De beste biologische en natuurlijke matrassen

Een gemeenschappelijk bed na geslapen te hebben

Naarmate de keuze om “biologisch te gaan” gestaag toeneemt, zijn Amerikanen actief op zoek naar toxine- en pesticidenvrij voedsel. Biologisch leven gaat echter verder dan het voeden van ons lichaam. Veel consumenten merken dat ze onbewust elke nacht hun hoofd hebben laten rusten op een matras gevuld met schadelijke chemicaliën. In een positieve beweging kiezen veel milieubewuste shoppers ervoor om hun traditionele matras te verwisselen met een biologisch matras. Als u verhuist of op zoek bent naar een nieuw bed, is dit het perfecte moment om dat verouderde matras te vervangen door een milieuvriendelijke versie.

Houd er rekening mee dat niet alle biologische matrassen gelijk zijn gemaakt. Mensen met een allergie kunnen het beste doen met een biologisch latex matras, terwijl anderen zich aangetrokken voelen tot een hybride met de zuiverheid van biologisch katoenen matrasbekleding en de kracht van binnenveringsondersteuning. Kies met vertrouwen uit een van mymove’s top 10 biologische matrassen voor een diepe, herstellende nachtrust.

Top 10 biologische matrassen

 1. Beste biologische matras in het algemeen: Avocado Groen
 2. Beste biologische matras voor uw budget: Puffy Origineel
 3. Beste biologische hybride instapmatras: Brentwood Home Cipres
 4. Beste biologische luxe hybride matras: Essentia Wholebody
 5. Beste veganistische matras: Avocado Veganistisch
 6. Beste organisch verstelbare matras: Saatva Klassiek
 7. Beste biologische matras voor warme slapers: Layla Traagschuim
 8. Beste biologische matras voor rugpijn: Beer Origineel
 9. Beste biologische latex matras: Zenhaven
 10. Beste op maat gemaakte biologische matras: Obasan

Het MYMOVE-team heeft uitgebreid onderzoek gedaan om de beste biologische matrassen te identificeren op basis van de volgende criteria: biologische en duurzame materialen, certificeringen, merk, prijs en matraskenmerken. Daarnaast kamden we geverifieerde biologische matrasbeoordelingen van klanten voor elk merk uit om de tevredenheid van de consument te analyseren.

1. Beste overall: Avocado Green

Waarom het onze lijst heeft gehaald

De Avocado Green matras is de beste in zijn klasse onder ons biologische matrasonderzoek. De Avocado Green combineert hoogwaardige biologische latex met een vijf-zoned binnenveerunit en biedt het ultieme comfort en de ultieme ondersteuning die u van een matras verwacht. Slaap goed in de wetenschap dat je matras goed voor je is en het milieu. De Avocado Green is gemaakt met milieuvriendelijke componenten, waaronder GOLS biologisch gecertificeerd latexrubberschuim samen met 100% GOTS biologisch gecertificeerd katoen en wol. Ondersteund door een indrukwekkende garantie van 25 jaar, gratis verzending en retouren, en een slaapproef van een jaar, stelt de Avocado Vegan niet teleur.

Avocado matras details

 • Prijs: $ 899 (Twin) tot $ 1.799 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 11 inch (optioneel 2-inch pillow top)
 • Aangeboden modellen: Avocado Green, Avocado Vegan en de Luxury Organic Crib matras.
 • Certificeringen: Greenguard Gold Gecertificeerd, Formaldehyde-Vrij Gecertificeerd, Oeko-Tex Standard 100, Made Safe Certified

Avocado biologische matras beoordelingen

Klanten schreven de avocado biologische matras toe als een algehele verbetering van hun slaappatroon en gezondheid. Met meer dan 17.000geverifieerd, ongefilterd, nooit bewerktbeoordelingen, Avocado is een echte leider in milieubewuste biologische matrassen. De Avocado Green staat op de eerste plaats in U.S. News &World Report’s Beste matrassen van .

2. Beste biologische traagschuimmatras voor uw budget: Puffy Original

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Puffy’s gel-geïnfundeerde CertiPUR-US gecertificeerde traagschuim wiegt uw lichaam op de juiste plaatsen en verlicht gewrichtspijn en ongemakkelijke drukpunten. Gezwollen schuimen worden gemaakt zonder formaldehyde, kwik, lood, andere zware metalen en ozonafbrekers. Probeer de Puffy Original-matras 101 nachten zonder risico in uw huis – ontvang een volledige terugbetaling als u besluit dat de Puffy niets voor u is.

Puffy matras details

 • Prijs: $ 495 (Twin) tot $ 1.050 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 10 inch
 • Aangeboden modellen: Puffy Original, Puffy Lux en Puffy Royal
 • Certificeringen: Oeko-Tex Standard 100 en CertiPUR-US

Puffy biologische matras beoordelingen

Een consistente boodschap gevonden onder de over 6.000 gecontroleerde klantenbeoordelingen was dat Puffy een hoogwaardig product leverde tegen een voordelige prijs. Gezwollen klanten ontdekten dat het met gel doordrenkte traagschuim hen ervan weerhield om de hele nacht te woelen en te draaien.

Lees ook:   Alles wat u moet weten om een centraal punt in interieurontwerp te creëren

3. Beste organische instaphybride: Brentwood Home Cypress

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Met de Cypress matras hoeft u geen concessies te doen aan kwaliteit boven kosten. Deze instaphybride is gemaakt met een met houtskool doordrenkt traagschuim (uitstekend voor temperatuurregeling) samen met een binnenveereenheid met spoelondersteuning. Het Cypress BioFoam traagschuim is vrij van polybroomdifenylethers (PBDE’s) en chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s). Geniet van gratis verzending, een jaar slaapgarantie, gratis retourneren en een royale garantie van 25 jaar.

Brentwood Home matras details

 • Prijs: $ 399 (Twin Classic) tot $ 999 (California King Luxe)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 11 inch tot 13 inch
 • Aangeboden modellen: Brentwood Home biedt vier modellen, de Cypress, Crystal Cove, Oceano Luxury Hybrid en Cedar Natural Luxe.
 • Certificeringen: Greenguard Gold, CertiPUR-US, Oeko-Tex Standard 100 – Wol, Oeko-Tex Standard 100 – Binnenveer Unit

Brentwood Home biologische matras beoordelingen

Met meer dan 3.600 beoordelingen van echte klanten, Brentwood Home’s klanten vond de Cypress de perfecte balans tussen comfort en ondersteuning. Als geheel vonden klanten dat Brentwood Home een algehele uitstekende ervaring bood van aankoop tot levering.

4. Beste biologische luxe hybride matras: Essentia Wholebody

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Essentia ontwikkelde en produceert nog steeds ’s werelds enige natuurlijke traagschuimmatrassen. Heveamelk (rubberboomsap) wordt gebruikt als basis bij het maken van dit volledig natuurlijke traagschuim dat vrij is van chemische vlamvertragers, afgassen en gevaarlijke gifstoffen die worden aangetroffen in traditionele matrassen. Koop uw Essentia biologische matras in de winkel of online en geniet van gratis verzending, een proefperiode van 120 nachten en een garantie van 20 jaar.

Essentia Wholebody matras details

 • Prijs: $ 4.999 (Twin) tot $ 8.699 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 8 inch
 • Aangeboden modellen: Essentia biedt negen matrasmodellen in drie categorieën, de Lifestyle, Performance en Wholebody.
 • Certificeringen: Essentia’s fabriek in Canada is GOLS, GOTS en ISO gecertificeerd.

Essentia biologische matras beoordelingen

Essentia is een favoriet matrasmerk van de atleten, waaronder Cory Clement van de Philadelphia Eagles en olympisch medaillewinnaar Hayley Wickenheise, vanwege uitstekende contourondersteuning en drukverlichting. Klanten rangschikten de Essentia als een diepere slaap vanwege een gebrek aan pijntjes en kwalen.

5. Beste biologische veganistische matras: Avocado Vegan

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Avocado’s veganistisch gecertificeerde en PETA-goedgekeurde matras is gemaakt met natuurlijke en biologische materialen, waaronder GOLS biologisch gecertificeerde latex en 100% GOTS biologisch gecertificeerd katoen. Er wordt nergens wol gebruikt in deze niet-giftige, veganistische matras handgemaakt in de VS. De Avocado Vegan bevat een indrukwekkende garantie van 25 jaar, een jaar slaapzus, gratis verzending en gratis retourneren.

Avocado Vegan matras details

 • Prijs: $ 899 (Twin) tot $ 1.799 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 11 inch (optioneel 2-inch pillow top)
 • Aangeboden modellen: Avocado biedt drie modellen, de Avocado Vegan, Avocado Green en Luxury Organic Crib matras. Avocado’s standaard matras biedt een “zacht stevig” gevoel, terwijl hun pillow-top matrassen een “luxe pluche” gevoel bieden
 • Certificeringen: Greenguard Gold Certified, GOLS organic certified latex, GOTS organic certified cotton, Oeko-Tex Standard 100, eco-INSTITUT certified latex, Formaldehyde-Free certified, Vegan certified en PETA approved

Avocado Vegan biologische matras beoordelingen

Klanttevredenheid scoorde hoog bij de aankoop van de Avocado Vegan omdat het goed was voor het milieu en ethisch voor dieren. Shoppers kunnen avocado’s 17.000+ lezen “geverifieerd, ongefilterd, nooit bewerkt” beoordelingen.

6. Beste organische adjustafelmatras: Saatva

Waarom het onze lijst heeft gehaald

De Saatva verstelbare matras is een hybride van binnenvering en traagschuim ontworpen om te buigen met een verstelbare basis. Het Saatva Classics matras bevat geen formaldehyde, giftige chemicaliën of ozonafbraak. Gemaakt met milieuvriendelijke schuimen, gerecycled gehard staal en matrasbekleding van biologisch katoen, Saatva is zich bewust van wat er komt kijken bij het maken van hun matrassen. Klanten kunnen dit verstelbare matrasgevoel uitproberen met de risicovrije proefperiode van 120 nachten van Saatva. Bestel online en ontvang gratis levering, installatie en matrasverwijdering van witte handschoenen.

Lees ook:   5 manieren om de perfecte spabadkamer te creëren

Saatva matras details

 • Prijs: $ 799 (Twin) tot $ 1.899 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 11,5 inch en 14,5 inch
 • Aangeboden modellen: Saatva biedt één model, de Classic matras
 • Certificeringen: CertiPUR-NL

Saatva biologische matras beoordelingen

Beoordeeld als “uitstekend” op Vertrouwenspilot, klanten die een Saatva-matras hebben gekocht, prijzen zowel de matraskwaliteit als de klantenservice-ervaring. Saatva werd bekroond Business Intel’s duurzame product van het jaar 2018 en is een van Amerika’s best beoordeelde online matrasmerken met een gemiddelde beoordeling van 9.7/10 op meer dan 40.000 beoordelingen.

7. Beste biologische matras voor warme slapers: Layla Memory Foam

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Layla’s van nature microbiële met koper doordrenkte traagschuimmatras biedt lichaamswarmteoverdracht met snelle koeling. Handelsmerk als “omklapbare stevigheid”, is de Layla in wezen twee matrassen in één met één kant zacht en de andere kant stevig. Een indrukwekkende levenslange garantie, gratis verzending naar de onderste 48 Amerikaanse staten (verzending naar AK en HI is $ 125 per matras) en gratis retouren maken de Layla een solide kanshebber in biologische matrassen. Alle schuimen die in de Layla matras worden gebruikt, zijn CertiPUR-US gecertificeerd.

Layla matras details

 • Prijs: $ 449 (Twin) tot $ 949 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 10 inch
 • Aangeboden modellen: Layla biedt twee biologische matrasmodellen, de Layla Memory Foam en Layla Hybrid.
 • Certificeringen: CertiPUR-NL

Layla biologische matras beoordelingen

Forbes rangschikte de Layla als een van de beste traagschuimmatrassen van 2019 en de klanten van Layla merkten op dat de Layla een temperatuurneutrale nachtrust biedt.

8. Beste biologische matras voor rugpijn: Bear Original

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Deze volledig schuimmatras gebruikt alleen CertiPUR-US gecertificeerd schuim en is vrij van giftige brandvertragers, zware metalen, formaldehyde en CFK’s. Bestel via bear’s online webwinkel en ontvang twee gratis kussens bij uw matrasaankoop. Levering is gratis met een risicovrije matrasproef van 100 nachten en een garantie van 10 jaar.

Bear matras details

 • Prijs: $400 (Twin) tot $720 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 10 inch
 • Aangeboden modellen: Bear biedt drie modellen: de Bear Original, Bear Pro en Bear Hybrid.
 • Certificeringen: CertiPUR-NL

Bear biologische matras beoordelingen

Met 13.532 beoordelingen, verified Bear sleepers rangschikte het matras met een 4,78 van de 5 sterren. Klanten vonden dat de Bear Original biologische matras precies de juiste hoeveelheid ondersteuning biedt op de heupen en onderrug.

9. Beste biologische latex matras: Zenhaven

Waarom het onze lijst heeft gehaald

De Zenhaven is gemaakt van pure natuurlatex. In vergelijking met schuimen op basis van aardolie stoot natuurlijke latex geen vluchtige organische stoffen (VOS) uit. Zenhaven bevat een Talalay latex basis, een comfortlaag met vijf zones en een hoes van biologisch katoen. Shop Zenhaven online en geniet van de 120-daagse slaapproef en het probleemloze retourbeleid. Uw biologische latex matras komt aan door gratis witte handschoen levering en is inclusief gratis matrasverwijdering.

Zenhaven matras details

 • Prijs: $ 1.299 (Twin) tot $ 2.599 (California King)
 • Maten: Twin, Twin XL, Double, Queen, King, Californië King
 • Matras hoogte: 10 inch
 • Aangeboden modellen: Er is één Zenhaven-model. Het model kan worden besteld met een lineal verstelbare basis of stationair frame.
 • Certificerings: Oeko-Tex Standaard 100

Zenhaven biologische matras beoordelingen

Zenhaven heeft er meer dan 23.000 vijfsterrenrecensies over het web. Klanten vonden de biologische latexmatras koel slapen en goede ondersteuning bieden aan rugpijnpatiënten.

10. Beste aangepaste biologische matras: Obasan

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Dit prachtig handgemaakte matras is aangepast aan uw lichaam, slaaphouding en voorkeuren. Gemaakt met 100% biologische materialen, waaronder Peruaans biologisch katoen, biologische Argentijnse wol, Sri Lankaans biologisch rubber en Canadees hout van de Renewable Forestry Stewardship Council (FSC), levert de Obasan de ultieme biologische matras. Koop de Obasan online of bezoek een lokale winkel. Als uw matras niet aan uw comfortniveau voldoet, kunnen lagen binnen de eerste 180 dagen worden aangepast. De Obasan komt aan via gratis verzending en wordt geleverd met een beperkte garantie van 20 jaar.

Lees ook:   Geweldig ondersteboven huis

Obasan matras details

 • Prijs: Vanwege de verscheidenheid aan aanpassingen varieert de Obasan van $ 2.899 tot $ 5.999 voor de Obasan Adult-matras.
 • Maten: Double, Queen, King en California King
 • Matras hoogte: 8 inch tot 12 inch
 • Aangeboden modellen: Obasan handwerkt matrassen in drie categorieën: volwassene (vanaf $ 2.899), kind (vanaf $ 1.099) en baby (vanaf $ 299)
 • Certificeringen: GOTS biologisch katoen, GOLS organisch rubber, GOTS biologische wol

Obasan biologische matras beoordelingen

Obasan scoort Uitstekend op Vertrouwenspilot, met hoge rankings in comfort, klantenservice en aanpassingsopties.

Inzicht in milieuvriendelijke certificeringen

Het ontcijferen van milieuvriendelijke certificeringen is een essentieel onderdeel van een zoektocht naar biologische matrassen. Het algehele gebruik van “biologisch” kan verwarrend zijn. Het National Organic Program van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) dwingt af dat items met het label biologisch zijn geteeld en verwerkt, USDA-geverifieerd zijn en zijn gemaakt van of met alleen goedgekeurde bronnen. Het is belangrijk op te merken dat een matras gemaakt van biologisch katoen mogelijk niet-organische materialen of schadelijke chemicaliën kan bevatten. We hebben een lijst samengesteld met milieuvriendelijke certificeringen en wat ze betekenen op uw matraslabel.

 • Global Organic Textile Standard (GOTS) vereist ten minste 95% gecertificeerde biologische vezels en minder dan 5% niet-organische natuurlijke of synthetische vezels. Het doel bij de oprichting van GOTS was om wereldwijd een erkende biologische textielstandaard te zetten.
 • Wereldwijde biologische latexstandaard (GOLS) vereist ten minste 95% gecertificeerde biologische grondstof. GOLS stelt de eisen aan latexproducten geproduceerd uit organische grondstoffen.
 • Oeko-Tex Standaard 100 etikettering waarschuwt consumenten dat elk onderdeel van het textiel is getest op schadelijke chemicaliën. Het Oeko-Tex Standard 100-label verifieert dat het textiel “onschadelijk is in menselijke ecologische termen”.
 • CertiPUR-NL gecertificeerd schuim bevat geen ozonafbrekende stoffen, vlamvertragers, zware metalen of formaldehyde. Het CertiPUR-US label zorgt voor lage emissies van vluchtige organische stoffen (VOS) met minder dan 0,5 delen per miljoen.
 • Greenguard (voorheen Greenguard Indoor Air Quality Certification) zorgt ervoor dat producten die binnenshuis worden gebruikt voldoen aan strikte chemische emissielimieten. Greenguard heeft certificeringsnormen opgesteld om producten met lage chemische lozingen te identificeren.
 • Greenguard Goud (voorheen bekend als Greenguard Children &Schools Certification) is het volgende niveau van Greenguard met strengere certificeringscriteria. Greenguard Gold houdt rekening met veiligheidsfactoren voor gevoelige personen, waaronder ouderen en kinderen. Producten met het Greenguard Gold-label zijn getest op meer dan 10.000 VOS.
 • Formaldehyde vrij controleert of het product geen toegevoegde formaldehyde, formaldehydepolymeren of emissies bevat. Dit is verplicht binnen de Greenguard Gold certificering.
 • Standaard voor organische inhoud 100 (OSC 100) controleert alle non-food producten die ten minste 95% organische materialen bevatten. OSC 100 verifieert de hoeveelheid en aanwezigheid van organisch materiaal in het eindproduct.

Waar het op neer komt

Het kopen van een biologisch matras is echt een investering in uw gezondheid en huis. Neem de tijd om de biologische matrasmerken te onderzoeken, vragen te stellen en jezelf te informeren over welk matras het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste chemicaliënvrije matras?

MYMOVE selecteerde de avocado als de beste biologische matras. De Avocado is crafted met GOLS biologisch gecertificeerde latex, GOTS biologisch gecertificeerde wol en GOTS biologisch gecertificeerd katoen.

Zijn biologische matrassen beter?

Biologische matrassen zijn goed voor zowel ons lichaam als het milieu. Met de veelheid van milieugezondheidskwesties mensen worden dagelijks geconfronteerd met een biologisch matras kan een verschil maken.

Hoe weet ik of een matras biologisch is?

Identificeer biologische matrassen aan de hand van hun certificeringen en labels. Ga bij twijfel naar de website van de fabrikant of neem contact op met de klantenservice van het merk.

Zijn biologische matrassen duurder dan traditionele matrassen?

Er zijn economische biologische matrasopties, waaronder Puffy, MYMOVE’s Beste biologische matras voor uw budgetselectie.