Allswell Review: is The Allswell de beste bed-in-a-box budgetoptie?

Wist je dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen? Met dergelijke cijfers is het geen verrassing dat de meesten van ons willen investeren in een matras dat comfortabel en toch ondersteunend is. Betaalbaarheid moet echter ook een punt van zorg zijn. Dat is waar de bed-in-a-box matrasrage – en de Allswell – in het spel komen.

Ik heb eerder een bed-in-a-box gehad en om eerlijk te zijn was ik niet onder de indruk. Dus toen Allswell contact met me opnam over de mogelijkheid om hun gelijknamige aanbod uit te proberen, greep ik de kans. Ik wilde voor eens en voor altijd zien of deze budgetopties de moeite waard zijn of dat het beter is om gewoon je centen te sparen voor het echte werk.

Wat is Allswell?

Allswell is een designgericht huismerk onder het roer van Walmart. Deze online-only retailer is bedoeld als een one-stop-shop voor al uw beddengoedbehoeften. Naast de matrassen die we in dit artikel zullen bespreken, biedt Allswell ook verschillende collecties beddengoed, die allemaal zijn ontworpen door lifestyle-experts zoals HGTV-host Genevieve Gorder. Bovendien zijn ze helemaal Instagram-waardig.

Maar afgezien van esthetiek, is Allswell geconcentreerd op het brengen van kwaliteitsslaapproducten voor een fractie van de normale prijs. De missie van het merk zegt het al: “Wij geloven dat een luxe slaapervaring niet voor een luxe prijs moet komen.”

Uw Allswell aankoopopties

De Allswell-lijn heeft sinds de oprichting in februari 2018 een paar veranderingen ondergaan. Vanaf nu bieden ze twee verschillende opties: de Allswell en de Allswell Luxe Hybrid. Hier zijn enkele specificaties voor elk model:

De Allswell

 • $ 245 – $ 420, afhankelijk van de grootte
 • 10″ dik
 • Hybride schuim- en spoeltechnologie
 • Hoogwaardige traagschuimen
 • Individueel verpakte coils
 • CertiPUR-US® gecertificeerde schuimen

De Allswell Luxe Hybrid

 • $ 295 – $ 745, afhankelijk van de grootte
 • 12″ dik
 • Hybride schuim- en spoeltechnologie
 • Hoogwaardige traagschuimen
 • Individueel verpakte coils
 • CertiPUR-US® gecertificeerde schuimen
 • Ingebouwde pluche topper
 • Cool-to-the-touch toplaag

Het is vermeldenswaard dat beide Allswell-aanbiedingen worden geleverd met een gratis proefperiode van 100 nachten en een beperkte garantie van 10 jaar, dus als u sceptisch bent over het kopen van een bed-in-a-box, heeft het bedrijf uw rug.

Het allswell set-up proces

Voor mijn beoordeling kreeg ik de basis Allswell-optie. Maar welk product u uiteindelijk ook kiest, Allswell doet er alles aan om het installatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Voor $ 99 biedt het bedrijf een “White Glove Service”, wat betekent dat ze iemand naar uw huis sturen om de matras voor u op te zetten. Als u ervoor kiest om afstand te doen van uw recht op de proefperiode van 100 nachten, zullen zij ook uw oude matras gratis verwijderen. Als u echter uw proefperiode wilt vasthouden, zorgen ze nog steeds voor uw oude matras voor een extra $ 49.

Lees ook:   Denk je dat wallpaper verouderd is? Het kan uw badkamer daadwerkelijk bijwerken

Normaal gesproken ben ik helemaal voor gemaksdiensten zoals deze, maar deze keer wilde ik je een eerlijk beeld geven van hoe de set-up eruit zou kunnen zien, dus ik heb me afgemeld en ervoor gekozen om in plaats daarvan mijn eigen matras op te zetten.

De verpakking

Binnen een paar dagen na bestelling kwam er een doos aan mijn deur die er als volgt uitzag:

Voor het geval u het niet kunt lezen van de bovenstaande afbeelding, wordt het vak geleverd met een waarschuwing.

Er staat: “WEES VOORZICHTIG: ik ben zwaarder dan ik eruit zie.” De waarschuwing is waar. Deze is zwaar.

Ik ben niet erg sterk, en ik had twee mensen die me hielpen deze matras een trap op te zetten naar mijn kamer en het was niet gemakkelijk. Ik zou zeggen dat je minstens twee mensen nodig hebt om het te verplaatsen. Anders kan het de moeite waard zijn om te investeren in de “White Glove” -service.

De opzet

Toen we het eenmaal boven hadden, was de volgende stap om te kijken wat er in de doos zat.

Het matras wordt verpakt in een kleine vacuümverzegelde buis zoals deze.

Een interessant ding over mijn ervaring was dat de matras het enige was dat in de doos zat. Er waren geen instructies of iets anders.

Bij het doen van onderzoek voor dit artikel heb ik begrepen dat andere recensenten ook instructies en een snijgereedschap hebben ontvangen, gericht op het helpen openen van de verpakking zonder per ongeluk de matras binnenin te doorboren. Ik zag zoiets niet in mijn doos, maar het had een toevalstreffer kunnen zijn.

Gelukkig kon ik prima met een schaar door de verpakking snijden en liepen er geen prikwonden op. Zodra u de verpakking losmaakt, gebeurt dit:

Het matras begon vrijwel op te blazen zodra het was losgemaakt.

Bij het lezen van de instructies online later – nogmaals, er zaten geen instructies in de doos – ik hoorde dat ik de buis in het midden van mijn bedframe had moeten plaatsen voordat ik hem losmaakte. Ik kan me voorstellen dat dit het positioneren van het matras nog gemakkelijker zou hebben gemaakt, maar we konden het zonder veel problemen optillen.

Als het allemaal klaar is, ziet het er als volgt uit:

De wachttijd

Ik heb eerder bed-in-a-box matrassen gehad, dus ik wist dat ze meestal wat tijd nodig hebben om volledig op te blazen voordat je erop kunt slapen. Ik vermoedde dat de Allswell op dezelfde manier zou zijn, dus ik heb online een beetje gegraven.

Lees ook:   Hoe opslag in de badkamer creatief te verbergen

Ik had gelijk. Op de website van Allswell staat dat het matras binnen enkele minuten na opening volledig moet worden opgeblazen, maar dat het proces tot 48 uur kan duren.

Uiteindelijk koos ik ervoor om de volle 48 uur te wachten voordat ik op het matras sliep – en ik was blij dat ik dat deed.

Hopelijk kun je het verschil zien tussen deze foto en die hierboven, maar ik zou zeggen dat de matras minstens een centimeter is opgeblazen in de twee dagen dat ik hem heb laten stijgen.

Vanaf daar was het gewoon een kwestie van lakens opdoen en je klaarmaken om naar bed te gaan.

De Allswell slaapervaring

Voor mijn beoordeling besloot ik mijn matraservaring op te splitsen in een paar, vaak geteste categorieën. Dit zijn:

Stevigheid en gevoel

De Allswell is een hybride traagschuim matras en slaapt er zeker zo in. Met 4’11 “en 104 lbs ben ik kleiner dan gemiddeld, maar ik zakte nog steeds net genoeg in de matras om me erdoor gewiegd te voelen. Voor mij is het aan de zachtere kant van de stevigheidsschaal, maar ik heb nog nooit een traagschuimmatras gehad, dus neem dat met een korrel zout. Dat gezegd hebbende, ik had geen problemen met slapen op het matras en na ongeveer een week raakte ik gewend aan het gevoel van de schuimtopper.

Ik ben een chronische buikslaper, wat waarschijnlijk de reden is waarom ik de voorkeur geef aan een steviger matras, maar in een poging om je een grondige beoordeling te geven, heb ik er een punt van gemaakt om in een paar verschillende posities te slapen.

Zijslapers, waarvan de positionering bijzonder ruw is op de gewrichten, zullen blij zijn te weten dat de Allswell meer dan voldoende ondersteuning biedt voor uw heupen, knieën en schouders. Ik heb de neiging om rugpijn te hebben als ik de hele nacht op mijn zij doorbreng en, met name, dit keer niet. Rugslapers daarentegen moeten weten dat hoewel je je gewiegd voelt door het matras, ik niet dat vast-in-de-modder-gevoel heb ervaren dat soms optreedt bij het slapen op een superzacht matras.

Bewegingsisolatie

Bewegingsisolatie verwijst naar hoeveel je de bewegingen van je partner vanaf de andere kant van het bed kunt voelen. Idealiter isoleert een matras beweging goed en wordt je slaap niet verstoord als je partner midden in de nacht opstaat.

Gelukkig was de nieuwe persoon met wie ik aan het daten ben zo vriendelijk om langs te komen en me te helpen de Allswell uit te testen. Al met al presteerde het erg goed. Ik kon helemaal geen kleine bewegingen voelen zoals het verschuiven van gewicht en kon alleen positieveranderingen licht voelen. Ik kon zelfs uit bed komen zonder ze te roeren.

Lees ook:   11 frisse en moderne keukenaanrecht ideeën

Edge-ondersteuning

Ik heb het gevoel dat de randondersteuningstest op maat voor mij is gemaakt. Dit is in wezen een evaluatie van hoe goed het matras terugveert nadat je je volledige gewicht op de randen hebt gelegd. Ik slaap meestal op de rand van mijn matras en ik ga erop zitten om me de meeste ochtenden aan te kleden. Onnodig te zeggen dat de randondersteuning van mijn matras een training krijgt.

Helaas begon ik wat lichte hellingen op te merken in het gebied waar ik de neiging heb om het grootste deel van mijn lichaamsgewicht te plaatsen. Het kan gewoon mijn matras zijn, maar als je matrasranden het ook veel moeilijk hebben, wil je misschien kiezen voor een matras dat meer versteviging heeft.

Warmte vasthouden

Ik ben een van die mensen die altijd koud, dus ik ben waarschijnlijk niet de beste persoon om te spreken over warmteretentie. Dat gezegd hebbende, ik had geen problemen met het warm voelen in het midden van de nacht. Als u zich echter liever koel voelt terwijl u slaapt, wilt u misschien naar het Luxe Hybrid-model kijken. Die wordt geleverd met een cool-to-the-touch toplaag die zorgt voor een betere luchtstroom.

Ontgassing

Ontgassen, voor degenen die het niet weten, is een industrieterm voor een bepaalde geur die soms een onaangenaam neveneffect is van bed-in-a-box matrassen. Het komt van de manier waarop het schuim is gemaakt, hoe lang het nog moet uitharden en hoe lang het in de verpakking zit. Gelukkig had ik geen probleem met een geur, vooral nadat ik het matras twee dagen had laten zitten voordat ik het gebruikte. Voor degenen die dat wel doen, zou de geur echter binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

Duurzaamheid

Aangezien de Allswell nog geen jaar op de markt is en ik mijn model pas een paar weken heb, is het moeilijk om een guess op hoe goed het matras op de lange termijn zal standhouden. Dat gezegd hebbende, behalve die ene plek langs de rand van het matras, heb ik geen beginnende tekenen van verzakking gezien of gevoeld sinds ik mijn matras kreeg.

Waar het op neer komt

Al met al is de Allswell een bovengemiddelde matrasoptie, zeker als je rekening houdt met de prijs. Het presteerde goed op bijna alle gebieden die ik heb getest. Hoewel het voor mij een beetje zacht is, ga ik het persoonlijk houden. Het heeft eerlijk gezegd mijn negatieve mening over bed-in-a-box matrassen veranderd. Ik zou het iedereen aanraden die op de markt is.