Container Gardens: Landschapsarchitectuur voor huurders

containertuin 3

Volledig verwijderbaar en aanpasbaar, een containertuin is de droom van een huurder. Beeld: Oscar Wong/Getty Images

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Dus je huurt. En natuurlijk zal dat je op sommige manieren beperken. Je zult waarschijnlijk die werkbladen die je haat niet vervangen en je gaat de muren niet schilderen (je kunt echter wat verwijderbaar behang opgooien). Maar jij kunnen transformeer uw buitenruimte. Met een containertuin heeft u de goedkeuring van uw verhuurder niet nodig om te voorkomen dat u uw borg verliest.

Waarom containertuinen ideaal zijn voor huurders

Een containertuin biedt een wereld aan mogelijkheden. Huiseigenaren houden van hen om een paar van de redenen waarom we op het punt staan om in te stappen, maar ze schitteren echt als je huur betaalt voor je ruimte. Dit is waarom.

containertuin 2

Uw containertuin kan met u meebewegen. Beeld: Visit Roemvanitch/EyeEm/Getty Images

Ze zijn niet permanent

Het is het dilemma van de huurder: woon je met delen van je ruimte die je niet leuk vindt of loop je het risico je borg te verliezen om ze te veranderen? We kunnen je niet helpen met die vreselijke badkamermortel of vreemd gekleurd tapijt in je slaapkamer, maar als het gaat om buitenruimte, hebben we een oplossing. Als u uw ruimte wilt inrichten op een manier die u zonder lijmresten kunt verwijderen, kiest u een containertuin. Wanneer u verhuist, hoeft u alleen maar uw potten in te pakken en uw huisbaas zal niet wijzer zijn.

Lees ook:   De beste traagschuimmatrassen

Ze zijn draagbaar

Planten zijn duur, vooral als u grootschalige planten wilt om te profiteren van de plantgerichte ontwerptrends die het overnemen. En het is echt zonde om geld te dumpen in iets dat je moet achterlaten als je je sleutels overhandigt.

Maar met een containertuin hoef je je geen zorgen te maken. Al uw mooie planten kunnen met u meegaan, waar u ook naartoe verhuist.

containertuin 1

U kunt vrijwel overal een containertuin toevoegen om uw persoonlijke ontwerp op uw buitenruimte te plaatsen. Beeld: Linda Raymond/Getty Images

Containers zijn ontwerpvriendelijk

Vaak als je huurt, is de ruimte krap. U wilt uw huur als uw eigen huur laten voelen, maar de opties kunnen beperkt aanvoelen. Het uitbreiden van uw ontwerp naar uw buitenruimtes breidt uw kans uit om uw verhuur als thuis te laten voelen. En het kan voorheen sombere gebieden nemen – zoals een betonnen patio of eenvoudige voorste treden – en ze transformeren.

En plantenbakken zijn tegenwoordig behoorlijk veelzijdig. Je kunt ultra-mod monochromatische betonnen exemplaren, metalen en gedessineerde exemplaren krijgen. Je kunt kiezen voor de klassieke terracotta of je planten in rustiek geĆÆnspireerde houten plantenbakken zetten. Uw opties zijn eindeloos, wat betekent dat uw ontwerpopties dat ook zijn. U kunt de containers die u kiest gebruiken om de toon te zetten voor uw buitenruimte. Het is waar uw groene vingers en exterieurontwerp samenkomen.

Ze hebben geen grond nodig

Als je een huurder bent met een echte tuin, gefeliciteerd. Maar als u in een walk-up woont met een kleine patio, een appartement met een betonnen plaat aan de achterkant of een huurwoning met vrijwel geen buitenruimte, hoeft u uw landschapsdromen niet op te geven. Met een containertuin kun je wat groen toevoegen zonder dat er al grond bestaat.

containertuin 6

Klaar, klaar, plant! Dit is wat u moet weten over het inrichten van uw tuin. Beeld: PhotoAlto/Sigrid Olsson/Getty Images

Hoe u uw eigen containertuin kunt inrichten

Verkocht op het idee? Zoet. Want we hebben meer goed nieuws: het starten van je containertuin is eenvoudig. Zo van, heel makkelijk. Bekijk snel de stappen:

  • Kies uw locatie. Het helpt als je een goed idee hebt van welke soorten planten je wilt, omdat bepaalde soorten planten bepaalde hoeveelheden licht nodig hebben. Denk na over waar je je containers gaat plaatsen en hoe je ze gaat rangschikken voordat je dingen gaat kopen.
  • Pluk je planten. Kies vervolgens je planten. Nogmaals, vergeet niet om na te denken over hun lichtvereisten. Als de door jou gekozen plek niet veel licht heeft, maak je dan geen zorgen. Ga gewoon naar het binnengedeelte van uw bouwmarkt en kies uit de planten die u daar vindt.
  • Kies uw containers. Nu je weet welke planten je gaat gebruiken, kun je containers krijgen die erop passen. Pro tip: controleer de bodem op drainagegaten, tenzij je ze zelf wilt boren. En als u uw containertuin ergens gaat plaatsen waar water kan afvoeren een probleem kan zijn (bijvoorbeeld op een houten oppervlak), koop dan schotels om ook onder uw containers te plaatsen.
  • Koop een gieter of kruik (indien nodig). Als je geen waterbron hebt in de buurt van waar je van plan bent je containertuin te plaatsen, koop dan iets om het water geven gemakkelijk te maken.
  • Koop aarde. Tenzij je echt getalenteerd bent of echt geluk hebt, heb je waarschijnlijk geen planten gekozen die precies passen in elk van de containers die je hebt gekozen. Koop wat potgrond om ze comfortabel te laten passen.
containertuin 5

Met de juiste plantenverzorging zal uw containertuin gedijen. Beeld: Maskot/Getty Images

Nu ben je klaar om te gaan planten. Zorg ervoor dat je de verzorgingstips van je planten leest voordat je ze uit hun potten haalt of gooi die kleine plantenverzorgingslabels die ze in de grond plakken.

Lees ook:   Een huisstijl definiĆ«ren: wat maakt een Creools huis?

Geef ze dan regelmatig water, geef ze voldoende plantenvoeding en je bent goed op weg naar de containertuin van je dromen.