontwerp zijn waarschijnlijk afhankelijk van het budget. De opties variëren van minimaal gebruik in een border, bijvoorbeeld, tot maximaal gebruik in uitvoeringen van vloer tot plafond. En elke implementatie kan natuurlijk in verschillende materialen worden gedaan, of het nu in een klassieke metrotegel of veelkleurige mozaïeken is.

Het is goed om na te denken over de restwaarde bij het aanbrengen van wijzigingen in een badkamer, vooral omdat wit en gebroken wit de meest populaire kleurenschema’s in die kamer zijn. Dat gezegd hebbende, uw badkamer is een ruimte die al uw gasten waarschijnlijk op een gegeven moment zullen zien; dus als je een statement wilt maken, is dit de plek om het te doen. Denk er op dezelfde manier over na als je keukenachterwand: je wilt dat het tijdloos en schoon is en potentiële kopers niet uitschakelt.

Lees ook:   Hoe kerstverlichting op te hangen

U kunt tegels een statement laten maken en alle vier de muren bedekken, of het gebruiken om pseudo-lambrisering te maken en de bovenste helft van de muur de kleur van uw keuze te schilderen. Hier zijn vijf algemene badkamertegelideeën om toe te passen op uw ruimte.

Onze beste ideeën over badkamertegels:

  • Lambrisering
  • Randtegel
  • Vloeren
  • Douche Tegel
  • Overal

Lambrisering

Badkamer met witte badrub en grijze tegel halverwege de muur, lambrisering stijl in badkamer

John Keeble / Getty Afbeeldingen

Lambrisering is een decoratieve wandbekleding die zich halverwege de muur uitstrekt. Het wordt meestal gedaan in hout en in ruimtes zoals de eetkamer. Het kan echter ook in de badkamer werken als een manier om karakter toe te voegen. Als u tegels wilt opnemen, maar een beperkt budget hebt, probeer dan tegels vanaf de vloer omhoog te halen en schilder vervolgens de resterende muur met een glanzende of halfglansverf voor eenvoudige reiniging. Een potentieel voordeel van het gebruik van tegelscootheken is dat het ook als backsplash kan werken als het hoog genoeg boven de gootsteen uitsteekt.

Randtegel

Badkamer in mediterrane stijl met tegeldouche en bordertegel

chandlerphoto / Getty Afbeeldingen

Met een tegelrand kunt u uw persoonlijke stijl toevoegen zonder uw budget te overschrijden. Het kan ook een manier zijn om een gedurfde verklaring af te leggen zonder een enorme investering te doen (en ook een die kan worden gewijzigd om aan de smaak van toekomstige kopers te voldoen). Voeg een strook mozaïektegel of gekleurd glas toe langs de bovenkant van de metro-tegel lambrisering of laat het alleen tegen een geschilderde muur staan om de kamer op te warmen.

Vloeren

Moderne badkamer met decoratieve tegel op vloer

Archi_Viz / Shutterstock

Tegelvloeren komen vaak voor in badkamers en bieden een mooi alternatief voor hardhout, dat krom kan raken als ze worden blootgesteld aan te veel water. Als u besluit om keramische tegels op de vloer te plaatsen, zoek dan naar een graad van 1 of 2, een waterabsorptie van minder dan 7 procent en een wrijvingscoëfficiënt boven .60, die antislip zijn en bestand zijn tegen water.

Lees ook:   6 Halloween Housewarming Party DIYs met een griezelige hoeveelheid elegantie

Let ook op porositeit; je wilt een meer ondoordringbare tegel voor de vloer vanwege blootstelling aan water. Vinyl voelt beter aan op blote voeten dan keramische tegels, en het is een van de meer populaire vloerkeuzes omdat het goedkoop en praktisch is (veilig, gemakkelijk te installeren en te onderhouden).

Douche Tegel

Schone blauwe badkamer met witte metro tegel douche

chuckcollier / Getty Images

Definieer zones in de kamer door een andere tegel in de douche te gebruiken. U wilt een tegel gebruiken met een waterabsorptie van minder dan 3 procent (lager dan wat wordt aanbevolen voor de vloeren) en een goede tractie heeft (een wrijvingscoëfficiënt die groter is dan of gelijk is aan .60).

Overal

Badkamertegels op vloeren en muren

Jodie Johnson / Shutterstock

Als budget geen factor is, kunnen all-over tegels een interessante manier zijn om duurzaamheid en eenvoudige reiniging met stijl samen te voegen. Varieer de kleur, vorm, patroon, grootte en textuur van tegels door verschillende materialen te gebruiken op de vloeren, op de muren en in de douche. Het gebruik van all-over tegels is een goede manier om een kleine ruimte helderder te maken, omdat de tegel licht reflecteert.