10 manieren om kleur toe te voegen aan uw badkamerontwerp

badkamer met rood omlijnde spiegels

badkamer met rood omlijnde spiegels

KIJK Fotografie / Getty Images

Neutrale tinten zijn een populaire keuze voor badkamers, maar dat zou niet moeten betekenen dat het toevoegen van kleur volledig verboden is. In zo’n kleine ruimte lijkt kleur misschien riskant – maar het is precies het tegenovergestelde. Op kleine schaal is het gemakkelijk om gedurfd te gaan zonder overboord te gaan. Hier zijn 10 eenvoudige manieren om kleur toe te voegen aan uw badkamerontwerp, terwijl u de ruimte nog steeds schoon en in elkaar zet.

1. Eerst schilderen

badkamer muur

chuckcollier / Getty Images

Praktisch gezien is verf de eenvoudigste en meest betaalbare manier om een grote punch van kleur aan een ruimte toe te voegen. We raden u aan eerst de gewenste tint te selecteren en vervolgens de rest van het kleurenschema van de kamer eromheen te bouwen.

2. Kies voor een accentmuur

Moderne badkamer interieurontwerp, trendontwerp 2019, 3D-weergave, 3D-illustratie

ume illus / Getty Images

Als het idee om kleur toe te voegen aan de hele kamer een beetje te veel lijkt voor je smaak, probeer er dan maar één te doen. De sleutel hier is om de juiste muur te kiezen om uw pronkstuk te zijn – u wilt er een met een sterk brandpunt of degene die direct tegenover de deur ligt.

3. Speel met kleurrijke tegels

Wastafel en ligbad in luxe badkamer

Erik Isakson / Getty Images

Wat tegels betreft, klinkt de uitdrukking “minder is meer” waar. Voorbij zijn de dagen van het bedekken van de hele kamer met verzadigde tegels. Vrij moderne badkamers gebruiken kleurrijke tegels om de aandacht op een brandpunt te vestigen. Gebruik het in een spa-achtige regenwouddouche of als een opvallende backsplash achter je ijdelheid.

Lees ook:   11 vloerontwerpen die een wereld aan mogelijkheden aan uw voeten leggen

4. Probeer The Tub

"moderne badkamer met bad, douche, moderne wastafel en kraanKlik hier om meer gerelateerde afbeeldingen te bekijken:"

bim/ Getty Afbeeldingen

Een moderne optie om zeker een impact te maken, is het toevoegen van een gearceerd bad. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan materialen zoals koper of geverfd porselein, maar welke u ook kiest, zorg ervoor dat u tinten selecteert waar u nog lang blij mee zult zijn.

5. Laat je ijdelheid knallen

badkamermeubels 3d render

kertlis / Getty Afbeeldingen

Als het gaat om het toevoegen van kleur aan een ijdelheid, heb je twee opties: voeg kleur toe aan de bovenkant of de basis. Overweeg om de ene te kiezen en het andere oppervlak neutraal te houden voor balans. Kleurrijke bases kunnen vaak een doe-het-zelfproject zijn en werken het beste op grote ijdelheden met kastruimte of rekken. Voor de werkbladen kun je het beste een gekleurde knikker of graniet selecteren.

6. Gebruik kleurrijke handdoeken

Luxe witte badkamer in modern groot huis

sl-f/ Getty afbeeldingen

Waarom zijn handdoeken zo’n goede keuze als het gaat om het toevoegen van kleur: ze zijn verkrijgbaar in elke denkbare tint, zijn relatief goedkoop en super gemakkelijk te verwisselen als je van gedachten verandert.

7. Focus op vloerbedekking

Master badkamer met dubbele wastafel

hikesterson / Getty Images

Een badmat of vloerkleed kan kleur in de ruimte brengen en heeft ook een functioneel doel in badkamers met een bad of douche. Kies een kleur die aansluit bij de rest van je accenttinten voor een echt samenhangende look.

8. Vergeet het decor niet

Modern interieur - badkamer met abstracte tegels aan de muur

Jacek Kadaj / Getty Afbeeldingen

Een veel voorkomende misvatting is dat omdat badkamers vaak kleiner zijn dan de andere ruimtes in uw huis, u zich geen zorgen hoeft te maken over decorartikelen. Het tegendeel is waar. Een paar goed geplaatste decoritems zijn het geheim om deze ruimte echt samengetrokken te laten voelen. Overweeg om kaarsen, manden of decoratieve displayplanken te gebruiken om uw ontwerp echt naar huis te brengen.

Lees ook:   Architectonisch opvallend betonnen huis met uitzicht op de Zwitserse Alpen

9. Hang levendige kunst aan de muur

badkamer met decor

Luxy Images / Getty afbeeldingen

Een goed geplaatst kunstwerk aan de muur is een eenvoudige manier om een vleugje kleur toe te voegen. Houd er rekening mee dat bij het vinden van kunst aan de muur voor de badkamer, het belangrijk is om rekening te houden met vocht. Zorg ervoor dat u een waterbestendig materiaal kiest of een frame toevoegt voor bescherming.

10. Breng wat groen binnen

Computer gegenereerd beeld van badkamer. Architecturale visualisatie. 3D-rendering.

Archigram/ Getty afbeeldingen

Als al het andere er niet in slaagt om je interesse te wekken, neem dan een beetje kleur uit de natuur op. Of ze nu echt of synthetisch, kleurrijk of gewoon groen zijn, een paar planten kunnen een lange weg gaan om die pop van kleur in je badkamer toe te voegen.

Welk idee zou je willen proberen in jebadkamer?