De beste cool gelmatrassen van

Wit bed tegen een raam met uitzicht op de stad

Inzicht in gelschuimmatrassen

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het krijgen van een goede nachtrust. Studies tonen aan dat te warm zijn mensen kan laten woelen en draaien. Zelfs met een slaapkamertemperatuur ingesteld op 65 graden, merken sommige mensen nog steeds dat ze warm en bezweet wakker worden, waardoor ze hun dekens aanpassen of ze volledig van het bed gooien. Deze mensen staan bekend als ‘hete slapers’. Een manier om met deze slaapverstoringen om te gaan? Een stoere gelmatras kopen.

Volgens Consumer Reports hebben schuimmatrassen de neiging om warmte vast te houden. Om deze warmteretentie tegen te gaan, lanceerde Serta in 2011 haar iComfort gel traagschuim matraslijn. Het is ontworpen om geen warmte vast te houden door een ademende, met gel doordrenkte traagschuimlaag in de matras te leggen om de luchtstroom te bevorderen.

Dat gezegd hebbende, werken niet alle coole gelmatrassen op dezelfde manier. Sommige matrassen hebben het gel-geïnfundeerde schuim op de bovenste laag van de matras, terwijl anderen het als tweede laag onder het matrasoppervlak hebben.

Veel verschillende merken hebben sindsdien hun eigen versies van coole gelmatrassen gemaakt. We onderzochten de huidige producten op de markt en doorzochten matrasrecensies. In ons onderstaande onderzoek ziet u hoe sommige producten zich verhouden en verschillen. Hoewel de meesten van hen sterk afhankelijk zijn van op chemicaliën gebaseerde geltechnologie, zijn sommige natuurvriendelijker. Bovendien rangschikken de meeste merken hun producten op een stevigheidsschaal ergens in het midden: wat betekent dat hun matrassen een aanzienlijke rugondersteuning hebben, maar zacht genoeg zijn om in te zakken en de druk te verlichten.

Als je een warme slaper bent die op zoek is naar manieren om comfortabel te worden, lees dan verder om een lijst met matrassen te vinden die je kunnen helpen een goede – en koele – nacht van zzz’s te krijgen.

De top 5 coole gelmatrassen

 • Beste overall: Nectar
 • Het beste voor uw budget: Zinus Cooling Gel Memory Foam iCoil® Hybride Matras
 • Het beste voor luxe: Loom & Leaf van Saatva
 • Het beste voor stevigheidsopties: Brooklyn Bedding Aurora Hybride
 • Beste milieuvriendelijke hybride: Beer Hybride

Methodologie: Dit onderzoek is samengesteld door het lezen van consumer intelligence-rapporten van J.D. Power en productspecificaties die door elk respectievelijk bedrijf worden gepresenteerd. Aanvullend onderzoek werd verzameld en geanalyseerd via productrecensies op de website van elk bedrijf en Amazon.

Beste Overall: Nectar

De Nectar matras is een ideale mix van comfort, duurzaamheid en betaalbaarheid. De meerlaagse constructie maakt non-stop luchtstroom mogelijk en belooft een koelere nachtrust. De gewatteerde matras traagschuim matrashoes en gel traagschuimlaag verdelen uw gewicht en lichaamswarmte gelijkmatig, wat betekent dat er geen knobbels of hotspots zijn. De adaptieve schuimlagen verlichten ook veelvoorkomende drukpunten, waardoor het een goede keuze is voor elk type slaper. Bovendien maken verbeterde randondersteuning en geminimaliseerde bewegingsoverdracht dit een goede keuze voor zowel koppels als singles.

Het winkelproces is heel eenvoudig met Nectar. Met de thuisproef van 365 nachten, gratis verzending en retouren en een Forever Warranty (en dat is precies hoe het klinkt), kunt u een Nectar-matras vrijwel zonder risico kopen.

 • Pre-promotie prijs: 898 euro – $ 1.398
 • Comfort/stevigheid: Medium-firm, 6,5 op een schaal van 1-10 (1 is zacht, 10 is stevig)
 • Aankoopmethode: Online en in de winkel
 • Extraatjes: Uw matrasaankoop omvat twee gratis kussens, een gratis set lakens en een gratis matrasbeschermer
 • Het beste voor: Alle soorten slapers
Lees ook:   Een stijlserie definiëren: wat is Frans countrydesign?

Nectar gel schuim matras beoordelingen

De originele Nectar matras heeft meer dan 19.000 beoordelingen op hun website met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De beoordelingen zijn ook positief op Amazon, waar de Nectar twin matras 1.700 beoordelingen heeft, met een 4-sterrenbeoordeling van 5. Talloze klanten zeggen dat het gebruik van de matras hun heup-, schouder- en rugpijn verzachtte, en één zei zelfs dat het ervoor zorgde dat hun rugkrampen stopten.

Voors en tegens van Nectar

Pros Tegens
 • Er zijn frequente verkopen op de website
 • Wordt geleverd met gratis accessoires zoals twee gratis kussens, een gratis set lakens en gratis matrasbeschermer
 • Aanbevolen voor alle soorten slapers
 • Meer een dichte stevigheid; mensen associëren het misschien niet meteen met het gevoel van traagschuim en vinden het te stevig
 • In-home setup, aangeduid als hun “White Glove-service”, is alleen beschikbaar tegen een extra vergoeding

Lees voor meer informatie onze Nectar matras koopgids.

Best voor uw budget: Zinus Cooling Gel Memory Foam iCoil® Hybrid Matras

De Zinus matras combineert gepatenteerde spiraalveertechnologie, iCoil, met een koelgel traagschuim om comfort en ondersteuning te bieden tegen een betaalbare prijs. Zowel iCoil als de laag koelschuim werken samen in de hybride matras om naar uw vorm te contouren en uw lichaamstemperatuur te regelen.

De matras is voorzien van een extra laag schuim met hoge dichtheid om doorzakken te voorkomen wanneer iemand op de rand van het bed zit en voegt stabiliteit toe, waardoor het gemakkelijker wordt om ’s ochtends op te staan. Het is ook geweldig voor koppels omdat het bewegingsisolatie heeft en geschikt is voor verschillende stijlen slapers.

 • Prijs: $ 200 – $ 434
 • Comfort/stevigheid: Middelmatig stevig. Op hun schaal van 1 die stevig is en 10 die pluche is, beoordelen ze dit matras met een 6,2
 • Aankoopmethode: Online
 • Extraatjes: Gratis verzending, 100 nachten op proef, 10 jaar garantie
 • Het beste voor: Hete slapers, buikslapers, rugslapers en all-over-the-place slapers

Zinus gel schuim matras beoordelingen

Op de website van Zinus kreeg het matras een beoordeling van 4,4 sterren. Een slaper vertelde hoe ze graag langzaam in de matras zakken voor maximaal comfort. Een andere opmerking van een zijslaper zei dat het matras hun slaap verbeterde. Op Amazon kreeg Zinus van meer dan 1.600 beoordelingen gemiddeld 4,5 sterren. Commentatoren raden aan om te kiezen tussen de 10″, 12″ en 14″ profielen om ervoor te zorgen dat u het stevigheidsniveau krijgt dat u nodig hebt. Bovendien beweren gebruikers dat het matras hun rugpijn heeft verlicht en een goede nachtrust heeft geboden.

Voors en tegens van Zinus

Pros Tegens
 • Betaalbaar
 • Heeft koelstof en koelschuim om de lichaamstemperatuur te regelen
 • Sommige beoordelingen zeggen dat het enkele dagen kan duren om uit te stralen na het uitpakken. Commentatoren zeiden dat het tot vijf dagen duurde voordat de matras stopte met ruiken (een veel voorkomend probleem voor nieuwe traagschuimmatrassen).
 • De verschillende matrashoogtes beïnvloeden de stevigheid van de matras: de 10″-hoogte is de stevigste matras en de 14″ is de zachtheid.
Lees ook:   Hoe u de buitenkant van uw huis met een beperkt budget kunt bijwerken

Beste voor luxe: Loom &Leaf van Saatva

De Loom &Leaf matras van Saatva is een premium traagschuim matras met een gel-geïnfundeerde laag voor maximale koele slaap en geconcentreerde lendensteun. Het schuim van 5 pond biedt ook contourondersteuning. De meerlaagse constructie van de Relaxed Firm matras is ontworpen om de perfecte combinatie van pluche comfort en contourondersteuning te bieden. Het is gericht op elk type slaper – vooral paren met verschillende slaapvoorkeuren.

Loom &Leaf matrassen zijn ook milieuvriendelijk. Het bedrijf produceert ze op een manier die minder broeikasgassen uitstoot en garandeert dat het eindproduct geurloos en vrij van schadelijke chemicaliën zal zijn.

 • Prijs: $ 849 – $ 2.276
 • Comfort/stevigheid: Wordt geleverd in Firm 7 en Relaxed Firm (5-7) op een stevigheidsschaal van 1 (zacht) tot 10 (firm)
 • Aankoopmethode: Online
 • Extraatjes: Gratis levering en installatie van witte handschoenen, thuisproef van 120 nachten, 15 jaar garantie
 • Het beste voor: De stevige matras is goed voor buikslapers en alle andere slapers geven misschien de voorkeur aan de ontspannen stevige matras

Loom &Leaf gel schuim matras beoordelingen

Op de website van Saatva ontvingen ze een 9.7 / 10-sterrenbeoordeling met meer dan 40.000 beoordelingen, waardoor ze de titel van Amerika’s # 1 luxe matrassenmerk verdienden. Klanten zeggen dat het koopproces een fluitje van een cent was en sommigen prijzen de klantenservice van Saatva. Bovendien ontdekten veel mensen dat ze de hele nacht stevig sliepen en geen rugpijn meer ervoeren.

Voors en tegens van Loom &Leaf

Pros Tegens
 • Milieuvriendelijk
 • Biedt ondersteuning om de pijn op drukpunten te verlichten
 • Kan warmer slapen dan andere koele gelmatrassen
 • Is een van de duurste coole gelmatrassen die we hebben beoordeeld

Lees meer in onze Saatva matras koopgids.

Beste voor stevigheidsopties: Brooklyn Bedding Aurora Hybrid

De Brooklyn Bedding Aurora Hybrid matras is gemaakt met TitanCool op het oppervlak van de matras – dit matigt uw temperatuur door het gebruik van verkoelende gel kralen. Maar een van de meest aantrekkelijke verkoopargumenten is dat er drie stevigheidsniveaus zijn om uit te kiezen, zodat u uw ideale comfort en temperatuur kunt kiezen.

Bovendien is de toplaag gemaakt met CopperFlex-schuim, dat superieure drukpuntontlasting biedt in combinatie met antimicrobiële eigenschappen. Het gebruik van spoelen door de hybride zorgt voor bewegingsisolatie, waardoor the bed een goede keuze voor koppels.

 • Pre-promotie prijs: $ 999 – $ 2.124,00 (Twin-California King)
 • Comfort/stevigheid: Kan soft, medium of firm selecteren
 • Aankoopmethode: Online of in geselecteerde showrooms
 • Extraatjes: 120 nachten op proef, gratis verzenden en retourneren, 10 jaar garantie
 • Het beste voor: Het bedrijf beveelt “zacht” aan voor zijslapers, “stevig” voor buik- en rugslapers en “medium” voor alle drie.

Brooklyn Bedding Aurora gelschuim matras beoordelingen:

Op de website van het bedrijf krijgt dit matras 4,7 sterren met 1.077 beoordelingen. Veel beoordelingen beschrijven de positieve koelkwaliteiten van het matras en ook het gemak van bestellen, bezorgen en opzetten. Ook vermeldenswaard in de positieve beoordelingen: Alle verschillende stijlen van slapers hebben dit matras aanbevolen.

Voors en tegens van Brooklyn Bedding Aurora

Pros Tegens
 • Frequente verkoop op de website
 • U kunt uw niveau van stevigheid kiezen
 • Het kan moeilijk zijn om het niveau van stevigheid om te kopen te bepalen
 • Sommige recensenten melden dat ze het moeilijk hebben om zich te settelen en in eerste instantie aan het matras te wennen
Lees ook:   Bekijk de nieuwe KitchenAid Walmart Kitchen Tools-lijn

Beste milieuvriendelijke hybride: Bear Hybrid

De Bear Hybrid is Greenguard Gold Gecertificeerd voor lage emissies en gebruikt minder agressieve chemicaliën dan andere matrasmerken. Bovendien combineert het als hybride hyperzacht koelgelschuim over lagen comfortschuim en een spiraalsysteem met zakken om bewegingsoverdracht te verminderen en randondersteuning te bieden, wat voordelig is voor koppels. Als je van de traditionele “bounce” van binnenveringmatrassen houdt, overweeg dan dit hybride model.

 • Prijs: 872 euro – $ 1.352
 • Comfort/stevigheid: Een 6, op een schaal van 1 die zacht is en 10 die stevig is
 • Aankoopmethode: Online of in enkele winkels
 • Extraatjes: 100 nachten gratis proefperiode, gratis verzending en retourzendingen
 • Het beste voor: Zij- en rugslapers

Bear Hybrid gel schuim matras beoordelingen

Op de website van het bedrijf heeft de Bear Hybrid een 5-sterrenbeoordeling van 1.385 beoordelingen. Positieve beoordelingen gedetailleerd het krijgen van een betere nachtrust, vooral voor koppels met gemengde slaapstijlen. Bovendien zeiden commentatoren dat ze wakker werden met minder rugpijn.

Voors en tegens van Bear Hybrid

Pros Tegens
 • Greeguard Gold Gecertificeerd
 • Heeft de traditionele “bounce” door de binnenste spoelen
 • Frequente online verkoop en kortingen
 • Het bed kan zachter worden bij meer gebruik
 • Heeft een kortere proefperiode dan andere merken

*Prijzen vanaf 05/12/

Dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor gel traagschuim matrassen

 • Stevigheid: De meeste verkoelende gelmatrassen hebben de neiging om aan de medium-stevige kant te lopen, wat goed is voor rugslapers en buikslapers. (Hoewel sommige merken zachtere koelgelmatrassen bieden.)
 • Schuim of hybride: Koelgelmatrassen zijn er in traagschuim en in hybride schuim en spoel. Schuimmatrassen hebben de neiging om zachter te zijn, terwijl hybride matrassen de neiging hebben om meer veerkracht en ondersteuning te bieden.
 • Koelte: Thier zijn een paar manieren waarop koelgel in een matras kan worden gebruikt – van het koelen van kralen tot met gel doordrenkt schuim. Elke stijl werkt effectief om je koel te houden in combinatie met andere ademende materialen.

Waar het op neer komt

Er zijn veel verschillende cool gel matrassen op de markt. Het vinden van de beste matras voor u hangt af van het niveau van koelte dat u nodig heeft terwijl u slaapt en uw favoriete slaappositie. Verschillende soorten koelmaterialen werken efficiënter dan andere en sommige matrassen hebben verschillende niveaus van stevigheid. Kijk naar beide elementen bij het bepalen van de beste coole gelmatras voor jou.

Veelgestelde vragen

Houden gelmatrassen je koel?

Ja, gelmatrassen houden je koel. Ze houden geen warmte vast zoals traagschuimmatrassen en helpen het lichaam om de temperatuur beter te reguleren.

Wat is de beste coole gelmatras?

Op basis van ons onderzoek is de beste algehele coole gelmatras de Nectar-matras. Het zorgt voor een ademende en koele nachtrust. Het heeft ook een geweldige waar voor je geld, terwijl het ook overweldigend positieve klantrecensies heeft.

Zijn gelbedden goed?

Ja, gelbedden zijn goed voor koele, ontspannen slaap terwijl ze ook ondersteuning krijgen voor je drukpunten.