5 doe-het-zelfprojecten om uw huis energiezuiniger te maken

Vrouw boort hout om haar eigen keuken te verbouwen in een doe-het-zelfproject

Of u nu naar een nieuw huis verhuist of gewoon probeert het meeste uit uw huidige huis te halen, u kunt geld besparen en uw ecologische voetafdruk verlagen door uw huis energiezuiniger te maken.

Zoals bij de meeste thuisprojecten, is er een breed scala aan opties – van eenvoudige veranderingen in levensstijl zoals het uitschakelen van uw thermostaat en het openen van ramen tot dure projecten zoals het installeren van zonnepanelen waarvoor vaak professionals nodig zijn.

Hier zijn enkele projecten die u zelf kunt doen zonder overweldigende arbeid of kosten.

1. Schakel gloeilampen uit

Het vervangen van uw oudere gloeilampen met CFL’s – compacte fluorescentielampen – of beter nog, met LED’s, kost misschien iets meer per lamp, dus u kunt een beetje stickerschok hebben. LED’s, of light-emitting diodes, zijn het meest energiezuinig. Je besteedt ongeveer $ 1,50 per stuk voor een standaard 60-watt equivalente CFL, of $ 2 tot $ 3 voor LED.

Gedurende de levensduur van de LED kunt u meer dan $ 150 besparen in vergelijking met een standaard gloeilamp. Bovendien, zoals Brooke Mitterman, manager van strategische energie- en duurzaamheidsprogramma’s voor Ecova, zegt: “LED-lampen gaan 50 keer langer mee dan gloeilampen, wat betekent dat je niet zo vaak uitgebrande lampen hoeft te vervangen.”

2. Stel de boiler in

Veel fabrikanten stellen de temperatuur voor boilers in op 140 graden Fahrenheit, maar dat niveau is om twee grote redenen te hoog: het is verspillender en duurder en het is een veiligheidsrisico.

“Het verlagen van de temperatuur van de boiler tot 120 graden bespaart u geld en vermindert het risico op broei,” zegt Mitterman.

Lees ook:   Alles over laminaatvloeren: inzicht in uw opties

Als de luchttemperatuur in uw huis op 78 graden is en uw boiler op 140 graden zit in plaats van 120 graden, heeft u een veel groter verlies aan energie omdat de stralingswarmte het apparaat verlaat.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie kan dat verschil van 20 graden u meer dan $ 400 per jaar besparen. Om nog meer te besparen, zet u de boiler lager of zelfs uit als u van plan bent langer dan drie dagen van huis te zijn.

Het beste van alles? Dit project kost je niets.

3. Dicht luchtlekken af

Eventuele openingen rond ramen en deuren bieden een kans voor uw comfortabele lucht binnen om te ontsnappen of voor de elementen om hun weg naar binnen te vinden.

Bestrijd deze energieverspiller met een kitpistool. Voor ongeveer $ 2 per buis kun je over het algemeen een paar ramen afdichten. Het pistool zelf kost minder dan $ 20.

Dit kun je jaarlijks doen om ervoor te zorgen dat er een goede afdichting overblijft. Breng gewoon een dunne kraal aan langs de rand van het frame, veeg met één vinger af om een gelijkmatige afdichting te creëren en veeg vervolgens overtollige af met een vochtige doek.

U kunt ook weerstrippen kopen om op uw buitendeuren te installeren om te voorkomen dat lucht aan de onderkant doorsijpelt.

4. Isoleer je zolderdeur

De zolder is een van de grote energieverspillers – vooral in de winter wanneer je het huis warm probeert te houden, en al die warme lucht blijft maar stijgen.

De meeste zolderluiken zijn gebouwd zonder isolatie. Als uw zolder geen ingebouwde trap heeft, zou een eenvoudig vel isolerend schuimplaat een groot verschil moeten maken in energie die verloren gaat aan uw zolder. Bevestig de isolatie aan de achterkant van het zolderpaneel en installeer een weerstrip of afdichtingspakking op de lip waar het luik zal rusten wanneer het gesloten is.

Lees ook:   Wat u moet weten over Jack en Jill Badkamers

Als je een neerklapbare trap hebt, kun je een isolatiebox bouwen of een zoldertent kopen om rond de ingang te plaatsen. Energy.gov heeft een geweldige how-to voor het bouwen van uw eigen isolatiebox in een paar uur voor minder dan $ 150.

5. Wees slim over je thermostaat

Op zijn minst zou je een programmeerbare thermostaat in je huis moeten hebben waarmee je temperaturen kunt instellen voor wanneer je op het werk bent en slaapt. Het uitschakelen van het systeem gedurende de dag kan het afval aanzienlijk verminderen, omdat u er niet bent om ervan te genieten. Je kunt een basis programmeerbare thermostaat ophalen bij een lokale ijzerhandel voor minder dan $ 40, en ze zijn meestal vrij eenvoudig te installeren.

Wil je nog een stap verder, dan zou je kunnen investeren in een slimme thermostaat. Hiermee kunt u de temperatuur thuis aanpassen, zelfs als u er niet bent. Velen worden ook geleverd met andere leuke functies, zoals onderhoudsherinneringen en energiekostenberekeningen. Deze systemen verkopen voor $ 200 tot $ 500 en zijn mogelijk moeilijker te installeren voor de meer basismodellen.